Diary week 38: Herfst, blogevent op hoogte & lui weekend

wk38

Afgelopen week was een week van overgang. Van zomer naar herfst, van luieren naar productief zijn.. Buiten school om had ik ook nog wat blogafspraken. Deze week was leuk, maar ergens ook een beetje druk. Dat resulteerde in een rommeltje thuis (oeps) en lekker veel ongezond eten. Hoort een beetje bij zo’n overgangsweek. Gelukkig begin ik nu eindelijk een beetje in een ritme te komen!

Maandag is altijd een lange schooldag. Ik moest nog een beetje in het ritme komen, maar deze week stonden de eerste deadlines alweer gepland dus het luieren was voorbij. Ergens wel prima, ik moet altijd een beetje druk hebben voordat ik ga presteren.

Na zo’n lange schooldag heb ik altijd honger, dus dook ik meteen de keuken in om deze heerlijke curry te maken. Het recept verscheen afgelopen week online, heeft een van jullie ‘m al gemaakt?

Dinsdag werkte ik een dagje op kantoor. Sander was jarig, dus aten we veel taart bij de lunch. Het was een gezellig en productief dagje, ik voel me elke keer steeds meer een Barnevelder ;-).

Woensdagochtend in college.. Nope, geen Peijnenburg spon hier, ik eet deze repen vol suiker gewoon omdat ik ze lekker vind ;-).


‘s Middags gingen we naar Amsterdam, naar het hoofdkantoor van Philips. Voor een vak dat ik deze periode volg moeten we een onderzoek uitvoeren voor Philips. Woensdag hadden we een interview met een medewerker. Ik hoopte natuurlijk op een fancy vergaderruimte helemaal boven in de toren a la Suits, maar het interview werd gewoon in de kantine op de eerste verdieping tussen de koffieapparaten gehouden.. tja. Had ik daarvoor m’n hoge hakken onder het stof vandaan gehaald, haha.

Onderweg naar huis dook ik even de boekhandel in en nam ik deze twee titels mee. Twee hele interessante non-fictie boeken, later meer hierover!

‘s Avonds had ik echt mega veel zin in een burger met frietjes, maar was ik echt te lui om de deur uit te gaan. De hele week was ik ‘s avonds zo moe, ik lag elke avond om 20:30 al in bed. Dussss bestelde ik eten en liet ik het thuisbezorgen. Super healthy. Maar deze burger was serieus lekker, en het mocht ook wel na al die bulgursalades ;-).

Donderdag was een blogdagje. Op deze dag heb ik geen colleges, dus probeer ik altijd zoveel mogelijk blogafspraken in te plannen. Ik begon de dag met dit boek, dat ik opgestuurd kreeg. Vond het zo’n leuk en inspirerend boek! Binnenkort meer hierover, ik mag ook wat exemplaren weggeven – ik weet zeker dat meer mensen hier heel blij van zullen worden!

 

Daarna ging ik door naar Rood en Bloem, om wat foto’s te maken voor het artikel dat afgelopen weekend online verscheen. Zo’n leuke zaak dit!


Als bedankje (zo lief!) kreeg ik dit mooie bordje mee naar huis. Kijk ook hoe leuk het wordt ingepakt!


Daarna fietste ik door naar WT urban cafe & kitchen, het restaurant in de watertoren, voor de lancering van het time to momo gidsje van Utrecht. Eten bij WT staat nog hoog op m’n lijstje, dus dit was een welkome verrassing. En dat uitzicht! Ik houd van mooie uitzichten :-).


Er waren heerlijke hapjes..

..en fijne achtergrond muziek door SURED. Ik kende ‘m nog niet, maar wat een goeie stem heeft ‘ie! Het gidsje is vanaf nu te koop, en ik vind het echt een aanrader! Alle 100% gidsjes hebben een make over gehad (en heten nu dus ‘time to momo), en ik vind het een flinke verbetering. Het waren al mijn favoriete reisgidsjes, maar ze zijn net wat hipper en praktischer nu.

Daarna ging ik snel weer door naar huis, er moest namelijk een paper geschreven worden. Het blijft soms lastig, m’n blog combineren met een studie. De meeste uitnodigingen die ik krijg moet ik afslaan omdat ik doordeweeks gewoon colleges volg. Gelukkig kon ik deze leuke uitnodiging nog meepakken!

Vrijdagochtend had ik college, daarna fietste ik weer richting de watertoren want ik kon mijn eigen 3D-beeldje ophalen! Afgelopen zomer vertelde ik al dat ik tijdens een event bij restaurant LE:EN een 3D-foto van me had laten maken, waar een 3D-beeldje van geprint zou worden. En dit is dan het resultaat! Zo grappig!

Mocht je ook een 3D-beeldje van jezelf willen (leuk voor bij oma op de schouw, bovenop de bruidstaart of je persoonlijke Monopoly), check dan de site van Momentize. 13 oktober organiseren ze weer een ‘special scanday’ in Utrecht, en kun je net als ik een 360 graden foto van jezelf laten maken (waar vervolgens het beeldje naar wordt geprint).

