Photography: polaroids

Ik heb besloten om mijn Fuji Instax camera te verkopen omdat ik er te weinig mee doe. Ik heb gewoon te veel keuze als ik een foto wil maken (DSLR? SLR? Diana mini? Instax? telefoon..?) en de film is toch wat prijzig waardoor ik niet zo goed een foto ‘durf’ te maken. Waarom ik hem dan toch kocht? Ten eerste omdat ik van fotografie hou en elk soort camera wel eens geprobeerd wil hebben en ten tweede omdat het wel ontzettend gaaf is! Als er ooit een wat compacter formaat op de markt komt (wel analoog, want er zijn wel compactere digitale varianten op de markt) schaf ik hem zeker aan. Hij gaat nu naar Myrte, die er vast meer mee kan (bekijk haar blog met mooie foto’s!). Ik had nog wat extra film over die Myrte niet hoefde, dus afgelopen weekend schoot ik die vol. Hieronder een paar van mijn mooiste/leukste polaroids.

Translation: I decided to sell my Fuji Instax because I don’t use it as much as I thought I would. Here are some polaroids (not all of them) I shot with the camera.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Lisa

  Heel leuk die polaroids! Ik snap je wel. Het is aardig duur en het maken is best ‘eng’ omdat je bang bent dat je een foto verpest ;p

  Welke compactere digitale varianten bedoel je precies? Wil ik wel eens opzoeken eigenlijk.

 2. Sander

  Ik herken dat eigenlijk wel. Een jaar geleden had ik meerdere (soorten) camera’s, maar fotografeerde ik nauwelijks. Misschien wel juist door de keuze. Nu heb ik er twee en neem ik er altijd wel eentje mee op pad. Nu komt dat natuurlijk ook wel omdat ik aan de andere kant van de wereld zit, but still. :)

 3. Eigenlijk zou ik wel zo’n camera aan schaffen, omdat het mij heel gaaf lijkt om zulke foto’s te maken. Maar ik snap je punt wel ;)

 4. Deborah

  ik wilde die camera eerst ook kopen, maar toen ik zag dat de film ervoor erg duur is besloot ik toch om het niet te doen…
  ik snap idd wel dat je hem wilde verkopen!

  groetjes
  Deborah

 5. Des

  Ja, dat is ook de reden waarom ik dat dingetje niet koop. toch iets te duur. maar die mirthe kan ook mooie foto’s maken zeg!

 6. Lisa

  Oh dankje! Hmm zo’n oude ziet er toch wat leuker uit haha! Maar best wel slim dat ze zo’n digitale versie er van gemaakt hebben.

 7. Lijkt me idd lastig. Je weet dat je maar een kans hebt en dat het mis kan gaan. Maar eigenlijk moet je daar maar niet bij stilstaan. Deze foto’s zijn iig heel erg leuk!!

 8. Leuk leuk leuk leuk <3 ik kan niet wachten om er mee te gaan fotograferen! Goed idee om je laatste film zelf nog vol te schieten ipv te verkopen!

  Ik las te laat dat je er nog één in had laten zitten, het eerste wat ik deed toen ik hem binnen kreeg was die klep open doen dus toen was de foto meteen verpest :(
  Stom!

 9. Saskia

  Polaroid is zooo leuk! Alleen tja de prijs van de films, dat houd me tegen :(

  en supertof dat je ook naar NY bent geweest :)

Geef een reactie