Analogue photos

Beetje laat, maar als beloofd: nieuwe analoge foto’s! Het duurde een tijdje omdat ik niet echt tevreden was met de kwaliteit. Ik heb ze deze keer bij HEMA laten ontwikkelen omdat ik korting kreeg met mijn HEMA rolletjes. Ik bestel er standaard een CDrom met afdrukken bij (ik ben te lui om ze allemaal in te scannen :’)), normaal doe ik dit allemaal bij het Kruidvat voor ongeveer een tientje. Dit keer voor bijna dezelfde prijs bij de HEMA en het was echt ronduit slecht! De foto’s staan niet als bestanden op de cdrom maar ze staan in een fotoviewer. De enige manier om ze dus op je pc te krijgen is door een printscreentje te maken (of kijk ik niet goed?). Ik heb ze dus met photoshop geprobeerd iets beter te maken maar bij deze een waarschuwing: nooit meer HEMA. Want ook de prints zagen er niet mooi uit.

Ik heb er nog een paar, die vind je op Flickr. De rest waren privé foto’s of niet bijzonder genoeg ;-). Nog een tip voor andere fotografieliefhebbers: deze week krijg je bij Albert Heijn 50% korting op alle fotoboeken. Het is geldig tot 18 september, dus wees er snel bij! Ik heb mijn mooiste foto’s van afgelopen zomer bij elkaar gezocht en een mooi boekje gemaakt voor €5. Zodra hij binnen is laat ik ze jullie zien!

Translation: New analogue photos. I got them developed at a Dutch warehouse (HEMA) but the quality was really poor. I tried to fix it a little bit with photoshop but it still doesn’t look perfect. Next time I won’t bring my rolls of film back there! See more pictures on my Flicr.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Lotte

  ik vind die foto van het ijsje en de vlinders echt mooi! kun je dat ‘doosje’ met die vlinders ophangen, en zijn die vlinders echt? ik vind zoiets echt leuk ^^

  xo

 2. Mirthe

  Ik heb juist een keer een rolletje bij Kruidvat af laten drukken en dat vond ik echt belachelijk slecht. Hele slechte kwaliteit, de helft was niet afgedrukt en er zat een vreemde roze gloed over alle foto’s heen. Ik had niet om een cd’tje gevraagd, maar die kreeg ik er gewoon bij en daar stonden de remaining foto’s wel gewoon op en alles was niet roze. In ieder geval, ik vond het bij kruidvat zo slecht dat ik naar Hema ben gegaan en dat bevalt mij juist echt uitstekend. Nu alleen nog even afwachten hoe het gaat met een diana mini rolletje. :)

 3. Marijke

  Volgens mij moet je gewoon geluk hebben. Dus ik hoop dat ik heeeeel veel geluk zal hebben wanneer ik mijn rolletjes bij hema binnen doe :).

 4. lies

  vind er toch best n paar mooie bij zitten hoor!
  en nice je to do lijstje :)
  en je inspiratie posts zijn weer supermooi!

 5. Lotte

  oh haha oke. ik zag dat al eens in een tijdschrift dus. maar bedankt!

  x

 6. wanderlust

  ik heb juist goede ervaringen met hema … wolken en regen foto vind ik pretty pretty

  anyway hoe zit het met je diana mini? raakt die vol?

 7. Daar zitten echt een paar supertoffe foto’s tussen! Jammer dat de hema tegenvalt wel, altijd zo’n teleurstelling als de foto’s niet zijn zoals verwacht!

Geef een reactie