If you’re a bird, I’m a bird

Oke, ik heb jullie hulp nodig! Voor het vak tekenen heb ik een collage opdracht, en die moet ik komende week inleveren. Dat was ik alleen een beetje vergeten.. De bedoeling is dat ik een Haiku opzoek en daarbij een collage maak. Nou heb ik al een Haiku, en ik heb ook al wat voorstudies gemaakt maar het wil niet echt lukken..

De Haiku gaat zo:

Vleugels fladderen
Vogels kleuren de lucht blauw
Zachtjes juicht mijn hart
Ik hou van vogels, de kleur blauw en mijn hart juicht ook altijd zachtjes bij het zien van veel vogels. Ontzettend prachtig vind ik dat, dus deze Haiku leek me zeer geschikt! Maar ik kom eigenlijk niet verder dan dit:
Onderaan een blauwe lucht vol blauwe vogeltjes, boven aan een zee en blauwe lucht (die je niet goed ziet op de foto) en vogeltjes uit tijdschriften geknipt. Onderste is geen collage en bovenste.. tja. Het is zo kaal en saai! En moet ik nog iets met dat ‘zachtjes juicht mijn hart’ doen? Lastig.. ik zou natuurlijk een andere Haiku kunnen kiezen, maar ik ben hier al mee bezig dus ik wil dit eigenlijk afmaken. Dus.. tips anyone?
Translation: I need your help for a school assignment! I have to make a collage about birds but as you can see I can use a little inspiration…

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Goesting

  Misschien kan je ergens een mooie prent ofzo zoeken die aansluit bij ‘zachtjes juicht mijn hart’ en bovenaan de prent er vogeltjes uitknippen, je blad blauw verven en dan de prent erop plakken zodat je wel blauwe vogeltjes hebt.

  En ja ik vind mijn horloge ook heel leuk :). Ik ben aan het twijfelen of ik ’em ook in het goud zou kopen want afwisseling is ook altijd leuk! Via de site van UO kan je het horloge ook kopen btw.

 2. Toothfairy

  misschien dat je iets van harten met vleugels kan tekenen, dan wel op een artistieke manier (niet op de tattoo manier, haha)

 3. loen

  ah dankjewel! :) misschien kun je met blauwe ecoline een achtergrond maken met verschillende ecoline technieken en van die wetenschappelijke vogel tekeningen erop plakken (vogels die zijn ontleed, werking van de vleugels). met het idee van de anatomie van de vogel en zijn vleugels, want vliegen is waar zijn hart van juicht. oke nu heb ik eigenlijk zin om dat zelf ook te doen haha! liefs.

 4. What a beautiful and inspiring blog.
  Honey, I want to know how this effect of red glare in the photos, could you give me this help?
  XOXO, take care.

 5. Fauve

  Misschien leuk als er ook een mens op staat? Die naar de vogels kijkt, of misschien iets met een vlieger tussen de vogels… Een vlieger in de vorm van een hart (of is dat te cliché)… De haiku roept bij mij ook de zee op (blauw). Veel succes en post je de uiteindelijke collage dan? Liefs

Geef een reactie