Ik ga surfen en neem mee.. mijn vakantie favorieten!

vakantie favorieten

Vrijdag vertrek ik al op zomervakantie! Nou hoef je voor het weer niet op reis te gaan, maar voor goede golven wel. Ik ga de komende twee weken surfen, dus vertrek ik naar Zuid-Frankrijk! Ik verblijf twee weken op het Surfblend kamp in Moliets. Hier heb ik vorig jaar mijn Favoriete Belg leren kennen, dus ik heb er goede herinneringen aan ;-). Daarnaast is het tijd om mijn surfskills verder te verbeteren (punt 6 van mijn zomer bucketlist).

mijn vakantie favorieten

Ik heb geen standaard paklijstje, maar wel wat favorieten die zeker meegaan op vakantie. Enkelen zijn al jaren favoriet, anderen heb ik pas net ontdekt. Ik deel ze in deze post, wellicht hebben jullie er ook wat aan!

vakantie favorieten

ga nooit in de zon zonder zonnebrand

Misschien wel het belangrijkste item (naast schoon ondergoed en een tandenborstel) in je koffer: zonnebrand crème! Het is zo belangrijk om beschermd de zon in te gaan. Huidkanker is niet voor niet de meest voorkomende kanker  (ja echt!) in Nederland. Vooral onder jonge vrouwen stijgt het aantal huidkanker patiënten flink.  Smeer je dus goed in en check goed je huid op afwijkende plekjes en rare moedervlekken. Toevallig ben ik eergisteren nog naar de huisarts geweest voor een check, maar je kunt het ook zelf in de gaten houden met de handige app ‘Huidmonitor’.

Goed, hopelijk is het nu duidelijk dat je je goed moet beschermen ;-) Insmeren is alleen vaak wel een gedoe, maar het wordt een stuk makkelijker met deze sprays. Qua merk vind ik ze allemaal even fijn in het gebruik: ze spuiten als deo, zorgen voor verkoeling en smeren makkelijk uit – zelfs spf 50!

Voor mijn gezicht gebruik ik al jaren de matterende zonnefluïde speciaal voor het gezicht van Biodermal. Deze zonnebrandcreme is erg vloeibaar (zeker voor een spf 50) en smeert goed uit. Hij laat een mat laagje achter op je gezicht, waardoor je niet zo’n plakhoofd krijgt en de volgende dag je hoofd vol puistjes zit.

Na een lange stranddag smeer ik me graag in met after sun. Het is vooral belangrijk dat je je huid hydrateert, een dunne body lotion werkt ook prima. Deze after sun van Garnier vind ik zelf heel fijn door het cactusextract: dat verkoelt en ruikt lekker fris!

Oh en vergeet ook je lippen niet in te smeren! Ik kocht laatst deze lippenbalsem van Etos op het station en die werkt prima!

vakantie favorieten

een dagje strand..

Zo’n surfvakantie speelt zich grotendeels op het strand af, dus een bikini is misschien wel het belangrijkste kledingstuk dat je moet meenemen. Ik heb lang gezocht naar een bikini omdat ik er een wilde die wat steviger zat zodat ik er ook goed in kon surfen zonder dat er gelijk allerlei lichaamsdelen in het rond vliegen. Uiteindelijk is het deze bikini van O’Neill geworden, ik heb hem gekocht bij de Scheveningse surfshop Hartbeach (tip: met de code ilovesurfing krijg je €10 korting op je bestelling vanaf €70!).

De slippers zijn van Havaianas, dit is al jaren mijn favoriete merk voor slippers. Ze zitten lekker, hebben allerlei verschillende modelletjes en printjes en ze gaan super lang mee! Ze zijn wat duurder dan gewone slippers, maar ze zijn kwalitatief echt beter. Ze zijn af en toe in de aanbieding, dus houd het internet goed in de gaten! Dit wordt mijn derde zomer met dit paar, ze zien er nog goed uit toch?

Zomer’s draag ik amper make up, ik doe hooguit een laagje mascara op. Ik ruil dan m’n gewone mascara in voor een waterproof variant. Mijn favoriete mascara is al een tijdje de ‘All round black’ mascara van Catrice. Ik zag dat op Twitter een heleboel mensen er lyrisch over waren en besloot ‘m zelf ook te proberen (hij kost nog geen €4), sindsdien ben ik ook fan! Hij zorgt voor mooie, lang gekrulde wimpers die niet aan elkaar plakken.

Van het felle zonlicht krijg ik al snel hoofdpijn, dus draag ik altijd een zonnebril. Ik heb er een van Ace & Tate en een van Komono, beiden hele fijne merken met mooie zonnebrillen voor goede prijzen. Ik heb echt totaal geen zonnebrillenhoofd (goedkope brillen van H&M zijn altijd te lomp), maar bij Ace & Tate en Komono zitten hele modelletjes en tot nu toe zijn al mijn vriendinnen er geslaagd!

