Recipe: Spaghetti Carbonara

Wauw wat een geweldig weer is het toch. Vandaag harkte ik de bladeren in de tuin bij elkaar in mijn bikini. Maakt het klusje gelijk een stuk leuker! Het leuke aan dit weer is dat je veel buiten bent en je je niet in hoeft te pakken met kleren. Juist nu is het erg mooi buiten en met dit weer heb je geen excuus om er op uit te gaan. Al 4 dagen loop ik rond in mijn bikini, ben ik weer volledig bijgekleurd en eten we zomerse gerechten. Zo ook lekkere spaghetti carbonara. Niet per se alleen voor de zomer, maar wel lekker makkelijk en snel klaar. Ben je nog niet bekend met spaghetti carbonara? Klik verder voor het recept..

Translation: Oh man I love this autumn, the weather is amazing. I’ve been outside all day. I made this delicious Spaghetti Carbonara for dinner. Want to know how it was made? Read more for (dutch) instructions..Naast dat Spaghetti Carbonara heel gemakkelijk te maken is, heb je meestal de helft van de ingrediënten al in huis. Je hebt nodig (voor 2 personen): spaghetti, ongeveer 2,5 eetlepel slagroom, 2 eigelen, wat spekblokjes/-reepjes, 3 volle eetlepels parmezaanse kaas en een uitje (ik gebruikte een sjalotje die ik nog had liggen). Voor meer personen voeg je gewoon wat meer spekjes, parmezaanse kaas en slagroom toe, en een extra eigeel.
Kook water en voeg de spaghetti toe, fruit ondertussen het uitje waarna je de spekblokjes toevoegt. Ik raad je aan een hapjespan of (net als ik) een wokpan te nemen voor de spekjes, omdat de spaghetti hier later nog bij komt.
Nu kun je de saus maken. Zelf maakte ik het voor drie personen dus deed ik van alles iets meer. In principe kun je het zelf een beetje aanpassen, als je de verhoudingen maar gelijk houdt. Er moet altijd wat meer kaas dan slagroom in.
Goed roeren en dan heb je je saus!
Als de spaghetti gaar is kun je hem afgieten. Zorg dat je spekjes ondertussen klaar zijn en haal de pan van het vuur af. Als je de spaghetti afgegoten hebt doe je deze in de pan bij de spekjes. 
Gooi de saus bij de spaghetti. Nu moet je snel werken: de pan is nog heet dus je wilt niet dat je eigelen gaan bakken. Roer daarom goed!
Als het goed is ziet het er uiteindelijk zo uit! Je kunt de overige parmezaanse kaas nog gebruiken als extra garnering, en vergeet natuurlijk niet een salade voor erbij!
Erg simpel, maar misschien een leuke variatie op spaghetti bolognese voor degenen die het nog niet kenden!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Ik heb helaas niet veel van ‘t schoon weer kunnen genieten, doordat ik nog moest werken de voorbije week. De 2 komende dagen moet ik er dus van profiteren!

    En ik heb mijn mapje met things that make smile gelokaliseerd, oef! Ik was echt kwaad dat dat weg was haha, maar blijkbaar had ik het per ongeluk verplaatst.

  2. Caithlin

    Ik maak spaghetti carbonara altijd net wat anders met melk en een heel ei, want dan is het wat minder zwaar, maar die van jou ziet er ook heerlijk uit!

  3. Des

    ik eet zelf geen ham, maar ik heb dit weleens gemaakt met turkse worst. ook heel lekker!

  4. Klinkt heerlijk, zo non-stop in bikini! Jammie en pasta carbonara, echt een calorieënbom maar wel super lekker!

Geef een reactie