Recipe journal

Vandaag viel er alweer een pakketje in de bus! Pip dekt mijn adresgegevens af. Ik wachtte hier al 2 dagen op, het was een beetje vertraagd. Maargoed, in het pakketje zat..

Een Recipe Journal van Moleskine! Moleskine heeft een hele leuke lijn, genaamd ‘Passions‘. Dit zijn speciale thema notitieboekjes die gedeeltelijk voorgedrukt zijn zodat je speciale dingen kan invullen. Zo heb je deze ‘Recipe Journal’, maar ook eentje over boeken, eentje over films (zo kun je bijhouden welke boeken/films je hebt gelezen/gezien en kun je er ook bij schrijven wat je er van vond), over muziek, over de tuin, over je baby en zélfs een voor je hond of kat. Zeer uitgebreid dus!Het notitieboek is vrij dik, dikke dan bijvoorbeeld een gewoon large notitieboek of de agenda van Moleskine. Maar hier kan ook veel meer in! Voor in het boek zitten een paar handige pagina’s met een ‘Food Calendar’, ‘Food Facts’ en handige maten (Amerikaanse maten omgerekend naar Europese maten en vice versa).

En dan beginnen de recepten. Het boek is ingedeeld door middel van tabbladen zoals ‘Appetizers’, ‘First Courses’, ‘Main Dishes’, ‘Side Dishes’, ‘Desserts’ en ‘Cocktails’. Op elke pagina kun je verschillende dingen aangeven zoals de moeilijkheidsgraad, hoeveel ‘servings’ het recept heeft, (voor)bereidingstijd, en er is plek voor een kleine notitie en onderaan kun je je recept sterren geven (1 t/m 5). Daarnaast is er natuurlijk plek voor ingrediënten en instructies. Eigenlijk allemaal erg duidelijk! Ik vind het leuk dat ze in het filmpje er ook tekeningetjes bij maken of er dingen uit tijdschriften in plakken. Dit ga ik ook zeker doen!Na het laatste tabblad komen lege pagina’s met lege tabbladen. Deze kun je naar eigen smaak inrichten. Deze pagina’s zijn in 5 delen gedeeld, ze hebben geen voorgedrukt receptenblad. Deze zou je wel kunnen downloaden en inplakken op die pagina’s. Gelijk een tip: wil je ook graag zo’n Moleskine maar vind je hem toch iets te duur? Download dan gewoon de templates en plak die in een gewoon notitieblok. De downloads vind je hier, even een account maken (gratis) en off you go! 
Je kunt ook de vele bijgeleverde stickertjes gebruiken om de tabs te vullen. Zo heb je bijvoorbeeld stickers met ‘Dinner’, ‘Salads’, ‘Cakes and Pies’ en nog Heel Veel Meer. Daarnaast ook leuke stickertjes met thumbs up/down, hartjes, blije en boze smilies en Ook Nog Veel Meer. Ook zit er een boekje met vertalingen bij (het boekje is in het Engels, maar de vertalingen zijn naar Frans/Duits/Spaans/Italiaans/Japans) en het welbekende boekje met de geschiedenis van Moleskine.
Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee! Ik ga mijn Wrapped Chicken recept er gelijk in zetten! Ik heb hem gekocht omdat ik echt wil leren koken, en ook wat gevarieerder. Ik hoop dat het een heel dik boek wordt wat ik later aan mijn (klein)dochter kan geven :-)
Ik heb hem gekocht op Bol.com, maar op de site van Moleskine zelf betaal je geen verzendkosten dus dat is iets goedkoper. Hij kost €19,50, aan de dure kant vind ik maar ik had nog €20 aan cadeaubonnen van bol.com. Wil jij dat ook? Lees dan verder, anders wordt dit artikel te lang ;-)

Translation: Another order came in the mail today: this moleskine Recipe Journal. I love it already, can’t wait to fill it with my recipes!


