Amsterdam hotspots list

Hier is hij dan.. mijn lijstje met hotspots van Amsterdam. Kort maar krachtig, de meeste dingen kennen jullie vast al. Ik heb geprobeerd de wat originelere, nog niet heel bekende plekjes te noemen. Foto’s heb ik zelf gemaakt of komen van Facebook!
Translation: Here is my list of hotspots in Amsterdam, it’s in Dutch so please use Google Translate.


Uitgaan & Eten

Canvas op de 7e
In het oude gebouw van de Volkskrant op de bovenste verdieping (de 7e) zit Canvas. Een lift brengt je naar de enige verdieping in het gebouw dat nog in gebruik is. Naast lekker lunchen en dineren op het geweldige dakterras kun je er ‘s avonds ook dansjes doen of neerploffen in een van de fauteuils en gezellig kletsen met een drankje. Er zijn hier vaak leuke feestjes (check de agenda) en het is ook een prima plek om je verjaardag te vieren.
Adres:
7e verd. Volkskrantgebouw
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

Van dezelfde eigenaar als Canvas: Roest. Roest zit in een oude loods, Koud Gas Gebouw op het Oosterburgereiland (tip: bekijk je routeplanner goed want de eerste keer kan het nogal ingewikkeld zijn om het te vinden). Ook in Roest kun je zowel ‘s avonds als overdag terecht. Ze hebben een terras en zelfs een eigen strandje. Binnen haal je je drank in de ‘supermarkt’: je loopt met je mandje langs koelingen en stopt daar je drank (en eventueel ijs en ander eten) in je mandje en rekent af bij de échte kassa. Hoe leuk is dat? En super origineel ook. Er zijn koelboxen te huur, zodat je maar een keer langs de kassa hoeft en de hele dag verder op het strand kunt blijven liggen. Ook worden er geregeld exposities en optredens georganiseerd. Roest is nog vrij nieuw (sinds dit jaar) en dus nog een beetje onontdekt!
Adres:
Czaar Peterstraat  213
1018 PL Amsterdam

Ook nieuw sinds dit jaar: Hanneke’s Boom. De plek heet al zo sinds 1662, maar sinds dit voorjaar kun je er heerlijk chillen. Schuif aan bij een van de veel picknicktafels, spreid je kleedje op het gras of zet je neer op het dakterras. En als het regent kun je natuurlijk altijd binnen terecht. Aanmeren met je bootje mag ook! Geniet dan verder in het zonnetje van lekkere drankjes of een lekkere salade/pasta/vegetarische schotel.. Genoeg keus. Ondanks dat Hanneke’s Boom vrij nieuw is, heeft Iens ze al op nummer 1 gezet van Amsterdam’s mooiste plekjes. Zeker het bezoeken waard dus!
Adres:
Dijksgracht 4
1019 RD Amsterdam

Nog zo’n fijne plek: Pacific Parc op de Westergasfabriek van Amsterdam. Al vanaf 11.30 kun je hier terecht voor koffie met een stuk appeltaart, maar je kunt hier ook heerlijk lunchen en dineren (of lekker aan de tapas). Dat kan heerlijk in het zonnetje buiten, maar ook binnen is er genoeg plek. ‘s Avonds gaat het terras dicht en de muziek aan: tijd om te dansen! Met veel live muziek en leuke optredens (wat dacht je van een secret gig van James Morrison?). Er komen hier leuke mensen en de sfeer is top!
Adres:
Polonceaukade 231014 DA Amsterdam

Wil je echt met de voetjes van de vloer? Ga dan naar Studio 80! Tussen de foute kroegen op het Rembrandtplein vind je een kleine zwarte gevel, maar daarachter zit een grote zaal verstopt! Vooral voor leuke technofeestjes zit je hier goed, maar bekijk de agenda om te zien wat er precies te doen is.
Adres:
Rembrandtplein 17
Amsterdam

Drinken
De IJkanine bevindt zich in Amsterdam Noord, bij de NDSM werf. Je kunt er gratis naartoe met de pont. Doordeweeks kun je al vanaf 7.00 terecht voor een ontbijt, maar je kunt er ook lunchen of dineren. Leuk om even wat te drinken als je in Noord bent voor bijvoorbeeld Neef Louis of Van Dijk & Ko (zie verderop in de lijst). Het lijkt me ook een prima plek om bijvoorbeeld aan je scriptie te werken of iets anders te doen, het is er vrij rustig en je hebt mooi uitzicht op het water.

Adres:
MT. Ondinaweg 15-17
1033 RE Amsterdam (NDSM werf)


Ook in Amsterdam Noord op de NDSM werf: Noorderlicht. Ook hier kijk je uit over het water en eet je heerlijke tosti’s of verse salades. De bediening is wat traag, maar zo kun je wel relaxed blijven zitten en genieten van het zonnetje (die afwezig was op bovenstaande foto’s). Hier worden ook vaak culturele dingen georganiseerd, op vrijdagavond kun je bij het kampvuur genieten van straattheater acts. 
Adres:
T.T. Neveritaweg 33
1033 WB Amsterdam

LEF

Dit kleine lunchtentje bevindt zich in de 9 straatjes. Van buiten is het heel onopvallend, je loopt er zo voorbij. Toch kun je hier heerlijk ontbijten en lunchen (en ik geloof ook dineren) voor een goede prijs! Ik at een heerlijke panini mozzarella voor €4 en mijn vriendin had wentelteefjes met vers fruit koffie/thee en verse jus voor €7,50. Het is klein, maar daardoor ook heel knus. Ga hier zeker lunchen als je toch door de 9 straatjes loopt!
Adres:
De 9 straatjes
Wijde Heisteeg 1
1016 AS Amsterdam


Winkelen
Interieur
Ik heb al 2 posts gemaakt over geweldige interieurzaken (Raw Materials, Neef Louis en Van Dijk & Ko), voor meer informatie en veel foto’s klik hier of hier.

