Feestdagen: praktische cadeautips voor mannen

cadeautips voor mannen

Het blijft elk jaar lastig: een leuk cadeautje uitzoeken voor je mannelijke dierbare. Of dat nou je vriend, vader, broer, opa of buurman is, ze lijken altijd alles al te hebben?! En ze geven niets om leuke frutsels waar je niets aan hebt, maar die wel heel erg leuk zijn om te geven of te krijgen. Dus bij dezen: mijn cadeautips voor mannen met alleen maar praktische cadeaus! Zodat ze het in ieder geval goed kunnen gebruiken, of ze het nou leuk vinden of niet ;-)

Mijn cadeautips voor mannen

Deze cadeautips zijn gebaseerd op een kwalitatief onderzoek (ik heb even mijn mannelijke collega’s ondervraagd) en op mijn eigen ervaringen. Sommige cadeaus uit dit lijstje heb ik zelf in bezit of al eens eerder cadeau gegeven en vielen altijd in de smaak! Om het extra makkelijk voor je te maken heb ik elk cadeautje doorgelinkt, zodat je dit weekend niet met al die drukte de stad in hoeft om je cadeaus in te slaan. Fijne feestdagen! ;-)

1. Happy Socks

Elke man heeft sokken en onderbroeken nodig, toch? Wil je dit (toch wel saaie en standaard) cadeau iets opleuken, geef dan Happy Socks! Dit zijn vrolijke sokken met felle kleurtjes en gekke printjes. Geeft een leuke twist aan een strak pak ;-).

2. Sportkleding

Hier zou ik nou zelf nooit opkomen (sporten, wat is dat?), maar meerdere mannelijke collega’s gaven aan dat sportkleding eigenlijk altijd wel van pas komt. Bijvoorbeeld dit sportshirt uit mijn lijstje, maar een goede broek of zelfs speciale oortjes voor tijdens het sporten werden ook genoemd.

3. Een goede koptelefoon

Begin dit jaar moest ik een goede koptelefoon hebben voor een vak op school waar ik filmpjes moest editten. Ik vond het eerst een beetje een lomp ding, maar nu kan ik niet meer zonder! Ik draag ‘m zelfs als ik geen muziek luister, omdat hij goed geluid dempt. En nu met de kou is het ook een fijne oorwarmer, haha.

4. Een blender

Voor alle fitboys: een blender! Zo maken ze gemakkelijk een smoothie, maar ook voor verse sauzen en soepen is een blender een uitkomst. Je flikkert alles in de mengkom en je hoeft alleen nog maar op een knop te drukken. Ook handig: mocht je later gaan samenwonen dan heb je deze alvast voor je uitzet ;-)

5. Een verzorgingsset

Ik weet niet hoe het met jullie mannelijke wederhelft zit, maar die van mij smeert nooit iets op z’n gezicht. Terwijl ‘ie het stiekem toch best fijn vindt als ik m’n crème uitleen. Een beetje een verzorgende gezichtscrème kan natuurlijk prima voor mannen, zeker in de winter. Ik haal graag zo’n setje van Rituals omdat zij lekkere geuren hebben en je op die manier ook niet hoeft na te denken over de samenstelling van zo’n setje.

6. Een badjas

Nog zoiets wat mijn vriend graag van mij inpikt: mijn badjas! Stiekem ook best fijn om te hebben voor alle luie zondagochtenden. En een badjas in z’n eigen maat staat ook wat beter dan het minibadjasje van mij ;-)

7. Een goede rugzak

Volgens mij komt dit altijd wel van pas: een goede rugzak. En dan het liefst eentje die je zowel op reis, voor het sporten en naar het werk kan gebruiken. Ik geloof dat dit wel een goede is met allerlei fancy vakjes en genoeg ruimte.

8. Een reisgids

Heeft de ontvanger van je cadeau in 2018 al een reis op de planning staan? Geef dan een bijpassende reisgids cadeau! Komt sowieso van pas. Staan er gen reizen op de planning, maar houdt hij wel van reizen? Er zijn genoeg leuke reisgidsen met verschillende bestemmingen of bestemmingen in een bepaald thema. Leuk ter inspiratie!