Oh en een vakantie zonder foto’s is natuurlijk niet compleet he. Ik houd van het sfeertje van analoge foto’s, dus neem ik altijd een wegwerpcamera mee. Deze kan ook nog eens onder water, extra leuk voor tijdens het surfen!

vakantie favorieten

leesvoer voor op het strand

Hoewel ik de laatste tijd steeds meer tijd en rust heb om te lezen, heb ik pas echt tijd om te lezen als ik op vakantie ben. Ik weet dat e-readers heel praktisch zijn voor op reis, maar ik lees toch het liefst een echt boek. Voor deze surftrip mag The Surf Girl Handbook natuurlijk niet ontbreken. Ik kreeg dit toffe boek voor mijn verjaardag. Het staat vol met handige tips en weetjes, super leuk voor zowel beginnende als meer ervaren surfers!

Ook super handig: de I love the seaside gidsjes vol leuke adressen aan de Franse, Spaanse en Portugese kust. Ik kreeg deze opgestuurd van Mo’Media, goeie timing! Hoewel wij niet echt gaan roadtrippen staan er wel leuke adresjes in voor de omgeving waar wij zitten.

Afgelopen week lag er nog een ander boek in de brievenbus als perspakketje: Ik zie jou van Clare Mackintosh. Deze literaire thriller schijnt super spannend te zijn en een verrassende plotwending te hebben. Normaal kom ik nooit door zulke dikken boeken heen, maar op vakantie kan zo’n boek me niet dik genoeg zijn – zeker als het ook een spannend verhaal is. Ik ben benieuwd of dit boek aan mijn verwachtingen zal voldoen!

vakantie favorieten

spelletjes rond het haardvuur

Een kampeer vakantie is natuurlijk niet compleet zonder (reis)spelletjes! Ik ben dol op spelletjes spelen en gelukkig willen op vakantie veel meer mensen spelletjes spelen (wellicht omdat ze niet worden afgeleid door hun laptop). Hierboven zie je mijn favoriete spelletjes van dit moment: IQ Twist en Saboteur Het Duel. Ze zijn lekker klein en kunnen ook makkelijk mee op vakantie.

Ook handig wanneer je ‘s avonds een spelletje wil spelen maar geen kampvuur bij de hand hebt: deze lamp van Flying Tiger! Hij werkt op batterijen en je kunt ‘m heel handig in je tent ophangen met het touwtje. Zo heb je altijd en overal licht!

Wat zijn jouw vakantie favorieten?

Dit zijn mijn vakantie must haves! Ik ben heel benieuwd naar jullie favorieten, wie weet hebben jullie nog handige tips voor mij. Wat ontbreekt er absoluut niet in jouw koffer?

[bg-box]De boeken ‘Ik zie jou’ en ‘I love the seaside’ heb ik gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie. [/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

  1. Shirley

    Zo lekker om eindelijk een juiste zonnebrand voor je gezicht te hebben. Ik hou ook absoluut niet van vet en glimmend, laat staan op mijn gezicht. Eindelijk heb ik er nu een die zelfs geschikt is voor dagelijks gebruik (Eucerin gel oil control). Die gaat zeker mee. Verder staan bovenaab de lijst: mijn e-reader, paspoort, pinpas en oordoppen om te slapen.

    1. Ah over Eucerin heb ik ook goede verhalen gehoord, daar ga ik ook nog eens naar kijken. Ik moet sowieso nog een goede sunblock voor in het water kopen!

  2. Danique

    Wat leuk om te zien wat je allemaal meeneemt! Ik smeer me ook iedere dag goed in. Eerder deed ik dit niet en verbrandde ik binnen no time. Nu ga ik de deur niet meer uit zonder dat ik me heb ingesmeerd en ik merk al meteen een groot verschil. Geniet van je vakantie!

  3. senna

    daar ga ik dit kaar ook heen! hoewel ik nog wat meer weken moet wachten. Super leuk idee om een onderwaterwegwerpcamera mee te nemen :)

  4. Loes

    Ik vind de zonnebrand van Biodermal voor het gezicht ook erg prettig! Ik heb deze versie nog nooit geprobeerd, maar wel een andere. Ik ga deze ook eens proberen. Mijn andere zomeressentials zijn zeker mijn zonnebril en een goed boek.

    1. Oh, is er nog een andere variant voor het gezicht? Deze werd mij ooit jaren geleden aangeraden door een vriendinnetje, sindsdien heb ik ‘m weer aan veel andere vriendinnen aangeraden. Hij is echt superfijn en heel vaak in de aanbieding!

  5. Jessica

    Wat heerlijk dat je de komende tijd gaat surfen zeg, geniet ervan!

  6. Saskia

    Wat een leuke blog weer! Super leuk om te zien allemaal wat je mee neemt! En ik wist helemaal niet dat je daar je lieve liefde hebt ontmoet, dat maakt het extra bijzonder Fijne vakantie gewenst!

  7. Neele

    Hoi Marlous, hoe heet die app huidmonitor precies? Ik krijg heel veel resultaten als ik ‘m zoek in de AppStore. Heel veel surfplezier!

Geef een reactie