Past diaries/journals

Bovenstaande foto plaatste ik vandaag als ‘set’ op mijn A set a day. Het zijn al mijn dagboeken/school agenda’s van de afgelopen jaren. Het oudste dagboek dateert geloof ik uit 1998/1999 (Spice Girls!!), de agenda’s zijn vanaf de brugklas (2004/2005). Ik heb geloof ik nog wel een soort agenda’s van de basisschool. Blokkaarten heette dat, je kreeg dan van school een ‘agenda’ met voor elke week een planner, zodat je leerde je taakjes in te plannen. Maar die zijn niet zo boeiend. Mijn agenda’s en dagboeken echter wel..

Translation: I kept al my past diaries/journals. I really like to browse in them once in a while and going back in time.


Lotte is mijn nichtje en mijn opa lag destijds in het ziekenhuis.

Ja ja. Ik heb een gesigneerd exemplaar van ‘De Smoezenkampioen’ van Carry Slee.

Dit dagboek had ik in groep 8/eerste klas. In het begin was het meer een schrijf schriftje, en nam ik hem zelfs mee naar school om er dingen in te schrijven/tekenen als ik me verveelde.

Iets later had ik een hele klapper als dagboek, met tabbladen zoals ‘beauty’ (met beautytips) en ‘msn’ (met msn namen). Geïnspireerd door Ezzie’s dagboek (van Francine Oomen) maakte ik een heel kunstwerk van elke bladzijde.

Mijn dagboek uit 2008 is denk ik het dagboek dat ik het beste heb bijgehouden. Ik was niet zo’n ster in dagboeken bijhouden (ik vergat zo een maand erin te schrijven) maar deze hield ik vrij netjes en uitgebreid (met sms gesprekken over en weer, prints van msn gesprekken en tickets en kaartjes) bij.

Het mooiste dagboek qua uiterlijk is ongetwijfeld die van 2009. Deze kocht ik eind 2008 in Thailand. De kaft was bekleed met een mooi printje en de binnenkant was van dik, natuurlijk papier. Ik plakte trouwens ook altijd uitgebreide horoscopen of jaarhoroscopen in mijn agenda. Niet dat ik er in geloofde, maar ik wilde altijd checken of er achteraf toch nog iets overeen was gekomen..

Voor 2010 kocht ik nog een heel mooi TeNeues notitie boekje (deze) maar die heb ik amper bijgehouden. Ik had er niet zo’n zin meer in. Omdat ik het toch wel jammer vond (ik vind het heerlijk om terug te lezen in mijn dagboeken) besloot ik een One line a day boekje te maken, dat is immers maar een regel per dag. Maar dat zelf maken is nogal veel werk dus ook daar ben ik niet mee verder gegaan.. Misschien toch maar de echte online bestellen.
De Fancy agenda was mijn eerste agenda. Hij valt helemaal uit elkaar en staat bomvol krabbels, berichtjes, stickers, plaatjes.. Op gegeven moment plakte ik maar blanco schrijfblaadjes erin zodat ik mijn notities tenminste kon lezen (niet dat dat veel nut had: die werden ook weer vol geschreven).

Mijn agenda uit de tweede klas had verwisselbare hoesjes (naast deze ook nog een andere) en was al iets netter..

In de derde klas had ik een Ellegirl agenda (net als heel veel andere meisjes).


Op gegeven moment was ik op de leeftijd gekomen dat ik niet per se meer een merk agenda hoefde. Dit was gewoon een kleine simpele met lieve kaft. Ik ben overigens niet naar The Kooks geweest, op het laatste moment moesten we de kaartjes verkopen. In mei 2008 ging ik trouwens naar New York. Deze tekening maakte ik tijdens saaie lessen.

Ook ik heb dé Hema agenda met insteekhoesjes gehad. Hier wederom weer een tekening van een reis (Thailand). Blijkbaar waren mijn lessen erg saai.. ;-)
Deze agenda is qua binnenkant een van de mooiste. Ik geloof dat ik me aan het eind van de zomervakantie heel erg verveelde haha. Aan het begin en aan het einde van de agenda heb ik de pagina’s volgeplakt met foto’s en mooie plaatjes/teksten. Ook elke vakantie/notitiepagina was volgeplakt. Zo was het een soort fotoalbum. Dit was trouwens een erg gave week: GBTTZ, Bloody Beetroots én schoolfeest (ha-ha) in 1 week. 5 days off ben ik niet meer naartoe geweest, het jaar ervoor wel, toen had ik kaartjes gewonnen!

En nu heb ik gewoon een standaard Moleskine agenda. Deze gaat 18 maanden mee, hij loopt dus nog tot december. Ik weet nog niet of ik dan overstap op jaar agenda’s of deze volschrijf tot september en dan een nieuwe agenda koop.

