Jonathan Jeremiah – A Solitary Man

Mijn moeder koopt net zoals ik nog graag CD’s, en een paar weken terug kwam ze aanzetten met een nieuwe CD: die van Jonathan Jeremiah. En wát een goede CD is het! Een fijne stem gecombineerd met heerlijke instrumentale jazzdeuntjes. Wie had dat nou gedacht, dat mijn moeder míj eens zou tippen qua muziek?
Even wat meer info over Jonathan Jeremiah: hij is 29 jaar oud en komt uit Groot Brittannië. Zo’n 9 jaar geleden vertrok hij naar de Verenigde Staten om daar muziek te schrijven en een CD op te nemen. Toch is zijn debuutalbum A solitary Man pas dit jaar – 8 jaar later – uitgekomen. Dit kwam omdat het erg lang duurde voordat Jonathan genoeg geld had om zijn CD te kunnen opnemen. Elke gitarist/drummer/etc. heeft hij apart moeten inhuren. Inmiddels heeft hij een platencontract binnengesleept dus de volgende CD zal er vast wat sneller zijn ;-)
Een paar van mijn favorieten van hem:
Heart of Stone
Happiness
Lost

Echt een heerlijke CD voor zowel een relaxte zondagmiddag als een zwoele zomeravond. 
Gelukkig komt hij binnenkort ook naar Nederland! Hij staat al 2 keer in een uitverkocht Paard van Troje en een uitverkochte Melkweg, maar je kunt hem 18 oktober nog in Tivoli (Utrecht) zien en 20 oktober in Doornroosje (Nijmegen). En lucky me gaat naar het laatste concert! Met m’n moeder natuurlijk, ben benieuwd hoe ze haar eerste concert sinds lange tijd gaat vinden..
Translation: Meet Jonathan Jeremiah: a fantastic 29 year old soul/jazz singer-songwriter. His debut album A solitary man has just come out and I really love it, definitely a MUST buy!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Marijke

  Oh jajaja! I loooove ‘heart of stone’ zo’n geweldig nummer.

 2. Lien

  Heb hem in de Ancienne Belgique in Brussel (België) gezien. Echt een prachtige stem dat hij heeft!

 3. Loes

  Zijn muziek is echt zo fijn, heb het album ook echt al heel vaak geluisterd :) Je outfit in de vorige post vind ik leuk! Jammer genoeg is het nu geen lekker weer meer..

 4. Sanne

  Jaa dat album luister ik al maanden minstens een paar keer per week, en was ook mijn vaste scriptie-achtergrond muziek :) Lovely <3

Geef een reactie