I need advice for my citytrip!

Ahh wat een heerlijk weer is het toch! Gisteren ben ik een heel stuk gaan fietsen, en vandaag heb ik de hele dag zitten bubbelen in Sanadome. Ik heb terwijl ik lekker lag te luieren in het buitenbad zelfs een kleurtje opgelopen! Als je goed kijkt zie je mijn bikini bandjes staan.. hoera! Maar nu over op het echte onderwerp van deze post: na de fietstocht vroeg mijn vader aan mij of het me leuk leek om dit jaar met mijn verjaardag een paar daagjes weg te gaan. Ik ben de dag na hemelvaart vrij, dus wanneer je op mijn verjaardag vrij pakt, heb je een erg lang weekend! Ik ben dan hopelijk al geslaagd, ik heb in ieder geval geen school. Maar het plan was om met mijn vader, zijn vriendin en mijn vriend te gaan. Super leuk natuurlijk, maar waarheen..?

Om het allemaal wat duidelijker te maken heb ik een kaartje erbij gepakt (klik er eventueel op voor een vergroting). Het plan is dus om woensdagavond (dag voor hemelvaart) al te gaan, en zondagavond weer terug, zodat we 4 volle dagen hebben. We vertrekken dus begin juni, grote kans dat het al mooi weer is in Europa. Dat is ook wel een beetje een eis, ik wil het liefst mooi weer natuurlijk! Op de kaart zie je een paar steden omcirkelt. Nu zullen er misschien ook gelijk wat steden opvallen die ik níet heb omcirkelt, terwijl ze toch wel erg gaaf zijn. Een kleine toelichting:

 • Berlijn: ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me een erg toffe stad. Qua geschiedenis maar ook vanwege de cultuur en de chille techno feestjes. Maar lijkt me meer iets wat ik een keer met (een) vriendin(nen) doe.
 • Rome: prrrrrrrrachtige stad, serieus! Maar die heb ik 2 jaar geleden al vrij intensief met school bezocht, dus op dit moment ga ik liever ergens anders heen. Maar zeker een aanrader!
 • Venetië/Milaan: been there, done that. Venetië is prachtig, maar wel zeer druk en na 1 dag had ik het alweer gezien. Zelfde geldt eigenlijk voor Milaan. 
Ik heb al aan wat meer mensen dezelfde vraag gesteld, en de meesten zeggen Londen of Parijs. In beide steden ben ik nog niet geweest, dus dat is leuk. Toch vind ik Londen iets meer een shopstad, lijkt me leuker met m’n moeder of met een vriendin. En Parijs.. tja, stad van de liefde he? En lekker eten, de Eiffeltoren, het louvre, en wellicht ook wel een optie (om te bezoeken): versailles. Barcelona twijfel ik overigens ook nog over. Ik ken de stad vrij goed, ik heb er een weekje ‘gewoond’ voor een uitwisseling. Maar het blijft een leuke stad, en het strand is in de buurt!
Maar wat raad jij mij nou aan? Lissabon, Riga, Stockholm.. ben ik allemaal nog niet geweest, weet ik dus niks van maar het klinkt ook allemaal erg interessant. Dus, help me!
Oh en ik weet dat ik nog lang niet hoef te beslissen, maar ik vind het leuk om er over na te denken. Laat de voorpret maar beginnen ;)

Translation: I need your advice! I already posted about this in English on tumblr, please visit this link: http://quiver.tumblr.com/post/3680138357/where-would-you-go (I’m too lazy to translate it again :))

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Londen en Parijs zijn beide superleuk inderdaad. Zelf ben ik na mijn recente tripje naar Copenhagen, helemaal wild van die stad. Het is een vrij dure stad, dus misschien net daarom handig om met de papa en zijn centen te doen ;)

 2. Sarah

  Praag is naar het schijnt ook heel mooi (en goedkoop). Of Stockholm! Maar dat is wel redelijk duur denk ik.
  Mijn laatste tripje was naar Parijs, wat een supermooie stad blijft, en hoewel het de inderdaad ‘de stad van de liefde’ wordt genoemd, vind ik het ook prima om er met het gezin heen te gaan, het is er lekker rustig enzo. Maar langs de andere kant: nieuwe oorden opzoeken is ook heel interessant.

 3. K.J.

  Ik heb in Zweden gewoond, vlakbij Kopenhagen. En ik kan zeggen Kopenhagen is een van mijn favoriete steden. Maar wel prijzig. Stockholm is ook leuk. Stockholm bestaat voor 1/3 uit water, 1/3 stad en 1/3 natuur. Je kunt er dus boottochtjes maken of een fiets huren en naar een van de eilanden fietsen (Djurgården) Dus als je niet echt een shop 4daagse wilt, is Stockholm misschien wel leuk om heen te gaan. Hou alleen rekening: ook Stockholm is iets duurder dan NL. Succes.

 4. Goesting

  Praag is prachtig! Ik ben er een aantal jaren geleden geweest en ik weet dat ik erg onder de indruk was. Stockholm spreekt mij ook heel hard aan!

 5. Het ligt er helemaal aan waar je van houdt :) Ik ben zelf in Rome en Parijs geweest wat gewoon iets klassiekere steden zijn, wat je ook merkt aan de cultuur en dingen die er te doen zijn. Berlijn en Londen, waar ik ook ben geweest, zijn moderner, hipper en sneller. Ik hou zelf gewoon meer van moderne steden dus die laatste twee liggen me meer :) ik denk dat als je daar voor jezelf uit bent (ook waar je van houdt qua kunst; ik houdt meer van moderne kunst dan van klassieke) je keuze een stuk makkelijker wordt!

