Smoothie

Speciaal voor mijn 14 dingen doen in 7 dagen-lijstje had ik vandaag een heerlijk recept bedacht, alles stap voor stap gefotografeerd.. het was ook echt heerlijk en heel goed gelukt! En toen zat de SD-card vast in m’n notebook dus op dat recept moet je nog even wachten. In een poging om toch nog een receptje te posten heb ik net een smoothie gemaakt! Met veel foto’s, klik dus verder voor meer!

Omdat het nogal last minute was heb ik maar gebruik gemaakt van wat ik nog had: grapefruit, sinaasappels en bananen. Dit was een pure gok, maar zo ontdek je vaak de lekkerste smoothies.
Hmmm lekker sappig he? Snijd 1 grapefruit en 2 sinaasappels in parten en haal de schil eraf. Schil is gezond, maar zorgt wel voor een bittere smaak. Probeer deze dus zoveel mogelijk te verwijderen!
Ja klaar? Ennn…
Blenden maar!
Voeg een banaan toe. Na het blenden besloot ik dat de smoothie nog iets zoeter én iets dikker mocht, dus ging er nog een banaan doorheen.
Voeg als laatste wat ijsblokjes toe. Je smoothie is erg geconcentreerd, dus een beetje water kan prima. Zo heb je alleen maar meer! Door ijsblokjes toe te voegen wordt je smoothie lekker koud.
En klaar! Het was genoeg voor 2 longdrink glazen.
Maak jij vaak smoothies? Wat is jouw favoriete recept?
Translation: I just photograped a new recipe (for my list) but then my SD-card got stuck in my notebook. To make it up to you, here a simple recipe for a smoothie. All you need is 1 grapefruit, 2 orange juices and 2 bananas (and some ice cubes). 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. T

  yum! mijn blender heeft het helaas begeven maar ik ben grote fan van frozen fruit van AH met honing en yogurt.

 2. K.J.

  Grapefruit zou ik er zelf niet zo snel ingooien ivm de bittere smaak, maar zal het nu een keer gaan proberen.
  Ik maak vaak smoothies met mango.. jammie:)

 3. Karlijn

  Ik ben via via op je blog terecht gekomen, super leuk!
  Ik heb nog een tip voor je, bij de Appie verkopen ze vers ingevroren fruit in doosjes! Super lekker bij verse jus en het wordt er ook lekker koud van en het mooie is dat het echt alleen fruit is, ze gooien er geen toevoegingen doorheen! Een scheutje melk of yoghurt is er ook lekker bij!

Geef een reactie