Summer food

Bij dit weer horen zomerse maaltijden, het liefst maaltijden die gemakkelijk te maken zijn en niet al te veel bereidingstijd kosten. Want met dit mooie weer wil je het liefst zoveel buiten zitten toch? Een aantal recepten staan al op mijn blog, bijvoorbeeld de heerlijke pasta salade of de Griekse salade. Maar er zijn nog veel meer lekkere en simpele gerechten voor bij deze zomerse temperaturen!

(src: whi)

1. BBQ! Het ultieme zomerse eten is toch wel gezellig barbecueën. Oké, misschien niet snel klaar, maar juist omdat de barbecue buiten staat maakt dat niet uit. Terwijl de lapjes vlees worden omgedraaid kan er alvast een beetje salade gegeten worden of stokbrood. En het leuke aan barbecueën is dat je het in principe overal kan doen! En omdat je het vaak met meerderen mensen doet is het altijd heel gezellig.

(src: 1 & whi)

2. Salade Caprese! Een super makkelijke ‘salade’ die je zo klaar hebt: salade caprese. Veel meer dan tomaat, basilicum en mozzarella heb je niet nodig. Wat ook lekker is en hier een beetje op lijkt is Bruschetta. Ook zo gemaakt en heerlijk op brood voor bij de barbecue.

(src: whi)

3. Yoghurt! Heerlijk als ontbijtje met vruchten en granen, maar ook ‘s middags als verfrissend tussendoortje. Gooi er wat vers fruit in, of ga eens voor iets anders en gooi er bijvoorbeeld komkommer in. 

(src: whi)

4. Pizza! Als je echt te lui bent kun je natuurlijk een pizza laten bezorgen. Maar leuker is om er een zelf te maken. Beleg elk stukje weer anders zodat je een heel gevarieerde pizza hebt. Je kunt ook mini pizza’s maken van boterhammen zoals op de 2e foto. Is zo gemaakt en hoeft maar heel even in de oven. En smaakt prima bij de borrel rond 4 uur ;-)
(src: whi)

5. Brood met smeerseltjes! Heerlijk! Gebruik stokbrood, toastjes of je oude boterhammen (die kunnen nog prima in de broodrooster). Zet veel smeerseltjes op tafel: olijven/tomaten tapenade, roomkaas, kruidenboter, brie, krabsalade, avocado, rosbief, filet d’american, pesto.. oh en die pesto maak je lekker zelf volgens dit recept. Ook dit is perfect zo tegen het eind van de middag, of voor bij de bbq, wanneer de lapjes vlees nog net niet klaar zijn.
(src: whi)

6. Tortilla Wraps/Taco’s! Ook heerlijk en super makkelijk voor in de zomer. Maak pittige wraps met gehakt en chili saus of juist frisse wraps met kip, ijsbergsla en honingmosterd-dressing. Staat zo op tafel, maar je kunt natuurlijk ook de wraps/taco’s en vulling los op tafel zetten, zodat iedereen zijn eigen wrap/taco zelf kan samenstellen. Dan zorg je dat er bakjes met vlees (kip/gehakt), verschillende soorten sla, groenten (tomaat, komkommer), feta/cheddar kaas en veel sausjes op tafel staan en gaat alles van zelf!

(src: whi)

7. Watermeloen en Kokosnoot! Deze twee vruchten doen me altijd aan de zomer denken. Ze zijn beiden heel lekker en zien er ook zo zomers uit! En in principe zet je ze zo op tafel en ben je klaar. Hoewel je misschien wel even een sterke man met een hamer voor de kokosnoot moet zoeken ;-)
(src: whi)

8. Marshmallows! Als na het barbecueën het vuur nog na smeult of ‘s avonds de vuurkorf aangaat wordt het tijd om de marshmallows te voorschijn te halen! Prik ze op een spies (of als je aan het kamperen bent op een lange tak) en houd ze boven het vuur. Mooie afsluiting van de maaltijd!
Om de zomerse sfeer te verhogen eet je natuurlijk buiten, op een vrolijk gedekte tafel. Zet op de achtergrond een relaxed muziekje aan (van bijvoorbeeld Jack Johnson) en zorg voor lekkere drankjes (lekkere sapjes, frisse cocktails of koude biertjes). Hang eventueel wat lampionnetjes op en zorg voor een vuurkorf en wat kaarsen zodat het ook ‘s avonds laat nog gezellig en aangenaam is buiten.
Translation: Inspiration for summer dishes.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Goesting

  Ik begin gewoon spontaan te watertanden! Heel mooie foto’s ook!

 2. Lana.

  Heerlijk, vooral barbequen met dit weer is lekker én gezellig! Vind wraps en dan vooral met honingmosterd saus ook erg lekker, net als vers fruit (vooral aardbeien en watermeloenen) en koel drinken!

 3. Esther

  Oeh leuk, wil nu ook watermaloen!! (en die ene mooie bbq van Dille&Kamille)

 4. Anonymous

  Lekker allemaal! Ik heb een vraagje: hoe doe je foto’s aan de zijkant van je blog?

 5. Fijn lijstje! Heb mijzelf de laatste tijd al goed getrakteerd op barbecue, wraps en salade caprese, echt heerlijk allemaal!

Geef een reactie