Recipe: wrapped chicken

Deze foto postte ik vandaag op mijn A set a day tumblr: een set van ingrediënten van mijn avondeten. Toen ik begon met koken besloot ik dat het ook wel leuk was om er gelijk een recept post van te maken. Het is een simpel maar toch vrij ‘chique’ gerecht, perfect voor een romantisch avondje met je vriendje of als je indruk wil maken op iemand ;-) Maar gewoon voor de ‘leuk’ is het ook erg lekker! Benieuwd hoe het gerecht eruit ziet en hoe je het maakt? Klik verder..

Translation: Recipe for wrapped chicken with pasta and spinach. Read more for instructions!

Ingrediënten voor 2 personen
Naast de ingrediënten op de eerste foto heb je nog wat dingen nodig. Het complete overzicht voor 2 personen:
– Pasta (ik nam tagliatelle, reken ongeveer 2 nestjes per persoon) tagliatelle
– Verse spinazie fresh spinach
– 1 kipfilet 1 chicken breast
– Ontbijtspek Bacon
– 1 rood uitje 1 Red onion
– 1 teen knoflook 1 piece of garlic

Prepareer de kip (haal alle pezen en vieze bloedstukjes eraf) en snijd hem daarna in de lengte doormidden. Wikkel dan elk stukje kip in met lapjes ontbijtspek, zodat het een soort kip-mummie wordt.
Cut your chicken breast in halves and wrap them in bacon.Als je klaar bent leg je ze in een koekenpan, het zou er ongeveer zo uit moeten zien.
When you’re done, put the chicken in a frying pan, it should look like this.Zorg ondertussen dat je water op het vuur hebt staan en kook de tagliatelle met een beetje olijfolie en wat zout.
In the meantime, boil water for the pasta. Cook it with a little bit of salt and olive oil.Snijd 1 teen knoflook en 1 rood uitje tot kleine stukjes.
Chop up 1 piece of garlic and 1 red onion.Fruit de knoflook en de ui voor een paar minuutjes.
Fry the garlic and the onion for a couple of minutes.Voeg de verse spinazie toe.
Then add the fresh spinach.Elke keer wanneer de spinazie er ongeveer zo uitziet, voeg je een handje spinazie toe. Ga door tot dat je het genoeg vindt.
When your spinach looks like this, add another hand of spinach. Keep adding spinach until you think it’s enough.Uiteindelijk zal het er ongeveer zo uit moeten zien: spinazie bijna klaar, kip-mummies klaar en de pasta klaar om af te gieten.
Finally it will look like this: everything almost ready.Tadaa, het eindresultaat! Geloof me, het is heerlijk. Ik denk dat weinig mensen dit niet zullen lusten (iedereen heeft toch van Popeye geleerd spinazie te eten?).
Tada, your finishing result!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. jummie! oke dit ga ik echt een keertje maken!
  misschien ook wel lekker met wat creme fraiche erbij…

  groetjes
  deed

 2. Goesting

  Ik ben bij UO geweest, maar ik was zelf in zo’n mega shopbui dat ik niet genoeg geld overhad om je horloge te kopen. Dus het zal voor na de examens zijn vrees ik. Als je het sneller wil hebben, Phara van Neon Maria woont in Antwerpen dus misschien wil zij het wel voor je gaan halen? Anders doe ik het binnen een maand.

 3. Goesting

  Nu was hij wel gewoon 45 euro ja. Geen idee wat de verzendkosten naar Nederland zijn eigenlijk. Na de examens zal ik er mij eens in verdiepen :).

 4. Leonie

  Volgens mij is dit echt SUPERlekker! Ga het volgende week een keer proberen :D

Geef een reactie