Summer to do list

Ik heb een lange zomervakantie voor me, met weinig plannen (ik heb geen echte vakantie gepland staan) perfect moment dus om eens dingen te doen waar ik eerder geen tijd voor had. Wat er op mijn to do lijstje staat:


(src: own)

1. Ukelele leren spelen
Dit is mijn Ukelele, ik kreeg hem voor mijn 18e verjaardag (vorig jaar dus), en ik kan nog steeds geen fatsoenlijk deuntje spelen.. oeps! Ik moet wel zeggen dat het moeilijker is dan ik dacht (ik ben redelijk muzikaal en ik heb lang piano gespeeld, maar gitaar (in dit geval Ukelele) is toch heel anders!). Ik moet er wel bij zeggen dat mijn broer hem een keer ‘gestemd’ heeft omdat hij volgens hem vals was. Daarna was hij helemaal vals, maar zelfs nadat ik langs de muziekzaak ging om hem te laten stemmen vond ik hem nog niet helemaal zuiver klinken.. dus misschien moet ik dat ook leren: Ukelele stemmen.

(src: whi)

2. Zwemmen!
Ik hou van zwemmen! Mijn plan van dit voorjaar om wekelijks te gaan zwemmen, om zo mijn conditie op peil te houden viel een beetje in het water (ha ha). Toch houd ik heel erg van zwemmen, als kind zat ik zelfs bij de zwemclub (en ik heb zelfs een aantal gouden medailles gewonnen!). Doel is om deze zomer zowel in het zwembad als in de zee te hebben gezwommen. De laatste keer dat ik in de Noordzee zwom is ook alweer 2 jaar geleden.. Ik heb ook niet voor niets al 4 bikini’s en 1 badpak voor deze zomer aangeschaft!

(src: flickr)

3. Picknicken
Hier vlakbij de Maas is de omgeving echt prachtig. Ideaal voor een klein fietstochtje met grote picknickmand, om vervolgens neer te ploffen langs de oevers van de Maas en je kleedje uit te spreiden. Ik hoop dat het snel mooier weer wordt, want dan is dat het eerste wat ik ga doen!

 (src: own)

4. Avondjes in het park
Dit heb ik vorige zomer gelukkig al veel gedaan: ergens een lekkere pizza of chinees (jummm) halen en dan op eten in het park. Lekker blijven hangen tot de zon onder gaat. ‘s Zomers is het super gezellig in het park, en ondanks dat je midden in het centrum van de stad zit, voelt het alsof je ergens midden in een weiland zit. Flesje wijn erbij, en wie weet mijn Ukelele.. ;-) Laat die zwoele zomeravonden maar komen!
(src: whi)

5. Kamperen
Ik ben al druk op zoek naar simpele, goedkope campings waar ik met mijn vriendje deze zomer een paar nachtjes kan staan. Liefst vlakbij de kust, zodat we door de duinen kunnen wandelen en in de zee kunnen zwemmen. Het wordt een soort combinatie van bovenstaande punten: fietsen, picknicken, zwemmen, ‘s avonds op zo’n mini gasstelletje koken.. haha hoe romantisch klinkt dat?
6. Verhuizen
Ik vergeet bijna het belangrijkste.. deze zomer ga ik ook verhuizen! 1 juni hebben we de sleutel gekregen, en nu wordt er druk verbouwd. Maar eind deze maand kunnen we er waarschijnlijk al in. Ik heb uiteindelijk toch niet voor de bedstee kamer gekozen, maar voor een andere (veel grotere, met mini badkamer! slechte crappy telefoonfoto’s van mijn kamer om je toch een indruk te geven: klik en klik). Het is dus een rechthoekige zolderkamer, met rechts twee dakramen. Aan het eind vind zich een vrij ruime badkamer, met wastafel en douche. Ik ben een beetje aan het denken hoe ik het wil gaan inrichten (veelal met spullen die ik al had natuurlijk, maar misschien dat ik wat ga verven..). Ik heb even tijdelijk een tumblr voor mezelf aangemaakt zodat ik mooie inspiratieplaatjes kan verzamelen: http://spruitenkamp.tumblr.com. Als het af is krijgen jullie natuurlijk een uitgebreide fotopost!
7. Camera aanschaffen
Het wordt toch echt eens tijd dat ik een fatsoenlijke camera aanschaf. Ik heb zat analoge spiegelreflexen en ‘funcamera’s’ (zoals de fuji instax en de diana mini) maar nu moet ik toch echt eens geld opzij leggen voor een wat beter digitaal model. Ik twijfel nog tussen een spiegelreflex en een bridgemodel (zoals hierboven de panasonic lumix). Ik heb al wel wat geld voor mijn verjaardag gehad, maar met al die plannen in het vooruitzicht zal ik toch nog wel wat moeten sparen. En een keuze moeten maken, want er zijn zoooveel camera’s! Misschien ga ik ook nog wel voor een tweedehands modelletje, als hij er nog goed uit ziet. Scheelt toch centjes ;-)
8. DIY webshopje openen
Het idee spookte al langer door mijn hoofd: het openen van een mini DIY webshopje. Ik maak veel dingen, en heb dus ook veel spullen in huis. In het nieuwe huis komt zelfs een heus ‘atelier’! Mij leek het leuk om een miniwebshopje te maken met daarin zelfgemaakte dingen (zoals bovenstaand tasje, ringen uit eerdere DIY’s en stationery e.d.) voor lage prijsjes. Ik weet nog niet 100% zeker of ik dit ga doen, omdat ik er ook tijd voor moet hebben, maar zo ja, zou er animo voor zijn?
9. Kastopruiming
Ik had laatst al een hele hoop op marktplaats gezet, maar deze zomer moet ik maar eens écht mijn kamer gaan opruimen en alles wat ik niet meer wil of kan gebruiken op Marktplaats zetten. Ik bewaar altijd alles, tot vervelens toe en dat moet nu maar eens afgelopen zijn ;-). Verkopen op Marktplaats gaat me best goed af moet ik zeggen, dus ik hoop dat ik hier ook nog wat uit kan halen (voor mijn camera). Het kost alleen altijd wat moeite (foto’s maken, advertenties opstellen, reageren op bieder, dingen opsturen).. dus prima taakje voor in de vakantie.
(src: own)

