Recipe: Fennel soup

 Een simpel maar zeer gemakkelijk recept: Venkel soep! Ken jij Venkel? Venkel is een plant die zowel als kruid (takken en draadachtige bladeren) als groente (de onderkant van de steel, het witte gedeelte) wordt gezien. Het smaakt een klein beetje naar anijs en er is heerlijke soep van te maken!

Ingrediënten

 • 1 venkel
 • 1 rood uitje
 • 1 teen knoflook
 • 1,5 bouillon blokje
 • 1,5 liter water
Bereiding

Zet een pannetje met wat olijfolie op het vuur en doe 1,5 liter water in de waterkoker (ja zo doe ik dat altijd, lekker gemakkelijk!). Snijd ondertussen het uitje en de teen knoflook in kleine stukjes. Doe deze in de pan. Snijd nu de venkel in stukken. Gebruik alleen het witte gedeelte! Voeg de stukken samen met het kokende water toe in de pan. Doe er nog 1,5 bouillon blokje bij en laat het geheel doorkoken voor ongeveer 15 minuten. Pak dan de staafmixer erbij en mix alles fijn. Et voilà, klaar is de soep! Dit is een heerlijk soepje, en weer eens wat anders dan tomatensoep.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. loen

  haha dankjewel voor je stem! haha wat leuk :) en venkelsoep is inderdaad heeeeel lekker! :) ik vind het echt heel leuk dat je ook receptjes op je blog zet! dat wilde ik even kwijt haha. liefs.

 2. Annelijn

  Goed idee! Ga het binnekort maken. Deze soep is zelfs veganistisch, als je geen runderbouillon hebt gebruikt!:)

Geef een reactie