 6. Anonymous

  ik zou gaan voor lissabon of stockholm! ik heb in beide steden gewoond en ik wil graaaaaag terug. lissabon is schattig met veel contrasten (arm/rijk, oud/nieuw) en stockholm kun je geweldig winkelen en goed eten en uitgaan.

 7. Ah wat superleuk! Voorpret hoort er ook bij haha :) Ik ben zelf in Londen, Lissabon, Barcelona, Praag geweest en van die steden vond ik Barcelona het allermooist! Vooral als je rond hemelvaart gaat is het daar denk ik super. Je hebt daar echt alles cultuur, strand, lekker eten. Londen en Parijs vind ik zelf minder, maar dat komt denk ik omdat ik van de zon hou haha!

 8. Oja Berlijn vond ik -ondanks de kou haha- ook geweldig! Denk dat Berlijn wel in mijn top 5 staat! Maarja, dat leek je meer iets voor met vriendinnen! Succes met je keuze haha ;)

 9. lee

  Stockholm is leuk, maar ook leuker met vrienden vind ik. Je kan daar echt heeeeeeeeeeeel leuk uitgaan! En shoppen. In londen kan je inderdaad leuk shoppen, maar er is ook heel veel te zien. Daar vermaak je je echt prima voor vier dagen. Praag is ook heel leuk! Ook leuk met je vader enzo denk ik. Dus ik zou voor Praag of Londen gaan!

 10. Anne

  Ik zou voor Kopenhagen, Praag of Riga gaan! De andere steden zijn denk ik plekken waar je sowieso eerder zelf heen zou gaan en dan met vriendinnen of je vriend.

 11. Toothfairy

  mijn favo city trip stad is Florence. Het is er in de zomer lekker warm, het staat vol met prachtige historische gebouwen en parken, er zijn veel mooie winkels, het is er wat minder toeristisch, waardoor je ook de mooie italiaanse mensen ziet ipv al die toeristen in bv rome

 12. lies

  haha nee, natuurlijk is creatief zijn altijd leuk, maar jouw manier van creatief zijn vind ik gewoon extra leuk! origineel enzo, gewoon met wat je allemaal kookt en je foto’s en je boekjes enzo :)

  ja, ik had het gezien! mijn lijstje is ook niet helemaal afgewerkt moet ik zeggen, hihi.

  wat een supertof cadeau! stockholm is sowieso echt een aanrader <33
  ik zou zelf dit jaar op rondreis gaan en dan waarschijnlijk wenen, praag, budapest/bratislava, kopenhagen en stockholm bekijken, lijken mij allemaal erg tof. en stockholm wil ik gewoon echt weer naartoe hihi.
  parijs en barcelona lijken me ook geschikt :)

 13. B

  Praag is ook wel de moeite waard! En mijn ouders komen net terug van een weekendje Lissabon, waar ze heel enthousiast over waren.
  Dus als je het nog steeds niet weet kan je ook gewoon daarvoor gaan. Parijs kan altijd nog. :)

 14. Renate

  Berlijn! Eigenlijk mag ik je dat niet adviseren, want ben er zelf ook nog nooit geweest. Maar die stad lijkt me echt geweldig! Maar misschien heb je wel de pech dat het slecht weer is?

 15. T

  London is mijn tweede thuis en daar zul je je geen dag vervelen. ik heb er 5 maanden gezeten en niet verveelt.

  Praag ben ik net terug van (was derde bezoek aan de stad) ik denk dat dat daar mijn derde thuis is. ik ben verliefd geworden op de stad. Mocht mijn carrière in de media wereld mislukken dan ga ik naar Praag en ga daar tours geven. Praag vind ik trouwens een mix van London en Parijs maar dan cheap.

  check trouwens http://www.neweuropetours.eu/ ik heb tour in praag/parijs en london gedaan eb raad het iedereen aan.

 16. Jess

  Ik zou sowieso naar iets gaan waar je nog niet naartoe bent geweest. Zowel Londen als Parijs zijn super. Bij mij staat op dit moment Istanbul op mijn verlanglijstje. Lijkt me echt een superstad en deze stad ligt precies op de grens van Europa en Azië en zou dus nog net passen binnen een stedentrip in Europa haha…

 17. Laura

  Ik ben al in Londen, Parijs, Riga, Stockholm en Sevilla geweest en ik zeg je nu al; niét Sevilla. Mooie stad, maar een beetje te eentonig (en veeeeel te warm). Riga heb ik in de winter gedaan maar vond ik een beetje een sombere stad (in de zomer kan dat anders zijn natuurlijk) en Londen of Parijs zou ik eerder met vriendinnen doen. Stockholm heb ik 2 jaar geleden in de zomer gedaan en is superleuk! Eind juni ga ik naar Barcelona, dus dat raadt ik ook aan (omwille van de combinatie inspirerende stad + luilekkeren aan het strand).
  Veel succes met het kiezen!

 18. Laura

  Ohja, Firenze ben ik ook geweest, prachtige stad (maar iets te ‘eentonig’ misschien?).
  En ik kan je mening over Berlijn begrijpen, maar toen ik er zo’n 4 jaar geleden in de winter naartoe ben gegaan was ik wel onder de indruk. Heel trendy ook.

Geef een reactie