Summer recipe

Nu de temperatuur begint te stijgen en het zonnetje zich ook weer laat zien is het tijd voor de stampotjes om plaats te maken voor zomerse gerechten. In de zomer eet ik graag pastasalades. Snel klaar, en lekker! In principe kan dit gerecht het hele jaar door, maar het is extra lekker wanneer je het buiten in het zonnetje eet. Let wel: volgens bepaalde bronnen (vriendje, broer) is dit vrouwenvoedsel, het kan dus zijn dat mannen nog een hoofdgerecht verwachten na deze salade, maar in principe is dit gerecht bedoelt als hoofdgerecht.
Wat heb je nodig?
Pasta (liefst penne)
Kip (die bij mij nog een beetje bevroren was haha)
Pesto (groene)
Feta (alternatief: mozzarella)
Rucola
Cherrytomaatjes
Hoe ga je te werk?
Ik heb geen officieel recept, ik heb dit ooit geloof ik van een vriendin overgenomen. Ik heb dus ook geen idee hoeveel je van alles nodig hebt, ik doe alles een beetje op gevoel. Ik hou van feta dus doe er extra veel feta doorheen, maar je zou dat eventueel ook kunnen vervangen door mozzarella als je dat liever hebt. Vegetariërs zouden in plaats van de kip misschien walnoten kunnen toevoegen?
1. Zet een pannetje water op en doe de pasta daarin
2. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes (of koop alvast kipfilet in stukjes) en doe deze in een koekenpan.
3. Zorg dat de stukjes kip een mooi kleurtje krijgen. Doe er ondertussen wat zout en peper op. Let ook op de pasta. Ondertussen kun je alvast de cherrytomaatjes door de helft snijden en de feta in stukjes snijden (ik gebruikte deze keer al feta blokjes, maar een groot blok dat je zelf snijdt is iets lekkerder omdat die kleine blokjes al in de olie zitten). 
4. Giet het water van de pasta af. Roer door de pasta wat groene pesto. Hierbij moet je even kijken wat je lekker vindt, te veel kan overheersend zijn, maar bij te weinig proef je niks. Wederom: net wat je lekker vindt.
5. Doe de stukjes kip bij de pasta, en gooi de feta er ook bij (ik vind het lekker als de feta een beetje warm en zacht wordt, anders moet je nog even wachten).
6. Wacht heel even (dek snel de tafel of doe een rondedansje) en doe dan de tomaatjes erbij.
7. Rucola doe je er op het laatst doorheen, vlak voor opdienen. Als rucola er te lang al doorheen zit wordt hij slap en warm = niet lekker. Je kunt er ook voor kiezen de rucola apart op tafel te zetten omdat niet iedereen rucola even lekker vindt, en dan kan iedereen zelf kiezen hoeveel hij/zij wil. En als je vaker opschept kun je natuurlijk elke keer verse rucola erbij doen!
Smakelijk eten!

Translation: A delicious summer salad recipe. It conatins pasta (penne), pesto, chicken, rucola, feta cheese and tomato and it’s really easy to make. Just cook pasta and bake some chicken. Add pesto to the pasta after you poured off the water. Add chicken, feta cheese (or mozzarella if you don’t like feta cheese) and tomatos. Add rucola at the very last minute to keep it crispy. Bon appétit!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Alyssa

    Mm, lijkt me heel lekker! Ik ga dit binnenkort eens maken!

Geef een reactie