DIY inspiration: jars

Iedereen gebruikt wel potjes. Denk aan pastasauzen, mosterd, pindakaas, chocoladepasta, augurken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vervelend als je elke maand een lading naar de glasbak moet brengen, maar je kunt er ook hele andere dingen mee doen! Hieronder wat inspiratie om je lege potten een nieuw leven te geven (naast vaasjes en voorraadpotten), en later deze week een eigen DIY!

Translation: What to do with empty jars? Don’t throw them away, I’ll show you some inspiring DIYs. Later on this week I’ll show you my own jar DIY.

Je zag ze al eerder in de post over craftgawker, deze glow in the dark potjes. Instructies zijn simpel: spetter wat glow in the dark verf in de pot en wacht tot het donker wordt! Erg speciaal.
Ook leuk: een recept (in dit geval voor warme chocolademelk) in een potje. Denk bijvoorbeeld aan (cup)cakes, koekjes of taartjes om zelf te maken. Stop de ingrediënten laag voor laag in het potje zodat het er mooi uitziet. Maak een etiketje en klaar is je super originele cadeau. Bedenk wel dat degene die het cadeau ontvangt wel van zelf maken moet houden ;-)

Deze oplossing ligt voor zich: gebruik de potjes als opberg/verzamelpotjes. Plak de dop vast aan een plank zoals bovenstaande foto, of zet ze gewoon neer op je bureau. Beschilder de dop met schoolbordverf zodat je erop kan schrijven wat erin zit.
Voor degenen die graag koken met verse kruiden is dit een mooie oplossing: groei verse kruiden in je potjes. Zorg voor wat grond en zaadjes (bieslook, balsamico, peterselie) en geef ze zorgvuldig water. Neem een wat lager potje als je er wat makkelijker bij wilt komen, een hoog potje is wel extra sierlijk.
Wie kent de ouderwetse flessenpost nog? Je kunt de pot natuurlijk ook vullen met een brief, of met heel veel kleine briefjes. Met lieve tekstjes voor je vriend of blije, positieve boodschappen voor een vriendin. Een potje vol geluk, waar je elke dag een leuke quote of wijsheid uit kan trekken.
Ook leuk voor op je kamer: potjes vol herinneringen. Souvenirs van vakantie, een potje vol ‘herfst’ (blaadjes, dennenappels, nootjes), tickets en toegangskaartjes van attracties die je bezocht hebt.. Decoreer ze mooi in het potje en geef ze een mooie plek. Handig als je toch al niet wist wat je met al die kleine souvenirtjes moest doen, maar ze niet weg wilde gooien.
En natuurlijk kun je de potjes ook als ‘lampje’ gebruiken. Zet ze neer op tafel als waxinelichthouder (vul ze eventueel eerst met wat zand), of hang ze op als echte lampjes. Door papier met kleine gaatjes om het potje heen te plakken krijg je een speciaal effect.
Picture source: Pinterest, weheartit, craftgawker.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Des

  leuke tips! Ik heb zelf altijd veel van die lege boterbakjes, heb je daar misschien ook leuke tips voor? :)

 2. Annemijn

  Wat een leuke ideeën! Vooral die glow in the dark potjes zijn grappig, wist niet eens dat er zulk soort verf bestond.

 3. nikkie

  leuke ideeen! gebruik zelf grote weckpotten om mijn sjaals/shawls in te bewaren.. heb ze ook al eens voorbij zien komen met nagellak, maar dat vind ik niet zo handig als je net het onderste potje moet hebben!

 4. Mariska

  Dat tuintje is zo lieff. Je hebt echt een leuke blog! Ik ga je volgen (:

  Liefs!

 5. Raya

  Die glow in the dark vind ik erg leuk. Ik ga ze zeker zelf eens proberen!

  Ik ben ook al dagenlang op zoek naar een leuk verjaardagscadeau voor een vriendin van mij. Die “receptpot” vind ik wel erg leuk! Ik had al een kookboekje voor muffins voor haar en misschien kan ik nu een receptje ervan in zo’n potje doen ^^

Geef een reactie