DIY: Little gift box

Op deze blog kwam ik een leuk ideetje tegen: instant comfort boxes! Dit zijn kleine luciferdoosjes, omgetoverd tot lieve vrolijke doosjes met een mooie boodschap erin. Super leuk, maar ook zeer gemakkelijk zelf te maken. Omdat ik niet een specifiek persoon in mijn hoofd had om een doosje voor te maken, besloot ik er een gewoon cadeaudoosje van te maken. Een mooie boodschap erin doen kan natuurlijk ook nog altijd.

Wat heb je nodig?
Zorg allereerst voor een luciferdoosje. Doe de lucifers in een ander doosje erbij, want die heb je niet nodig. Verder mooi papier, een schaar en lijm. Als extra gebruikte ik plakband met een printje en splitpennen (niet op foto), maar je kunt helemaal los gaan met stickers, glitters en andere dingen!


Beplak de binnenkant van het doosje en de buitenkant van de huls zodat het er niet meer als een saai doosje uit ziet.
En wat zit erin?

Gekleurde elastiekjes in de vorm van dieren :-)Je zou de buitenkant natuurlijk ook eruit kunnen laten zien als een envelop: gebruik wit papier, teken de vorm van een envelop na en plak er een mini postzegeltje op. In het doosje stop je dan je brief!
Of maak er een geluksdoosje van, en stop er een klavertje 4, een mini hoefijzer (kijk bij een sieraden winkel voor een bedeltje van een hoefijzer) en persoonlijke geluksbrengers in.


Het kan alle kanten op! Het doosje is zeer makkelijk te maken, en het kost weinig geld. Stop er iets kleins in en voilá: heel simpel en goedkoop, maar toch super leuk! Zeer geschikt voor een ‘zomaar’ cadeautje of gewoon een cadeautje zonder reden, want die zijn het leukst. Heb je nog een hele lieve vriendin die je wilt bedanken voor haar gezelligheid? Of je moeder die altijd lekker voor je kookt en de was doet? Of je vader die altijd jouw banden plakt? Ga maar gauw op zoek naar een leeg lucifer doosje ja ;-)


Translation: A super easy and quick DIY on how to make this cute little gift boxes. Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Marlou

    Ik vind jouw DIY’s altijd zo leuk :)
    hoe is het met je one line a day diary? ik heb nu dat kleine groene boekje binnen gekregen en hij is echt heel mooi, maar inderdaad 5 jaar (al vind ik dat zelf juist wel tof). Gelukkig heeft ie meer ruimte dan ik had verwacht! ik ben benieuwd naar jouw eindresultaat :)

  2. Barbara

    Ow, such a great idea! I will do this for my friends birthday. Such a good way to recycle boxes.

Geef een reactie