Nijmegen

Vandaag beklom ik samen met een vriendin de Sint Stevenskerk, wat een prachtig uitzicht heb je van boven! Nijmegen is zo mooi :-)

(foto van vorig jaar november)

Omstreeks 1254 werd begonnen met de bouw van de Grote of Sint Stevenskerk. Aanvankelijk werd de kerk gebouwd in Romaanse stijl, maar hij is voltooid in gotische stijl. De Sint Stevenstoren beheerst al eeuwenlang het silhouet van de stad. De toren is midden veertiende eeuw gebouwd in renaissancestijl en is 67,25 meter hoog.

Je kunt de toren van mei t/m september beklimmen op maandagmorgen van 10.3 tot 12.30 en op woensdag, zaterdag en koopzondagen van 14.00 tot 16.00. Voor volwassenen kost het €4, voor kinderen €2. Zeker de moeite waard om eens te doen!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Jantine

  Aaah cool, dat ga ik ook doen! :D
  Die laatste foto vind ik echt prachtig. De sneeuw en de vogel maken het helemaal af.
  xxxx

 2. Lotte

  ah wat leuk! ik ben ook buiten Nijmegen opgegroeid maar ben er wel gboren en kom er, ondanks dat ik nu in Rotterdam woon, nog regelmatig om uit te gaan:)

  Dat sieraden en tassn plan staat nu een beetje stil, als de drukke schoolweken voorbij zijn ga ik er mee beginnen, ik denk dat de sieraden zo rond de €10 zullen worden (dan heb je een handgemaakt uniek item) en de tassen waarschijnlijk van 10-40 euro (ligt aan het materiaal en of het gevoerd is of niet)
  iig leuk dat je intresse hebt!

 3. Lisa

  Ik woon aan de andere kant van de Waal. Even naar de dijk lopen en je kan Nijmegen mooi zien liggen! (:

 4. Mooie foto’s! Mijn beste vriend woont er, dus ik ben er ook met enige regelmaat te vinden…hele leuke stad!

 5. Mirthe

  Ik ben nog nooit in Nijmegen geweest behalve in het Goffertpark, shame on me. Ik wist helemaal niet dat Nijmegen zo mooi was joh. Misschien toch wel de moeite waard, ook al is het niet echt om de hoek.

Geef een reactie