Nou, dit was het zo’n beetje. Ik vind het echt heel erg leuk om ze zo af en toe allemaal door te bladeren. In sommige agenda’s staan ook foto’s van klasgenoten (leuk voor later!) en mijn dagboeken staan vol drama verhalen over jongens hihi. Ik ben trouwens wel benieuwd naar jouw dagboeken/agenda’s.. dus beschouw dit maar als een soort ‘tag’ en als je zin hebt om hem over te nemen, vooral doen (en laat het me weten!).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Oh wàt een leuke post! Ik hield ook altijd dagboeken bij (nog steeds eigenlijk), die oude moeten ook echt de moeite zijn om terug te lezen, net als jij plakte ik ze vol haha.
  Mijn agenda’s zijn wel niet zo spectaculair, hier in België is het niet de gewoonte dat je een eigen agenda gebruikt op school, je krijgt altijd een saaie agenda van de school zelf die je netjes moet invullen en ook gecontroleerd wordt door de leerkrachten. SAAI dus! Nu heb ik dezelfde moleskine als jij, en die bevalt me wel! Ik vind het fijn dat er altijd 1 blad met lijntjes is, dat staat altijd vol met to do lijstjes enzo bij mij :) Als ik in de vakantie terug thuis ben, zal ik mijn oude dagboeken ook eens zoeken, misschien doe ik er ook wel een post over!

 2. london loves

  Wow, I kept mine too but I have only 3 or four of them because I always started them and then forgot about them. I love how much work you’ve put into them! I regard my blog as my diary now so at least I am sticking with it for a change!
  Btw, whenever I read my old diaries I feel so embarrased because of all the teenage crap I used to scribble down! :D
  xxx

 3. Harmke

  Wat een super leuke post! Ik hield geen dagboeken bij. Er staan er twee bij mij in de kast, waar bijna niets in staat. Wel deed ik van alles met mijn agenda. Vooral in de eerste, toen viel die helemaal uit elkaar. Nu valt dat wel weer mee en heb ik liever een overzichtelijke agenda dan een met allemaal krabbels. Jij kan trouwens vet mooi tekenen!

 4. Marijke

  Hele leuke post! Ik was niet zo goed in het bijhouden van dagboeken. Ik schreef er enkel in wanneer ik heeeel kwaad was, dus als je die nu leest lijkt het of ik altijd kwaad en slechtgezind was, haha :). Nu heb ik een soort van inspiratieboekje en dat vind ik wel heel leuk om bij te houden.

 5. thats is really a sweet post ! I’ve enjoyed so much .

  visit my blog ..and if you like sign as follower ….there is a nice GIVEAWAY ….I’ll do back

  remember giveaway closes thin night !

  ciao ave

 6. DeeD

  Leuk!! ik vind het altijd leuk om te zien hoe meiden hun dagboeken eruit zien. ik heb ook een antal dagboeken. had vroeger ook een spice girls dagboek, maar die heb ik toen per ongeluk weggegooit, zo jammer!

  heb inmiddels al 1,5 jaar niet in een dagboek geschreven. soms zie ik mijn blog als dagboek hahaha

  maar die one line a day lijkt mij ook leuk. misschien dat ik hem in londen kan vinden…

  groetjes

 7. Caithlin

  Wat een ontzettend leuke website heb je! Je bent erg creatief, ik vind het leuk om al je posts te lezen, raar dat ik hier nooit eerder ben geweest. Dit vind ik ook een erg leuke blog, leuk om al die dagboeken te zien! Ik heb zelf ook een heleboel agenda’s en dagboeken volgeschreven, ik zal ook een keer zo’n blog maken als ik tijd heb en het je dan laten weten ;) Leuk idee!

 8. Wat ontzettend leuk! Grappig om te zien hoe een mens zichzelf weet te ontwikkelen in al die jaren. Ik heb ook al mijn dagboeken, vriendinnendagboeken en agenda’s nog (ook die van de Spice Girls ;) ) en eens in de zoveel tijd kan ik me een hele middag vermaken met teruglezen van deze boekjes!

 9. Fantastische post! Ik heb al een tijd geleden foto’s gemaakt van mijn “boekje”, zal ze er ook eens op gaan zetten!

 10. Lyanne

  Wat is dit een geweldige post! Ik hou van dagboeken en agenda’s. Ik heb nu ook een Moleskine agenda en probeer elke week er iets in te plakken van die week. Heb nu weer helemaal inspiratie! Wat voor agenda heb je nu?

 11. You have such a gorgeous collection of diaries and they’re awesome to browse through! :) My favorites are the second and third to last, though. I love the quotes you used!

Geef een reactie