Roos was mee, en omdat we toch al in de buurt waren besloten we te lunchen bij LE:EN. Zo’n toffe plek is dit! Ik had een steam bun met pulled pork, en samen deelden we nog wat mini loempiaatjes.

De rest van de middag werkte ik verder aan m’n blog en andere opdrachten. Langzaam maar zeker word ik toch nog productief..

Zaterdagmiddag ging ik naar Roos, die haar verjaardag vierde. Voor de gelegenheid had ik weer eens lippenstift op gedaan. Ik voel me altijd een beetje een clowntje met lippenstift op, maar ik vond het eigenlijk wel mooi. Kwestie van wennen? Dit is trouwens D for Danger, van MAC.

Samen met haar vriend haalden we pizza’s, en aten we die lekker op het dakterras op. Wat een heerlijke avond was dit!

We speelden een potje Koehandel (en ik won, ha!). Later kwamen er nog meer mensen en gingen we de stad in. Daar zijn uiteraard foto’s van, maar ik denk dat het beter is als ik die niet online gooi ;-).

We maakten het niet te laat, waardoor ik zondag redelijk fris en fruitig wakker werd (en een echt zondags ontbijtje voor mezelf maakte).

wk38

En wat een heerlijk weer was het! Samen met mijn huisgenootje heb ik de hele middag op het terras gezeten, met een boek. Lekker chillen, boekje lezen, mensen kijken.. perfecte zondag.

Toen kwamen er ook nog nacho’s en rosé aan te pas, jep: blij ei. Wat heerlijk dat dit nog zo kan, eind september!

‘s Avonds deden we een poging tot zelf Pho maken. Hij was lekker, maar hij mag nog wat gefinetuned worden. Heeft iemand een goed recept voor me?

Ondertussen sloeg het weer om, en werd het echt herfstig! Maar stiekem eigenlijk ook best lekker. Hoe veel ik ook van de zomer hou, de herfst is ook wel een mooi seizoen. Zolang ik hoog en droog zit ;-).

Dus dook ik op tijd m’n bed in met een kop thee en truffelpepernoten, mjam! Toch wel de perks van de herfst.. kom maar door hoor. Ik ben er klaar voor!

Komende week heb ik nog niet veel in de planning staan. Dat is prima, want zo kan ik me een beetje focussen op school. Ik merk dat het af en toe nog best lastig is om naast school ook m’n blog te onderhouden, dus bear with me als er een keertje iets wat later online verschijnt.

Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

  1. Eline

    Die burger ziet er echt heel erg lekker uit en dat mag ook wel af en toe, haha.

  2. Rosanne

    Fijn overzicht weer! En ik herken wat je zegt over clown en lippenstift :’) Stom, want meestal staat het gewoon wel heel mooi.

  3. Tineke

    Wat wordt ik vrolijk van dit overzicht! En gaaf zeg, zo’n 3D beeldje! Het is me eigenlijk te ver weg, maar anders…

    (En burgers zijn mijn favoriete thuisbezorgd opties, dusse, ik snap je!)

  4. Roos

    Heerlijke week! Ik heb hetzelfde met rode lipstick, meestal let ik niet goed op en heb ik het na een tijdje niet alleen op, maar ook naast mijn lippen zitten..
    Ik vind het zó lekker dat de pepernoten er weer zijn en eigenlijk ook helemaal niet erg dat het alweer herfst is.

  5. Veerlez

    Wat is het 3D beeldje super tof geworden, wat ontzettend leuk dat dat je een 3D beeldje van jezelf hebt! Jammer dat ik 13 oktober niet in Utrecht ben, anders had ik er ook zeker 1 laten maken!

  6. Anna

    Oeeeh, tof, bij de WT! Daar moet ik ook nog altijd eens heen. Heerlijk, zo’n lekker drukke week. Is even omschakelen, maar went ook zo weer. Heftig wel, meteen de eerste deadlines. Lekker aan de slag!

  7. Mieke

    Wow, ik ben VET benieuwd naar dat boek (tweesprong), dat klinkt als de tweestrijd waar iedereen tegenwoordig in verkeert. Die gaat op m’n wishlist (naast nog zooooooo veel andere boeken… *zucht* waar halen we de tijd vandaan om ze allemaal te kunnen lezen? #wasikmaarrorygilmore)

  8. Sanne

    Ik wil ook zo graag eens naar WT! En oh oh, nu heb ik zin in truffel kruidnoten, haha.

  9. Elisa

    Ughh, jouw diary’s staan altijd vol met foodporn! Niet zo handig om op maandagochtend al zin te hebben in pizza en burgers :D Dat boek ziet er trouwens interessant uit!

  10. Shifra

    Oh, wauw, die pizza’s zien er zó lekker uit. :) Waar zijn ze vandaan?

  11. Elaintje

    Superleuk dat 3d beeldje. Mijn collega heeft zo’n beeldje van haar man op haar werkbureau staan zodat ze altijd naar hem kan kijken en aan hem kan zitten haha. Ziet eruit als een leuke week.

  12. Super leuk dat 3D beeldje! Waar ga je ‘m neerzetten? ;) En het boek op de tweesprong klinkt interessant! Ben benieuwd naar dat artikeltje.

Geef een reactie