Little garden

Een van de beste dingen van de lente is toch wel dat de bomen langzaamaan weer bladeren krijgen en bloemen in bloei staan. Vroeger dacht ik trouwens dat in het voorjaar allerlei échte knopjes (zoals die in de cockpit van het vliegtuig) aan de bomen zouden komen, ik snapte de uitdrukking ‘bomen/planten in knop’ niet haha! Omdat het me leuk leuk om een eigen tuintje te hebben, en ik heel erg van kleurige bloemen houd, besloot ik een mini tuintje te maken! Ik kocht een kistje met grond bij de Hema (waar officieel zaadjes voor slasoorten bij zat, maar die heb ik nog even bewaard) en een mooie kleurige Japanse mix bij een tuincentrum.

Vorige week plantte ik de zaadjes. Eerst veel grond, dan de zaadjes en dan nog een dun laagje aarde eroverheen. En vervolgens lekker veel water! 
Na een halve week waren er al een paar zaadjes ontkiemd.
Hopelijk wordt mijn mini tuintje net zo kleurrijk als het voorbeeld op het zakje!
En na een week zijn het toch al wel heuse plantjes te noemen! In het kasje ernaast zitten trouwens zaadjes voor munt, zodat we straks oneindig veel muntthee kunnen drinken.

Het kistje heeft de hele week buiten gestaan, zoveel mogelijk in de zon met een plastic zak eromheen. De plastic zak vangt het verdampte water op, wat vervolgens weer als druppels op de grond zal vallen. Als je het goed doet, hoef je ze in principe geen water te geven. Nog even groeien, en dan kunnen ze worden overgeplant!

Zo’n mini tuintje is natuurlijk ook een uitkomst bij gebrek aan een echte tuin, bijvoorbeeld op je studentenkamer! En een paar kistjes met bloemen en verse kruiden staat ook erg leuk op het balkon of een dakterras. Hema heeft nu een paar super leuke tuinspulletjes, die zelfs online te bestellen zijn!

Dit is het kistje wat ik heb. Er zit een plastic bakje in (zodat de grond er niet uitvalt),een zak met meer dan genoeg grond en natuurlijk zaadjes. Je kan kiezen tussen kruiden en slasoorten, maar je kan er natuurlijk zelf ook andere zaadjes in doen!

Is zo’n tuintje bijhouden je toch iets te veel werk, dan kun je ook kiezen voor deze leuke potten met klavertjes vier, aardbeitjes en zonnebloemen. Er is er ook nog eentje met tomaten.
Als je een schutting of een reling van je balkon hebt, kun je daar leuke bloembakken aan hangen! Ik heb deze witte ook in knalroze, blauw en groen gezien in de Hema. Maar een mandje kan natuurlijk ook prima dienen als bloembak. Leg wel eerst iets van plastic erin (wel gaatjes in prikken zodat het water weg kan lopen!) zodat de grond er niet uit kan vallen, vul hem met lieve bloemetjes en zet hem op tafel!
Om de tafel extra feestelijk te maken leg je er natuurlijk een leuk kleedje op. Kijk of je een kleed kan vinden wat aan de onderkant van zijl is, dan kun je hem ook gelijk als picknick kleed gebruiken! Kijk wel even wat praktisch is, bovenstaand kleed is waarschijnlijk iets te dik om als tafelkleed te gebruiken. En om het geheel af te maken hang je lieve lampionnetjes op die je ‘s avonds aan doet.
Al deze spullen (en meer!) vind je hier, maar vergeet ook niet naar tuincentra en winkels zoals de Xenos te gaan om je tuin/balkon/dakterras op te leuken. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, wie weet heb jij nog ergens zo’n kistje liggen of timmert je vader er snel eentje in elkaar van schroot hout. Zaden zijn tegenwoordig al zeer goedkoop te verkrijgen dus.. good luck!
Voor wat inspiratie link ik je graag door naar yourlifestyleguide, die laatst een post schreef over dakterrassen (maar die inspiratie kan natuurlijk ook prima worden toegepast op balkons en kleine mini tuintjes).
En, heb ik jullie al overgehaald om een mini tuintje aan te leggen?
Translation: a post about my little garden. As you can see I’ve sown little seeds (a very colorful Japanese mix) and I can’t wait until beautiful flowers show up. The other stuff is just some tips how to make your little garden. All things shown on this page is available at the Dutch store ‘Hema’ (www.hema.nl).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Marlies

  Hoe toevallig, ik kom net van de Gamma en Karwei en heb daar zaadjes gekocht voor peterselie en paprika!

 2. Goesting

  Oh ik zou zooo graag een eigen tuintje hebben op mijn kot, studentenkamer :)! Helaas heb ik alleen een vensterbank en daar zou zo’n bak afvallen denk ik. Heel jammer want thuis hebben wij wel een hele grote tuin met alle soorten groenten en kruiden die je maar kan bedenken. Heel handig.

 3. Esther

  Ik heb vorig jaar in mijn enthousiasme een boek over moestuinieren in kistjes gekocht..maar heb dus geen balkon of iets en ook geen tuin..laatst begon het weer te kriebelen..ik wil eigenlijk munt voor binnen en sla..toch maar in de voortuin..ik ga morgen even langs de hema!

 4. Britt

  Ja ik heb dus ook zo’n kistje van de hema! Haha.. wel leuk hoor!
  De platjes doen het nu alleen niet, dus ik kan niet zien hoe het eruit ziet. :(
  Maar ik als student ga denk ik liever voor de kruiden/groenten, lekker biologisch en voordelig haha.

Geef een reactie