My Analogue Camera Collection

Iets wat ik geloof ik al een hele tijd geleden al had beloofd om te posten maar er steeds niet van kwam.. het posten van mijn collectie analoge camera’s! Eigenlijk is het de collectie van mij en mijn vader samen, en we hebben ook een deel te danken aan mijn Opa (die van de typemachine <3). Er ontbreken er 2 op de foto: mijn nieuwste aanwinst Voightländer Bessy AK en de Canon AE 1, daar zit nu een fotorolletje in die ik ook werkelijk gebruik.
Ze hebben een jaartje in een doos gezeten maar mochten er vandaag eindelijk weer uit.. hoera!

Translation: Finally I can show you my analogue camera collection!

En dit kwam er uit de doos..
Na wat poetsen en uitzoeken kon het allemaal in de vitrinekasten, met dit als resultaat:
En een close up..
Aardige collectie, niet? ;-)
Ik ben van plan om meer camera’s te gaan gebruiken (hoewel ik me beperk tot de 35mm camera’s). Ik ben vorig jaar begonnen met de Canon AE 1 en die beviel me zo goed dat ik eigenlijk nog niet aan iets anders toe ben gekomen.. Maar ik wil zeker de Praktica en de Minolta eens proberen. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Wat een indrukwekkende collectie :D De camera rechts op de 4e foto (van onderen) ziet er bijzonder uit!

 2. Hoho, wauw! Indrukwekkend collectie inderdaad! Ik herken er een paar die ik volgens mij ook in mijn bezit heb :)
  Ben nu ook een beetje aan het kijken voor een canon ae-1, lijkt me wel een fijn ding!

 3. Janice

  Wat een collectie! Leuk dat je ze nu allemaal uitgestald hebt.

 4. Rosie

  Waaw! Ik herken er een paar uit onze collectie (jep, ik verzamel ook samen met mijn papa :) ). Echt supercool!

 5. Lotte

  wauw wat mooi! ik dacht dat ik ook aardig wat camera’s had maar mijn collectie valt in het niets bij die van jou en je vader! waar staan die vitrine kasten eigenlijk, de woonkamer van jullie nieuwe huis?

  En sorry trouwens dat ik zo lang niks van me heb laten horen met het maken van mijn website.. dat opzetten in de vakantie is toch niet zo’n goed plan geweest omdat ik er gewoonweg niks aan doe:P Maar de vakantie is bijna om en dan kunnen we er weer aan gaan werken, je moet trouwens ook maar een keertje je adres sturen, dan krijg je mijn beloofde presentje nog:)

  Xx

 6. Elle

  Dit is gewoon jaloersmakend, haha. Echt een indrukwekkende verzameling. (:

 7. wanderlust

  oh my! ik ben niet vaak jaloers maar dit is drool!

  vlakbij mijn stage is een winkel waar ze analoge camera’s verkopen en ik durf niet naar binnen. ik ben bang dat ik met 10 camera’s thuiskom :’)

 8. Marijke

  Wowie, wat een prachtige collectie! Echt om jaloers op te zijn :).

 9. Lisa

  Dit ziet er prachtig uit! Je (jullie) collectie is erg mooi zeg. Ook leuk zo in die vitrine! (:

 10. lies

  leuk! ik wilde ook nogeen stukje muur in mn nieuwe kamer gaan doen, maar zou niet echt weten waaar ;o misschien de binnenkant van mn deur ofzo haha.
  en wauw wat een supercollectie! de vader van mn vriend heeft ook echt een suuuper verzameling!

 11. S.

  waaaauw
  ik ben jaloers op je collectie, zeker op je canon AE1
  volgens mij is dat een van de beste camera’s op analoog vlak
  praktikas leveren ook altijd een heel leuk resultaat dus zeker die ook eens uitproberen
  en 120 formaat heeft ook z’n charmes ! ik ben er lang mee bezig geweest (nu ook eerder 35mm)

  en die prijzen van F21 , ik weet eigenlijk niet zo goed in hoeverre het verschilt van de amerikaanse prijzen, ik heb er niet op gelet eigenlijk en het kaartje al weggesmeten, volgende keer als ik er ben hou ik het in de gaten ;)

Geef een reactie