Online geld verdienen
Ik vul af en toe wat enquêtes in online, en daarmee verdien ik geld/cadeaubonnen. Je hebt er vast wel eens van gehoord, en ik doe het dus zelf ook. Ik zit bij 2 sites: Invotes en Euroclix. Bij Invotes spaar je voor bonnen (bol.com, kijkshop, tijdschriftenbon, free record shop, bart smit.. etc) en bij Euroclix voor geld. Verder zit er nog een verschil tussen deze twee: bij invotes krijg je af en toe een mail (meestal 1 soms 2 keer per week) met daarin een enquete. Voor deze enquêtes krijg je meestal tussen de 100 en de 350 punten (1 punt = 1 cent). Bij euroclix krijg je ook uitnodigingen voor enquêtes, de vergoedingen voor deze enquêtes zijn vaak wat lager, tussen de 50 en de 100 ‘clix’ (1 clix = 1 cent). Maar naast deze enquêtes kun je je ook ‘abboneren’ op losse mailtjes. Dan krijg je elke dag een à twee mails met daarin een advertentie/aanbieding. Voor het lezen van die mails krijg je 1 clix en wanneer je ingaat op de aanbieding krijg je er nog meer.
Zelf vul ik alleen maar enquêtes in, ik vind die mailtjes irritant. Voordeel bij Euroclix is dat je het in geld kan laten uitbetalen (zelf heb ik in de afgelopen 2/3 jaar al meer dan 70 euro bij elkaar gespaard, puur door te klikken en enquêtes in te vullen!), maar bij Invotes gaat het stukken sneller omdat je veel hogere vergoedingen krijgt. Bij clix krijg je er wel meer voor terug als je meer spaart. 1000 clix is €10, maar bij 2000 clix krijg je al €25!

Klinkt dit je als muziek in de oren? Meld je dan aan! Je hoeft er vrij weinig voor te doen vind ik, en als je geen zin hebt om een enquête in te vullen doe je het niet. Aanmelden gaat gewoon simpel via de sites, bij Euroclix krijg je al meteen €1,95 als je je aanmeldt! Wanneer je je besluit aan te melden bij Euroclix zou ik het fijn vinden als je dat doet voor mijn refferallink. Voor jou maakt het niks uit, maar ik krijg er weer wat clix bij! Als je je wil aanmelden bij Euroclix, klik dan hier. Bij Invotes krijg ik ook 100 punten als je je via mijn aanmeldt. Zelf krijg je er ook meteen 100! Klik hier om dat te doen.

edit: haha, net nadat ik dit stuk had getypt kreeg ik een enquete ter waarde van 600 punten! toeval of niet? ;-) ik ga alvast een nieuw bol.com verlanglijstje maken..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Lisa

  Dat boekje ziet er erg leuk uit! (:
  En over de sites. Ik heb dit vroeger ook wel eens gedaan, maar het duurde me te lang haha ;p

 2. Marijke

  Leuk dat boekje! En ik heb mij via jouw link aangemeld, eens zien hoe lang ik dat volhoud :).

 3. Eva

  Haha wow shit, ik ben echt super enthousiast over dat boekje! Ik wil al super lang de lekkerste recepten bijhouden, en nu kan dat in zo’n leuk mooi boekje! Zeker bestellen!

 4. Jantine

  Dan ga ik jou eens lekker wat puntjes geven, dankje voor de tips :)
  Ik vind zulke dingen altijd hartstikke leuk maar uiteindelijk koop ik het nooit.
  Liefs!

 5. Gelden die site ook voor belgskes? Want dat klinkt wel pretty goood anders!
  Leuk he die recipe journal! Had em zelf zien liggen en wou em ook supergraag, maar toch iets te duur dus heb zelf een notitieboekje dat hier nog rondslingerde omgetoverd tot recipe journal. Ook leuk!

 6. 77235

  ziet er leuk uit maar ik kan niet met recepten werken, doe altijd alles uit mijn hoofd (met af en toe een not so happy afloop :’)

 7. Lisa

  Haha dankjewel! (:
  nou misschien moet ik dan maar weer eens beginnen met die sites haha!

 8. @Eva: Leuk! haha ben blij dat m’n enthousiasme is overgeslagen ;-)
  @77235: Haha ja dat deed ik ook, maar ik vind het toch wel leuk om een soort persoonlijk kookboek te hebben. Ik vergat ook vaak recepten. En misschien is dit een mooi naslagwerk voor mijn toekomstige (klein)dochter ;-)

 9. Lynn

  Leuk! Moet voor school al een heel receptenboek maken, maar dit ziet er supertof uit! :)

Geef een reactie