DIY: Notebook

Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik gek op notitieboekjes. Ik maak veel lijstjes (boodschappenlijstjes, to do lists, maar ook lijstjes met favoriete gerecht, droomberoepen of leuke dingen om te doen), werkt prima als je bijvoorbeeld niet kan slapen. Ik schreef al eerder over mijn notebooks, en dan nu een DIY over notebooks! Een erg simpele DIY, het enige wat je nodig hebt is:
1. Een neutraal notitieboekje. Liefs zonder gladde kaft. Dit simpele notitieboekje met kartonnenkaft en elastiek is van HEMA. 2. Een plakstift. 3. Oude postzegels! Mocht je deze niet hebben kun je ook leuke plaatjes uit een tijdschrift halen, het idee is hetzelfde natuurlijk.
Weten hoe deze DIY in z’n werk gaat met stap voor stap foto’s? Lees dan verder..
Translation: As you might know, I love notebooks! In this DIY I’m gonna show you how to make a really nice notebook, covered with vintage stamps. I didn’t translate the discriptions but I think that the photos will tell you all you have to know!

Besluit eerst hoe je je postzegels wil opplakken. Rommelig en elkaar overlappend, of op een nette manier? In het laatste geval is het handig om eerst een beetje te puzzelen voordat je ze echt opplakt. Je hebt eventueel een schaar nodig om uitstekende randjes af te knippen.
Ik kies de eerste manier, dat vind ik mooier.
En nu kan je gaan plakken! Smeer elke postzegel goed in, let vooral op de hoekjes.
Wanneer hoekjes nog een beetje loslaten kun je er extra lijm op doen. Goed aandrukken zodat het vast blijft zitten.
Ga zo door tot de hele kaft vol is, en klaar is je boekje!
Ik heb alleen de voorkant beplakt omdat je de zij- en achterkant toch niet vaak ziet. Daarbij wordt de achterkant eerder vies en zullen de postzegels dan eerder loslaten. Nog een voor en na foto, en een detailfoto:
Extra: je kunt nog een etiket maken als je dat leuk vindt. Heel simpel: knip een stuk wit papier uit, schrijf daarop om wat voor ‘n notitieboekje het gaat (boodschappen/to do/of gewoon notities) en plak deze met de plakstift op het boekje.

Dit was de DIY! Simpel he? Ik hoop dat jullie het leuk vonden want.. er komt een winactie aan waarin je dit notitie boekje (zonder etiket) kunt winnen! Let dus goed op, een dezer dagen staat hij erop!

Translation: I hope you liked this DIY! Stay tuned because there is gonna be a give away where you can win this little notebook!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Anne

  Resultaat is onwijs leuk, ik heb zelf tijd terug ook al met die Hema boekjes zitten knutselen :)

 2. Marlies

  Ik heb die Hema boekjes nog helemaal niet gezien! Ziet er echt super uit joh!

 3. Jess

  Dat ziet er echt lief en schattig uit zeg. Ik ben meestal te lui voor DIY projecten maar dit ziet er vrij makkelijk uit… X

 4. K.J.

  Ziet er super leuk uit! Ik houd van notitieboekjes. Heb er altijd 1 in mijn tas:)

 5. DeeD

  Wat heb je een leuke blog!!
  echt een super leuk idee om het noteboekje zo te pimpen!

 6. Aquilance

  ziet er super uit! Jammer dat je een paar stukken van het boek nog ziet. Misschien nog wat overheen plakken?

 7. Shirah

  Ha Marlous!

  Ik zat een beetje te neuzen op het ellegirlforum toen ik op je blog kwam. Eerst had ik geen idee, dat het jouw blog was, totdat ik ergens Marlous zag staan. Toen dacht ik: ‘Hé die ken ik van web-log tijd.’
  Weet jij dat ook nog?
  Je blog ziet er super uit!

 8. lies

  ahh, marlous, jij bent echt op een hele leuke manier creatief, haha.

 9. Haha ja ik wist niet van alles meer welk gebouw het was ;) Dit doe ik trouwens ook altijd! Maar ik maak eigenlijk een print in photoshop en kaft ik mijn agenda daarmee. Ik plastificeer het nadien ook altijd trouwens, dan blijft het beter!
  Wel leuk met die postzegels, daar had ik nog niet aan gedacht.

 10. Toothfairy

  thanks! Ik denk dat het rokje juist makkelijk te combineren is, omdat zilver bij alles kan, vind het alleen zo jammer dat het geen blote benen weer is!

 11. Lana.

  Leuk bedacht :) en het ziet er ook nog eens leuk uit.

  Oh ik heb zo’n zwak voor notitieboekjes. Heb deze van de Hema al zien liggen en als ik ze zo op de foto zie, zou ik zo naar de Hema gaan en er eentje meenemen hihi!

 12. Jaimie

  Ik heb net dat boekje voor iets anders gebruikt! Echt super jammer!4
  Ik denk dat ik de grote versie ervan ga kopen, ik heb nu de hele kleine.
  Super leuke DIY trouwens ;D

  xx

Geef een reactie