10. Uitstapjes maken
Omdat ik niet echt op vakantie ga (op een weekje kamperen met vriendje na) heb ik veel tijd over om andere dingen te doen. Van een vriendin heb ik voor mijn verjaardag (o.a.) 2 treinkaartjes van en naar Amsterdam gekregen. Zij woont daar, dus kan ik mooi op bezoek. Zo hadden we ook het plan om een paar dagen naar Utrecht te gaan (mijn broer/vriend hebben daar een kamer dus dan kunnen we eventueel daar verblijven) en heel misschien nog een paar dagen Maastricht, waar we misschien in een kasteeltje zouden kunnen verblijven.. Verder heb ik inmiddels vrienden over het hele land wonen dus ik ben van plan deze zomer heel veel kruidvat/blokker treinkaartjes in te slaan en bij iedereen langs te gaan!
Zo, dit zijn 10 punten die ik wil doen, en wel moeten lukken denk ik. Eind Augustus zal ik nog eens terugkomen op deze post, en kijken wat er nou werkelijk van gelukt is. Ik hoop wel dat het weer een beetje mee zit en dat Augustus niet zo’n snertmaand wordt als vorig jaar. Wat zijn jouw plannen voor de zomer?
Translation: My plans for this summer: learn to play the uke, going camping, swimming, moving, buying a camera.. please use the translate button at the top right :)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Marlou

  mijn plannen zijn om naar alle steden in Nederland te gaan waar ik nog niet ben geweest (Delft, Leiden en Haarlem), zoveel mogelijk mensen zien voor ik naar Noorwegen verhuis, “rondje België” (bij vriendinnetjes langs die in België studeren – waarschijnlijk Antwerpen, Gent, Mechelen en Leuven), m’n scriptie afmaken, longboarden en hopelijk naar Oslo verhuizen! (als ik toegelaten word) o, en ukulele stemmen klinkt ook als een goed plan :)

 2. Ziet eruit als een superfijn lijstje! Ik kan niet wachten tot ik vrij ben en volop van de zomer kan gaan genieten :) Over je webshopje: topidee! Misschien kun je eerst beginnen op de site Dooreen? Daar staan allemaal zelfgemaakte dingen op en je betaalt eenmalig een klein bedrag voor een (half) jaar. Komt die camera ook meteen sneller in zicht! Succes!

 3. leuk lijstje!! Lijkt me best leuk als je jouw DIY spulletjes zou verkopen. ik denk dat veel meiden dat best wel zouden kopen.

  ik krijg alijd inspiratie door jou! denk dat ik ook maar een lijstje ga maken ;)

  groetjes
  Deed

 4. Hoppa, wat een lijst :) vooral die Ukelele spelen springt eruit! En ik kan je de Brigde camera echt aanraden zoals je weet, ben echt superblij met mijn Fuji!

 5. Goesting

  Leuk lijstje! Moet ik ook eens over nadenken. over die webshop, ik denk zeker wel dat er geïnteresseerde zouden zijn.

 6. lies

  dit vind ik heeel leuk om te lezen! had vorig jaar ook n hele lijst haha, misschien tijd om die weer eens tevoorschijn te halen, hoewel ik de aankomende 2 weken niet veel tijd heb. ik ga naar walibi met school, n dagje amsterdam en n feestje, en dan van zondag tm dinsdag naar brussel, woensdag naar asteroids galaxy tour en dan donderdag de uitslag, boehoe! maar wat n leuke ideetjes! klinkt heerlijk allemaal :)

Geef een reactie