Spring interior

In de Lente is het altijd tijd voor de grote schoonmaak. Als je dan toch al bezig bent, is het misschien handig om gelijk wat dingen in het interieur aan te passen, zodat de lente nog meer aanwezig is! Weg met winterse kleuren, dikke plaids en de donkere kaarsen. Haal bloemen in huis, vervang de rode en zwarte kaarsen voor kaarsen met frisse kleurtjes en leg een linnen plaid over de bank in plaats van de dikke wollen plaid. Meer (budget) tips lezen? Lees verder!

                                                                            (theedoeken H&M)

Translation: Some simple ways to change your interior in a more spring like interior. Descriptions are in Dutch, but you can translate the page with google translate in the menu or just look at the pictures :)

Een opgeruimde werkplek werkt altijd het fijnst. Een nieuw kleurtje op de muur kan soms ook wonderen doen! Tegenwoordig heb je zoveel keuze aan kleuren en nog leuker: tegenwoordig is er ook schoolbordverf en magneetverf. Verf je muur in een leuk kleurtje schoolbordverf. Teken zelf lijstjes om foto’s heen of schrijf een to-do lijstje op je muur.
Houd je na afloop nog verf over? Beschilder dan wat terracotta potjes met schoolbordverf. Daarin stop je wat kruiden (bieslook, basilicum, tuinkers, peterselie.. etc) en op de potjes schrijf je om welk soort het gaat. Verse kruiden zijn erg lekker, en ze staan ook nog eens heel leuk in de keuken. Ook leuk voor in de keuken (of ergens anders in huis): koop grote glazen potten en vul die met stukken fruit. Kies lekker kleurig fruit zoals citroenen of limoenen. Erg simpel maar wel heel leuk!
Veel bloemen in huis zorgt voor een ultiem lente gevoel, maar dat kan soms wel duur worden. Wanneer je je bloemen goed verzorgd (vaak bijsnijden, water verversen en voer geven) blijven ze langer staan. Nu het mooier weer wordt vind je ook veel meer bloemen in het wild, die kosten natuurlijk niks. Ook voor vaasjes is een leuke budget oplossing: gebruik potjes en flesjes uit de keuken! Olijfolie flessen zijn vaak erg mooi, maar ook mayonaise potjes, sausflesjes of colaflesjes kunnen erg leuk zijn. Haal de etiketten eraf, spoel ze goed schoon (met een beetje chloor) en klaar zijn je vaasjes!
Als je je muur verven toch iets te rigoureus of te veel werk vindt, kun je het ook kleiner aanpakken door iets aan de muur te hangen. Een wereldkaart bijvoorbeeld. Zelf vind ik wereldkaarten heel erg mooi, ze bevatten veel kleuren en stiekem kun je zo je topografische kennis testen ;). Kaarten zijn er in alle soorten en maten, bovenstaande kaart kost zo’n €15 bij boekhandels/ANWB winkels, maar ik heb hem een tijd terug bij het Kruidvat voor €5 gekocht! Kijk ook in kleine boetiekjes of op marktplaats voor specialere varianten. Een mooie foto van een tropisch paradijs of een bloemenveld is natuurlijk ook heel mooi. Posters vind je onder andere bij Xenos en Expo.
Wat is er nou vrolijker en feestelijker dan slingers? Omdat die felle verjaardagsslingers toch een beetje speciaal moeten blijven (en na een paar dagen ook weer een beetje te veel van het goede worden) maak je gewoon je eigen variant! Ik kan me nog goed herinneren dat we op de basisschool een opdracht kregen om na de zomervakantie allemaal iets speciaals van de vakantie mee te nemen. Dat kon een mooie steen zijn, een kaart, een bonnetje.. noem maar op. Daar werd dan een grote slinger van gemaakt. In feite is dit het zelfde, verzamel mooie plaatjes of teksten waar je vrolijk van word en hang ze aan een slinger. Je kunt er voor kiezen om ze in drie hoeken te knippen maar dat hoeft natuurlijk niet per se.
De slaapkamer kan ook wel wat lente gebruiken. Wissel van dekbedovertrek en kies bijvoorbeeld voor een zomers dekbed zoals deze twee van H&M. Met wat leuke kussentjes en een bloemetje in de vensterbank is je kamer gelijk een stuk leuker.
En verder.. moet je genieten van het weer! Probeer zoveel mogelijk buiten te zitten, en zet de ramen open wanneer je toch binnen moet blijven. Zo verdwijnt jouw winterdip als sneeuw voor de zon ;) Hebben jullie nog tips om de lente in huis te halen?
(src photos: libelle, viva, wathandig)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Anne

    Jaaa I like, mijn muur heb ik afgelopen zomer geverfd met lichtblauwe schoolbordverf haha

  2. Superleuke post! Ik heb nog geen tijd gehad om mijn kot in te richten (ik zit hier sinds september) en ik kijk er al heel hard naar uit om in de paasvakantie aan de slag te gaan!

Geef een reactie