Music: Birdy

Via Annemijn’s blog maakte ik kennis met zangers Birdy (haar echte naam is Jasmine van den Bogaerde), een 15 jarig meisje uit Groot Brittanië. En niet zomaar een 15 jarig meisje, ze is super getalenteerd! Ze heeft al verschillende talentenjachten gewonnen en schrijft haar eigen muziek. Begin dit jaar had ze een hit met ‘Skinny Love’, een cover van Bon Iver. Vanaf morgen, 7 november 2011 is haar debuutalbum te koop. 

Het is echt een heerlijk album met een paar mooie covers (o.a. van Bon Iver, Fleet Foxes en The XX) maar ook eigen geschreven nummers. People help the people is daar een van, die schreef ze op haar 14e. Het is ook een van mijn favorieten van het album (naast Young Blood). Het is echt een heerlijk herfstalbum, voor bij een grote kop thee en het geluid van de tikkende regen op het raam op de achtergrond. Luister hieronder de preview van het album (klik op de nummers om de volledige versie te horen):


Birdy – People help the People

Translation: I just discovered Birdy, a 15-year-old singer from Great Brittain. She has a beautiful voice and her debutalbum (which is coming out tommorrow) is absolutely amazing. Listen to a preview of the album above.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Stéphanie

  Grappig, net vanmiddag ontdekte ik haar via facebook. Het verhaal kende ik nog niet, maar dat ze vijftien is, wow!

 2. Marijke

  Inderdaad, ze heeft bakken talent! Ik ging haar album normaal vorige week al cadeau doen aan iemand, maar nu ga ik het morgen dus gewoon kopen :).

 3. Mirthe

  Ze heeft een hele mooie stem, maar ik heb nooit de moeite genomen om naar haar muziek te luisteren omdat ik me eraan ergerde dat iedereen om me heen Skinny Love kende, maar niet Bon Iver.
  Stom eigenlijk. Want volgens mij mis ik heel wat, nu ik over nadenk.

 4. Deborah

  i love her! ik vind haar muziek zo mooi!
  People, help the people komt toevallig morgen als song of the day op mijn blog haha

 5. Deborah

  ik heb trouwens op de site van warner music gelezen dat haar album de 11e pas uitkomt. misschien is de 7e de releasedatum in de uk?

 6. Saskia

  Ik vind het erg mooie muziek. Ik ga haar album ook zeker kopen!

 7. Caithlin

  De derde blog in korte tijd waar ik nu weer Birdy tegenkom. En wat is ze goed zeg!

 8. Liselotte

  Ik ben je hele blog terug aan het lezen, want ik ben echt enorm fan, maar ik moet je er toch op wijzen dat ‘People Help The People’ niet van Birdy is!
  Misschien weet je het inmiddels wel, maar dit is het origineel: http://www.youtube.com/watch?v=XYGOLzMgI88
  :)

Geef een reactie