An old typewriter

Ik zei het jullie al: gisteren vond ik iets geweldigs op zolder! De oude typemachine van mijn Opa, compleet met gebruiksaanwijzing en andere spulletjes (typp-ex, borsteltjes en inkt lint). Ik kan me nog herinneren dat ik hem kreeg, zo’n 9 jaar geleden (ik vond ook allemaal gekke briefjes die ik in die tijd getypt had). Maar de inkt raakte op en toen verdween hij naar zolder, waar ik hem gisteren vond. Ook vond ik een nieuw lint en na even de 35 jaar oude gebruiksaanwijzing te hebben gelezen stopte ik het nieuwe lint erin en kon ik typen!

Je kunt je vast wel voorstellen dat ik er heel blij mee was! Ik heb gelijk twee brieven getypt, een naar Oma (Opa is inmiddels overleden) en een naar een vriendin. Ben benieuwd naar hun reacties haha!
Verder vond ik de eerste foto wel geschikt als nieuwe header. Het was tijd voor een nieuwe layout, de zomer is bijna ten einde dus tijd voor een wat frisser herfstkleurtje. Het klopt nog niet allemaal (tekstkleuren te licht, lettertypes etc) maar daar zal ik verder vandaag nog aan werken. Feedback over de layout of de rest van mijn blog is nog steeds zeer welkom, scroll even door naar de post hieronder. Dan zal ik er later nog op terugkomen.

Translation: Yesterday I found my granddad’s old typewrite on the attic. He gave it to meabout 9 years ago, but I completely forgot about it. I’m so happy with it, I already wrote two letters! Btw: as you can see I changed the lay out a bit. It’s still not perfect, I will be working on it today.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Des

  wat heb jij een ontzettende fijne leuke blog! Ik sla je op bij mijn favorieten :).

 2. Marlou

  aaahh leuke foto, en wat een mooi koffertje!
  ik ben zo’n bofkont met een mama die vroeger typles gaf, dus we hebben nog iets van 20 typmachines en inderdaad ook heeeel veel typex dingen. zo leuk zijn die blaadjes :D

  veel plezier ermee in elk geval! typmachines zijn echt het einde.

 3. cleolidewij

  Oh tof! Ik zag er laatst een hoop in een kringwinkel liggen, maar daar zal de inkt ook wel van op zijn. Ik ben benieuwd naar de briefjes die je toentertijd hebt geschreven, vast erg schattig. En feedback voor je blog, post vooral dingen die jij leuk vind, het is immers jouw blog hè, jij moet er voldoening uit halen. Ik zelf kan veel trotser zijn op de dingen die ik post dan bezoekers- en reactieaantallen (niet dat die nu zo laag zijn dat ik dat liever stil houd ofzo haha)

 4. Lana.

  Gaaf die typemachine, heeft ook wel iets een brief geschreven op een typemachine! En ik vind je nieuwe layout + kleur leuk gekozen :).

 5. Jeske

  Leuk joh, zo’n oude typemachine. Mooie foto’s ook.

 6. Ik baal ervan dat ik geen zolder heb haha. Waar moet ik nu mijn nog te ontdekken schatten vinden? ;) Leuk leuk leuk!

 7. Lisa

  Heel leuk! Hoop stiekem ook nog eens zoiets te vinden op mijn zolder, maar dat zit er niet echt in denk ik ;p

 8. Danique

  Wat tof om te vinden zeg! Ik ben bang dat ik zoiets nooit ga vinden ;).

Geef een reactie