Dit leuke winkeltje zit vol hebbedingetjes: stationery, zeepjes, potjes, blikjes.. met een klein trapje ga je naar de kelder waar ook allemaal leuke spulletjes en meubels staan (alles is te koop). Loop hier zeker even binnen als je nog op zoek bent voor iets kleins voor op je kamer of voor een leuk cadeautje.

Adres:

Prinsengracht 230
1016 HE Amsterdam

Bij Ons Vintage is een Vintage winkel waar ze allerlei dingen van de jaren 60 t/m 90 verkopen. Een paar jaar terug kwam ik hier ook al langs, dit blijft toch een van mijn favoriete vintage winkels (naast de gehypte Episode en Zipper). Je vindt hier heel veel leuke tasjes en brillen maar ook nog toffe kleding. Ze hebben zelfs een ouderwetse nintendo!

Adres:
Nieuwezijds Voorburgwal 150
1012 SJ Amsterdam


Nog zo’n super schattig winkeltje: The Darling in de 9 straatjes. De geweldige kleding (een mix van vintage met unieke merken) hangt hier aan takken die een kledingrek vormen. Naast kleding verkopen ze ook leuke accessoires en nagellak (mijn Barry M nagellak kocht ik hier) en.. cupcakes! En niet zomaar cupcakes! Een klein trapje brengt je naar boven waar je je cupcakes samen met een kopje thee kan opeten. Boven ziet het er super gezellig uit, en alles wat je ziet is ook nog eens te koop!

Adres:
Runstraat 4
1016 GK AmsterdamNou, dit was het zo’n beetje. Kort maar krachtig zoals ik al zei. Natuurlijk zijn er nog veel meer gave plekken in Amsterdam en winkels waar je langs moet (zo stop ik ook altijd even bij de Episode en de Zipper, kan ik uren boeken kijken bij The American Book Center en Monki is trouwens ook erg leuk! De Topshop in SPRMRKT stelt dan weer niet zoveel voor..) maar ik wilde vooral een paar originele adresjes noemen. Daarbij is dit al wel genoeg voor 2 dagen! Ik zou zeggen.. waar wacht je nog op? Je bent zo met de trein in Amsterdam en via hostelworld.com vind je zo een cheap hostel (tip: zoek er een zonder curfew zodat je lekker uit kunt gaan!) of probeer anders hotelaanbiedingen.nl.

Hieronder een overzichtelijk kaartje met alle hotspots.
Rood = uitgaan
Geel = café/terras (en in dit geval ook lunch)
Blauw = winkelen


Amsterdam cityguide weergeven op een grotere kaart

Als je nog tips hebt, vul aan in de comments! Ik ga zeker nog vaker terug naar Amsterdam en wie weet hebben anderen er ook wat aan.Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Marlou

  Haha, ik kende niiiiks! blijkt wel weer hoe goed mijn kennis van Amsterdam is ;)

  Leuk!

 2. Lisa

  Ik ben erg blij met deze post! Ik ga over een tijdje naar Amsterdam verhuizen, dus dit is erg leuk. Heb zin om alles eens te bezoeken (:

 3. Lisa

  Haha ja met die toeristen is het een stuk fijner om zelf ook te gaan fotograferen. Vind ik ook! Anders kijken mensen je echt zo aan van, ehh waarom maakt ze daar nou weer een foto van? Misschien is dat niet zo, maar zo’n idee krijg ik altijd ;p
  hmm ik word een beetje gek van die slechte kwaliteit, dus zal dat maar eens gaan proberen! (:

 4. Marijke

  Hele leuke post! Zal zeker heel handig zijn als ik eens een weekendje Amsterdam doe :).

 5. Olga

  Die vintagewinkel ken ik wel! Leuk, maar het is zo jammer dat ze toch zo duur zijn.. Ik vind Juffrouw Splinter wel een leuke tip, die winkel kende ik nog niet :) ben wel van de hebbedingetjes spotten! :)

 6. Loes

  Ik vind deze post zo leuk! Ik kom gisteren terug uit Amsterdam, als ik het eerder had gezien had ik zeker wat dingen bezocht :) De sandaaltjes zijn van de asos, heb ze al wel een paar maanden maar ze zijn heel fijn! Zag je broekjes inderdaad bij de Episode, maar dan bij die in Utrecht! Had toen niet zoveel tijd maar ga ze zeker nog passen binnenkort want hij stond jou heel leuk!!

 7. Ann

  Super leuk! Ik ga volgende maand in Amsterdam wonen, dus ik ga er zeker een paar bezoeken!

 8. Lauradenkt

  Ja, ik heb een keer bij pacific parc gegeten. Was erg lekker en het is leuk daar :)

 9. Fijn lijstje! Ik heb hem opgeslagen, binnenkort ga ik misschien nog naar Amsterdam en dan zal ik zeker een paar van je hotspots checken!

 10. Magali

  Ik vind je posts echt super super super leuk, ook origineel en je schrijft leuk! Ik ben fan :)

Geef een reactie