Coffee table books

Later mag er een ding niet ontbreken in mijn huis: een salontafel met een stapeltje ‘salontafel boeken’. Mooie, dikke, inspirationele boeken met veel afbeeldingen om doorheen te bladeren. Vaak zijn die boeken vrij duur (vanaf 30/40 euro) dus kun je niet vroeg beginnen met verzamelen. Hier alvast een paar boeken die straks niet op mijn salontafel mogen ontbreken (klik op de titel om ze gelijk te bestellen bij bol.com!):

The Selby is in your place – Todd Selby

Een van mijn favorieten (deze staat denk ik bovenaan mijn lijstje), het boek van The Selby. Ik schreef er al eerder over, en vorige week heb ik hem ook even kunnen doorbladeren in The American Book Center. Todd Selby fotografeert allerlei interieurs, en vaak zit er ook een handgeschreven interviewtje met de eigenaar bij. Een typisch salontafel boek!
Nog een geweldig boek dat over interieur gaat: Decorate. Met veel foto’s maar ook heel veel tips hoe je zelf dingen kan maken. Ook dit boek heb ik even doorgebladerd en staat zeker op mijn verlanglijstje! Hier vind je een filmpje met een review.
In dit boek leert Lauren Conrad hoe je perfect voor de dag moet komen. Ze geeft tips voor het uitzoeken van de juiste spijkerbroek, LBD maar ook per gelegenheid/activiteit. Vol met supermooie foto’s van een perfect gestylde Lauren. Voor degenen die The Hills (en dan vooral Lauren’s outfits) toch een beetje missen.
Iets minder luchtig dan de voorgaande boeken: Where Children Sleep van James Mollison. Mollison heeft allerlei ‘slaapkamers’ (tussen haakjes ja, want soms is het niet meer dan een matras in de openlucht) van kinderen over de hele wereld gefotografeerd. Van absurdistische prinsessenkamers tot een simpel matje op de grond. Zeer indrukwekkend! Google de titel en kijk bij afbeeldingen voor een voorproefje.
Een mooi reisboek vol foto’s kan natuurlijk niet ontbreken. Als je er een met mooie foto’s zoekt weet je dat je bij National Geographic goed zit. Dit boek zit vol met mooie verhalen en foto’s van allerlei bestemmingen over de hele wereld. Heerlijk om doorheen te bladeren en alvast een bestemming voor vakantie volgend jaar uit te zoeken..
Een groot fotoboek van mijn lievelingsstad: New York. Zelfs als je er nog nooit geweest bent (of misschien juist dan) is het heerlijk om door dit boek heen te bladeren.
Een kookboek mag ook zeker niet ontbreken op je salontafel. Dit kookboek is bekroond met de titel ‘Het Beste Kookboek van het Jaar’, en niet zomaar! Dit boek draait helemaal om ‘zelf maken’, het allerleukste aan koken natuurlijk. Het staat vol mooie foto’s en grappige tekeningetjes. Heerlijk om doorheen te bladeren en alvast een keuze voor het avondeten te maken.
Over kookboeken gesproken: Jamie Oliver mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hij heeft al verschillende boeken op zijn naam staan, maar mijn voorkeur gaat uit naar deze. Ik hou van Italiaans eten! Ook dit boek staat vol met lekkere recepten en hele mooie foto’s. Deze moet er absoluut tussen! Mocht je nou nóg een kookboek erbij willen, zoek dan ook eens op Nigella Lawson.
Het World Press Photo boek staat vol met indrukwekkende foto’s. De editie van 2011 is al uit, maar je kunt natuurlijk ook uit voorgaande jaren kiezen. Iets minder luchtig, maar wel zeer indrukwekkend!
Ik hou van kunst, een mooi kunstboek mag dus ook niet ontbreken in mijn stapeltje. Mijn lievelingsstroming binnen de kunst is het Impressionisme. Van Gogh, Monet, Dégas.. Stuk voor stuk meesters in de kunst! Naast mooie grote prenten bevat dit boek ook achtergrond informatie over onder andere de geschiedenis.
Nog een van mijn favorieten: Gustav Klimt. Hoort niet bij de impressionisten en verdient bovendien een eigen boek. Zeker ook een must have!
Goed, nog één kunstboek dan: Mucha. Een van de meest belangrijke Art Nouveau kunstenaars. Ook door dit boek kun je uren bladeren..
Zo, dit vormt wel een behoorlijke stapel denk ik zo. Welk boek mag er absoluut niet in jouw stapeltje ontbreken?

Translation: A list of books which are a real must have.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Margaret

  Oh die van Todd Selby is inderdaad om te smullen!! Heb m zelf nog niet, maar staat absoluut hoog op mn lijstje. Bij dat boek krijg ik echt de kriebels om zelf ook een stulpje in te richten, dat gevoel heb ik niet echt vaak dus de credits gaan uit naar meneer Selby! :)

 2. wanderlust

  pretty! ik heb een miniverzameling – – 2 van fijne fotografen en 2 muziek en er staan nog iig 3 op mijn verlanglijstje!

 3. Fredrika

  Haha yes I’m alive! ^^ woah that picture of the girl who got her nose cut off always affects me so much…! Maybe I should have a look at some other pictures in the world press photo books..!

 4. Anouk

  Selby staat ook op mn verlanglijstje! En ik zoek nog meer boeken eigenlijk!

  Dit zijn mijn boeken:

  Land van Beloften / Promising Land – Rene Clement
  Restroom Design – Daab
  Flea Market Style – Emily Chalmers

 5. Anouk

  Dat is stom, ga ik vandaag bij de Selexyz kijken of ze de volgende boeken hebben:
  Where Children Sleep – James Mollison
  Style – Lauren Conrad
  The Selby is in your place – Todd Selby
  Hadden ze allemaal niet.
  Ook het boekje one line a day verkochten ze niet.

  En ik had me zo verheugd om mooie boeken te bekijken..Helaas

Geef een reactie