Jonathan Jeremiah in concert

Afgelopen donderdag ging ik naar Jonathan Jeremiah in Doornroosje. Het verslag van Noah and the Whale vonden jullie leuk, dus daarom ook een klein verslagje van JJ! Ik wilde even wachten totdat ik wat betere foto’s had (mijn telefoon maakt nou eenmaal niet zo’n mooie foto’s) maar dat duurt me toch wel erg lang, dus hier toch maar een verslag met crappy telefoonfoto’s, aangevuld met foto’s van anderen gevonden op facebook. Zodra er betere foto’s verschijnen edit ik de post, heb ik ook bij Noah’s post gedaan dus bekijk die nog even voor mooooie foto’s!
Ik ging samen met mijn moeder, zij had mij nou eenmaal op Jonathan Jeremiah gewezen. We hadden al vrij snel kaartjes, en ik geloof dat het al enkele weken was uitverkocht (net zoals alle andere concerten in Nederland). Eenmaal binnen was het al best druk, het voorprogramma (Welshe zangers Jodie Marie) begon gelijk. Erg mooie muziek, zeker waard om ook even op te zoeken op youtube. Maar wij kwamen natuurlijk voor Jonathan Jeremiah..
We hadden ons goed naar voren weten te wurmen en hadden dus prima zicht. Dit keer geen jonge meisjes die stiekem naar voren proberen te dringen, de zaal stond vol met mensen met grijs kapsel haha! Naast ons stond een stel met de jas aan (garderobe is gratis hoor?) en voor ons stonden vrouwen met twee mega tassen op de grond waar ze af en toen iets uithaalden (geen idee wat..). Als eerste kwamen de bandleden op, 5 stuks in totaal. Een toetsenist (tevens cellist), drummer, bass (tevens contra bass), trombonist en gitarist. Het begon gelijk goed, maar na het derde nummer, Happiness kwam de zaal echt los. Jonathan is een geweldige performer en wist de hele zaal mee te krijgen.
De trombonist gaf een geweldige solo van ruim 1,5 minuut (zoek het op op youtube!) en dat was eigenlijk wat het hele concert zo vet maakte: al die instrumenten. Het klonk alsof er een heel orkest op het podium stond! Maar ook alleen kon Jonathan het prima af. Op gegeven moment verlieten alle bandleden het podium en speelde Jonathan een nummer, enkel begeleid door zijn gitaar. Heel Erg Mooi.
Tussendoor praatte Jonathan een beetje en maakte hij grapjes. Het was allemaal heel erg gezellig (hij riep een keer dat we geen haast hadden, want we hadden de hele avond de tijd (helaas kwam er toch wel een eind aan)) en je had al vrij snel het gevoel alsof je bevriend was. Heel gek maar heel leuk! Ook op het podium zag het er leuk uit. De bandleden hadden veel onderonsjes en waren continu aan het lachen. Het zag eruit alsof ze het oprecht heel erg naar hun zin hadden (terwijl ze toch al een aantal avonden achter elkaar aan het optreden waren, telkens hetzelfde liedje..). 
(v.l.n.r. drummer, toetsenist, trombonist, jonathan, bassist, gitarist)
Helaas komt aan alle leuke dingen een eind en dus ook aan dit concert. Het was geweldig en gewoon kwalitatief zeer goed. Meteen de dag erna gingen nieuwe kaarten voor volgend jaar in de verkoop dus heb je het gemist, dan raad ik je aan meteen kaartjes te bestellen want ik gok dat ook deze zo zijn uitverkocht.. Info hier.
Toen we onze jassen hadden gepakt en richting de uitgang liepen zag ik de bandleden nog midden op het gangpad staan (Jonathan was inmiddels druk cd’s aan het signeren). Een oude mevrouw tikte de bassist op de schouder en riep ‘Ah jongens kunnen jullie niet ff opzij gaan?? Jullie staan MIDDEN op de weg!!’. Haha bizar dat je anderhalf uur lang naar een optreden hebt staan kijken en vervolgens 1 seconde later de artiesten al niet meer herkent..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Marijke

  Haha, leuk verslag! Zijn CD staat zeker en vast op mijn wishlist!

 2. Dagmar

  Mooie foto’s, ik ken Jonathan Jeremiah nog niet maar na het lezen van dit verslag ga ik zijn muziek zeker even opzoeken ;)

 3. Jantine

  Wat een leuk verslag! Ik heb hem gezien in Tivoli, vond het ook erg leuk!
  Ik moet wel zeggen dat ze bij jullie blijer keken dan bij ons… :( hihi

 4. 77235

  hahaaah! die vrouw :’) ik heb hem bij walk the lin gezien, fijne show was dat

 5. Lauradenkt

  Aaah leuk! Ik ben ook naar zijn concert geweest, maar dan in Utrecht. Hij heeft echt een geweldige stem en heerlijke muziek :)

Geef een reactie