Noah and the Whale in concert

Een klein verslagje van het Noah and the Whale concert vergezeld met crappy telefoonfoto’s :-). Gisteren was voor mij het tweede concert van Noah and the Whale. Toen de kaartverkoop startte heb ik meteen een kaartje gekocht, ik moest en zou er heen, desnoods alleen. Uiteindelijk ging ik ook alleen.. haha. De meeste vrienden vinden ze niet leuk genoeg of hebben niks met concerten. En de vrienden die wel mee wilden hadden of geen geld of waren te laat want het concert was uiteindelijk uitverkocht.

Dat ik alleen ging was eigenlijk niet zo’n probleem, toen ik eenmaal binnen was, was het al behoorlijk druk en donker dus het viel niet op. Daarbij kon ik me in m’n eentje prima naar voren wurmen en stond ik zo goed als vooraan. 1,5 jaar geleden (9 april 2010) was ik ook bij hun concert. Toen was het niet uitverkocht (hoogstens 3/4 vol) en een stuk minder heet. Nu stonden er achter mij meisjes te vertellen met hoeveel artiesten ze al op de foto stonden, hoe sexy charlie (zanger) was en dat het eigenlijk toch wel ‘gay muziek’ was (maar ze probeerden wel elk moment aan te grijpen om voor te kruipen en zo vooraan te komen staan).. vermoeiend.

Een ander groot verschil met het vorige concert was de band zelf. Bij hun vorige concert speelden ze vooral nummers van hun tweede cd die toch wat ‘gevoeliger’ is. Dit keer hoorde je veel meer drum en elektrische gitaar en was er meer ruimte voor bridges en Charlie had duidelijk gewerkt aan z’n dansmoves. Persoonlijk vind ik hun gewone stijl mooier, maar dit was voor een concert veel leuker.

Charlie had ook erg mooie Union Jack sokken aan (ik heb geprobeerd ze op de foto te zetten!!) en verder was het op die domme meisjes en de hitte na errrrrg leuk! Leuk vond ik dat ze ook nog veel oude nummers speelden, waaronder een paar van mijn favorieten (love of an orchestra, shape of my heart, blue skies, first days of spring, 5 years time) en daarnaast natuurlijk ook een paar van hun nieuwe album.

Ik ben niet echt fan van iets/iemand en ik heb mijn kamer ook niet vol hangen met posters maar als ik dan toch moest kiezen dan is het toch wel Noah and the Whale. Dit is voor het eerst dat ik voor de tweede keer naar een concert van een artiest ga. Ik heb alle drie de cd’s al grijs gedraaid ennnnnnnn super groupie-ish heb ik de vorige keer een setlist laten tekenen door de violist. Per toeval kwam dat ding in mijn handen en toen bleek dat ze na het concert bij de merchandise stonden heb ik hem maar laten tekenen ook. Omdat een tijdje terug mijn DIY tote kapot is gegaan besloot ik een Noah and the Whale tote voor maar €8 te kopen. Altijd handig en nu ben ik toch een beetje een echte fan, hihi.

Ik heb niet meer gewacht om hem te laten tekenen, het stond redelijk vol giechelende meisjes en ik vond het wel prima zo. Al met al was het suuuuuuuper leuk, alleen qua sfeer was het vorige concert misschien beter. Het stond nu iets te vol hippe mensen waarvan ik twijfel wat ze cooler vonden: het feit dat ze bij een Noah and the Whale concert waren, of zichzelf. Maargoed daar heb ik weinig last van gehad haha. Mocht je nou nog nooit van Noah and the Whale gehoord hebben, ga ze dan even youtuben! Zoek vooral op mijn favorieten die ik net genoemd heb.

Translation: Yesterday I went to Noah and the Whale for the second time. It was amazing, I love Noah and the Whale! Charlie was wearing really nice union jack socks and I bought this totebag as a souvenir (and because my diy tote has died last month).

edit: foto’s van doornroosje.nl:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. 77235

  leuk verslag! zo was ik er ook een beetje bij hi hi. en die drummer is nog steeds heel gelukkig :D

 2. Jantine

  Leuk om te lezen!!
  Fijn dat het leuk was, ik was er 1,5 jaar geleden ook, was heel mooi ja!

 3. gillende meisjes bij een concert zijn erg vermoeiend, ja :D
  Heb Noah and the Whale eens opgezocht en ik ken blijkbaar meer liedjes van hen dan ik dacht, haha. Leuke post!

 4. Mirthe

  Ik heb ze ook in Tivoli gezien toen hun tweede album uit was (daar heb ik ook een setlist van, haha), maar ik heb het toch wel een beetje gehad met ze. Ik was ernooorme fan van het eerste album en de tijd dat Laura Marling nog part of the band was, maar nu vind ik het niet zo meer. Ben ook niet meer naar de toe geweest op Lowlands.
  Maar het eerste album is toch altijd nog een beetje happy times en ik word er nog steeds heel vrolijk van.
  Leuk dit soort verslagen trouwens! Moet je vaker doen!

 5. Ann

  Leuk verslag, ik ga er morgen heen in Paradiso! Ben benieuwd :)

 6. Marijke

  Leuk verslag! Ik ken Noah and the Whale nog niet zo lang, maar ik vind ze wel heel goed!

 7. Anouk

  Leuk dat je bij het concert was! Ik wilde er ook met een vriendin naar toe, maar het was al uitverkocht in roosje!!

 8. Lien

  Oh hoe toevallig! Ik ben gisteren naar hun concert in de AB in Brussel geweest en het was echt goed!! Vooral die viool erbij, zalig gewoon. En heel het publiek was mee (ook veel gillende meisjes, maar gelukkig niet te dichtbij). Goede muzieksmaak ;)

 9. Anonymous

  He daar was ik ook! en volgens mij stond ik bijna naast je ;). Ik denk trouwens dat wij zo ongeveer dezelfde irritaties hadden, zooo wat een publiek, jammer..
  Maar ze waren wel heel goed!

 10. @anoniem: oh echt? naast mij stond namelijk een meisje met een heeeel mooi rood tasje, beetje satchel model maar ik durfde niet te vragen waar ze die vandaan had.. was jij dat? haha

 11. Anonymous

  ik had geen rood tasje om, wel een tan kleurige, bewerkt met marrokkaans motiefje. Had een wit hemdje aan! en was met een kleine indo jongen met donkere krullen ;).

Geef een reactie