DIY: Canvas totebag

Zoals beloofd: een nieuwe DIY! Wederom een zeer gemakkelijke DIY met een mooi eindresultaat. Laten we gelijk beginnen!
Translation: As promised, a new DIY! Descriptions are in Dutch but I think you’ll understand the DIY by looking at the pictures.
Wat heb je nodig?
  • Natuurlijk een canvas tas. Deze kocht ik bij Pipoos voor maar €1,85. Ze hebben verschillende formaten en soorten hengsels. Persoonlijk had ik liever een wat langer hengsel gehad maar ik had niet door dat het hengsel zo kort was. 
  • Textiel verf. Je hebt verschillende soorten, 3D tubes, glitterverf etc.. deze potjes zijn geloof ik makkelijk verkrijgbaar en prima. Zorg dat je de ‘opaque’ versie neemt! Zo’n potje kost ongeveer €3.
  • Een kwast.
  • En eventueel een voorbeeldje/print van de tekst/afbeelding die je op je tas wilt hebben.
Let’s start..

Het canvas is vrij dun, perfect dus om een afbeelding/tekst over te trekken. Vergroot de afbeelding/tekst die je wilt in paint/word en leg hem tussen de twee laagjes in. Voor veel lettertypes kun je op de site www.dafont.com kijken.
Belangrijk: ook als je geen patroon gebruikt moet je zorgen dat je iets tussen de twee canvaslagen legt, dus in de tas. Dit voorkomt dat de verf doordrukt naar de andere kant van je tas.
Begin voorzichtig. Werk met een niet al te dik kwastje. Zet liever dunne streepjes die je later nog kan aandikken. Wat ik fijn vond werken was om eerst de outlines uit te tekenen, en dan in te kleuren.
Nadat alle letters af waren werkte ik alle oneffenheden bij en maakte ik de randen scherper.
En dit..
..is het eindresultaat!
Vergeet niet om na afloop het geheel nog even te fixeren. Dit doe je door het te strijken met een stukje bakpapier (vetvrij papier) eroverheen. Daarna is het beter bestand tegen wasbeurten of regenbuien.
Het idee komt natuurlijk van de schilderijen van Magritte (ceci n’est pas une pipe/ceci n’est pas une pomme). Een grapje, maar hij klopt niet helemaal want dit is natuurlijk wel een tas!
Ps. photobucket heeft wat problemen, hopelijk doen mijn andere afbeeldingen het binnenkort weer..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

  1. Britt

    Leuk gedaan hoor! En ook al klopt het niet helemaal, het idee is tof (en Margritte ook!)

  2. Superleuk weer :) heb alleen zelf niet echt een hele vaste hand, dus dat zou er dan heel anders uitzien hahaha

Geef een reactie