9. Een prullenbak

Misschien wel het meest praktische cadeau van dit lijstje: een prullenbak. Mijn broer en z’n vriendin hebben serieus een discussie gehad of ze voor een prullenbak met een pedaalsysteem of een kliksysteem gingen. En eigenlijk bij al mijn vrienden die gaan samenwonen hoor ik dezelfde struggles. Dus wees slim: zoek zelf een mooie prullenbak uit en geef die gewoon cadeau. Komt altijd van pas en heb jij alvast weer een extra item voor jullie uitset als je gaat samenwonen.

10. Een waterfles

Een waterfles is niet alleen een praktisch, maar ook een duurzaam cadeau. Ik ben zelf fan van het merk Mizu, dit zijn roestvrijstalen flessen in leuke kleurtjes. Ze hebben een grote opening, waardoor je er ook stukken fruit of groente in kan doen om je water een smaakje te geven.

11. Een muts of sjaal

Met deze koude dagen komen een muts en een sjaal ook altijd wel van pas. Zelfs als je de ontvanger van je cadeau nog niet goed kent zit je met dit cadeautje wel safe.

12. Een wokpan

Voor alle foodies, studenten die net op kamers gaan of juist voor de anti-kookfans: een wokpan! Zelfs als je niet van koken houdt is dit een goed cadeau, iedereen heeft namelijk pannen nodig. Met een wokpan maak je lekkere wokgerechten, een van de meest simpele maaltijden die er zijn. Geef je ‘m aan je vriend waarmee je samenwoont dan kun je er zelf ook gelijk mee koken ;-).

13. Een french press

Voor alle koffieliefhebbers (of de mannen die moeite hebben met deze donkere ochtenden): een french press! Dit is een klein koffie apparaatje waar je enkel heet water en gemalen koffie voor nodig hebt. Super easy, maar maakt heerlijke koffie!

14. Een Netflix cadeaukaart

En als je het echt niet meer weet… geef je gewoon een maand Netflix cadeau! Of Spotify, of Videoland of een andere streamingdienst. Doe er een lijstje met aanraders bij (je favoriete series of muziek) en het wordt nog een persoonlijk cadeau ook!

Nog meer cadeautips nodig?

Ik schreef eerder al blogjes met cadeaus onder de 20 euro en originele en goedkope cadeau-ideetjes.

[bg-box]Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. Judith

    superleuke ideetjes :) inderdaad altijd lastig voor mannen!

  2. Daphne

    Haha oei, wat zegt het over mij dat ik ook een waterfles, muts, blender en badjas op mijn lijstje heb staan? Reisgids is trouwens wel echt een goede tip, had ik zelf nog niet aan gedacht!

    1. Ha dat je ook van praktische cadeautjes houdt! Ik heb zelf de waterfles, de blender en de badjas dus ook en ik overweeg om een muts te vragen (maar aangezien we al snel naar Bali gaan heb ik die dan misschien niet eens meer nodig :p). Het zijn eigenlijk niet zozeer cadeaus alleen voor mannen, maar wel praktische cadeaus die vrijwel altijd in de smaak vallen bij mannen ;-)

  3. Kirsten

    Precies wat ik nodig heb! Ik zoek nog een cadeau voor mijn vriend en voor mijn broer, dus wat inspiratie is zeker welkom :)

  4. Lenneke

    Het voordeel van niks aan de feestdagen doen, is dat je ook geen cadeaus hoeft te kopen. Vind dat altijd zoooo lastig! Dus deze blogpost is voor velen vast een schot in de roos, haha.

    1. Haha ja dat scheelt enorm! Ik vind het wel heel erg leuk en ben eigenlijk best wel goed in cadeautjes voor anderen kopen, maar voor mannen blijft het lastig..

  5. Ik vind Happysocks zo leuk! Voor mijn vriend koop ik soms ook een biertje met een leuk etiket (ik baseer mijn keuze voor biertjes en wijn in de winkel altijd op het etiket, hihi). Daar kan ik hem altijd wel blij mee maken! :)

Geef een reactie