TED Talks

Een paar jaar terug maakte ik kennis met TED en sinds dien laat ik me graag inspireren door TED. Geen idee waar ik het over heb? Wikipedia legt het kort uit:

TED (Technology, Entertainment, Design) is een vierdaagse bijeenkomst die sinds 1984 jaarlijks gehouden wordt in Californië (USA). Sprekers afkomstig uit de drie werelden uit de titel vermaken en – vooral – informeren elkaar daar met korte lezingen over onderwerpen uit hun gebied van expertise of de wetenschap in het algemeen. Tijdens één bijeenkomst komen tientallen sprekers aan het woord.

 TED biedt dus een podium aan verschillende sprekers. Zij krijgen allemaal maximaal 18 minuten voor een ‘talk’ waarin ze je informeren maar ook amuseren. De talks  zijn zeer toegankelijk, alles wordt luchtig gebracht en vaak worden er tussendoor grapjes gemaakt. Helemaal niet vermoeiend om naar te kijken dus! Omdat ze graag al deze geniale ideeën willen verspreiden worden bijna alle talks op internet gezet (ted.com). Kan je niet zo goed Engels? Geen probleem, er zijn vaak ondertitels in 50 talen beschikbaar. Ik zet een paar fijne TED’s voor je op een rij, kijk voor meer inspirerende filmpjes op de site!


 Richard St. Johns’ 8 Secrets of Success
Theo Jansen Creates new creatures


Arianna Huffington: How to succeed? Get more sleep


Keith Barry does brain Magic

Translation: I really like TED, these are some of my favorite TED talks. For more visit ted.com.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Caithlin

    Heb daar wel eens eerder filmpjes van gezien ja, best vermakelijk!

  2. Hannah

    Wordt öok op televisie uitgezonden, op Canvas. Inderdaad zeer leuk!

Geef een reactie