Creative books

Soms heb je wat inspiratie nodig, tegenwoordig zijn er heel veel boekjes die je aansporen om iets creatiefs te doen, of je inspiratie geven. Ik vind dit soort boekjes geweldig. Door de vragenlijstjes in te vullen en de opdrachten te maken worden de boekjes een soort persoonlijk kunstwerk. Ik zet er een paar voor jullie op een rij, maar pas op: je wordt er erg hebberig van! (Let op: meeste boekjes zijn Engelstalig).

 
Keri Smith
Misschien wel de bekendste auteur van dit soort boekjes: Keri Smith. Waarschijnlijk ken je Wreck this journal al, een boekje vol gekke opdrachten (‘neem hem mee onder de douche’ ‘veeg je voeten af’ ‘mors koffie’ etc). Maar Keri Smith heeft nog veel meer boeken, allemaal in dezelfde trant van Wreck this journal. Je vindt ze op bol.com waar je gelijk ook inkijk exemplaren vindt. En goed nieuws voor de mensen onder ons die toch wat moeite hebben met de Engelse taal: bovenstaande boekjes zijn inmiddels ook in het Nederlands uitgebracht!
Kate Pocrass – I was here
Met dit boekje kun je je reis vast leggen. Met to-do lists, adressen (van bijvoorbeeld leuke restaurantjes) en gekke opdrachtjes. Leuk als een soort documentatie van je reis en om later nog eens in terug te kijken (en herinneringen op te halen) maar ook handig wanneer je nog eens terug komt! Dan heb je je eigen persoonlijke reisgids. Ook dit boek kun je bestellen op bol.com.
Danny Gregory – The creative license
Dit boek leert je de artiest in jezelf te ontdekken. Het staat vol met tips en de belangrijkste is: durf! Vaak weet je niet goed hoe je moet beginnen met iets tekenen of schilderen. Dit boek geeft je een opstapje maar legt ook uit dat het helemaal niet erg is om fouten te maken. Grappig detail: het hele boek is handgeschreven! Voor een inkijk exemplaar klik hier. Ook dit boek kun je bestellen op bol.com.
Dan Price – How to make a journal of your life
Misschien wel herkenbaar: je besluit een dagboek bij te gaan houden, koopt een mooie notitieboek en vergeet er vervolgens in te schrijven. Dit boek geeft je ideeën om je dagboek te vullen, spoort je aan om dingen te doen en staat vol quotes en andere teksten die je inspiratie zullen geven. Binnen no time staat jouw dagboek vol! Ook dit boek is helemaal handgeschreven en is te koop bij bol.com (daar staat ook een inkijk exemplaar).

Vergeet ook niet te kijken bij andere boeken van de auteur, vaak hebben ze nog meer grappige boekjes. Zelf heb ik het boek ‘This book will change your life’ (klik hier voor de post die ik erover schreef met foto’s). Erg leuk boek, maar ik wil er meer! Heb jij ook zulke boekjes? Of weet je nog een leuke die hier niet bij staat? Laat het weten!

Translation: I really like creative books with a lot of inspiring tips. These are some (English!) books that will learn you how to be creative. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Zo’n fijne boekjes! Heb wreck this journal al eens cadeau gegeven, ik vind dit echt goede cadeautjes voor creatieve mensen! Zou het zelf ook wel zien zitten om te krijgen haha.

 2. Kende de boekjes, vind het een heel leuk principe, maar geloof toch niet dat ik het zelf snel zou gebruiken haha

 3. Goesting

  Ja zo’n Wreck this journal wil ik ook! Moet ik nog aan mijn lijstje toevoegen :).

 4. Britt

  Hihi toevallig, ik wilde hier ook al een blogje aan wijden.
  Maar ik heb twee boekjes van Keri Smith, die zijn wel leuk maar nog lang niet vol. Die andere heb ik ook wel eens van gehoord, misschien leuk voor op m’n verlanglijstje!

 5. Laura

  Oh superleuk! Dat reisboekje zou ik nog wel durven kopen…

 6. Moniek

  hahaha dit komt me weer zo bekend voor.. ik heb toen ook wreck this journal besteld, superleuk boekje, maar ik moet bekennen dat na een maand van creatieve uitspattingen het boekje onaangeraakt in de kast staat. misschien begin ik binnenkort weer een keertje!!

  en die andere zijn trouwens ook leuk, zag dat je laatst ook al een oproepje plaatste voor eigen reisgidjes, superleuk idee! ik ga binnenkort ook naar Berlijn dus denk ik dat ik ook maar zoiets ga doen, superleuk!

 7. DeeD

  die boekjes lijken mij erg leuk, maar volgens mij vergeet ik er gewoon in te schrijven/tekenen/verneielen haha

  maar misschien wel leuk als ik het ooit als cadeau zou krijgen..

  groetjes
  DeeD.web-log.nl

 8. Jan

  Supergaaf!
  Ik wil ze al zo lang steeds bestellen die van Keri Smith, maar ik vergeet het steeds 8)
  M’n vriendinnetje heeft de eerste 2 delen en ze zijn leuk!

 9. Anouck

  Ik hou van Wreck this yournal!
  Ik heb hem zelf ook, alleen heb ik helaas neit de zelfdiscipline om hem helemaal af te maken, haha!

Geef een reactie