DIY: Memories in a jar

(ph src: inchmark)
Al eerder schreef ik over leuke DIY’s met lege potjes en over One line a day diaries. Deze DIY is een soort combinatie van beiden, en misschien nog wel het meest simpele van allemaal. Wat heb je nodig? Een mooie, redelijk grote pot en herinneringen. Hoe het werkt?

Het hele jaar verzamel je alle mooie herinneringen in de pot. Dit kan natuurlijk vanalles zijn, en in tegenstelling tot de dagboekjes hoef je natuurlijk niet per se elke dag een herinnering in het potje te doen. Herinneringen schrijf je op korte briefjes. Je kunt speciale memoblaadjes kopen of maken en deze naast de pot leggen maar nog leuker is misschien om allerlei verschillende briefjes te gebruiken. Bijvoorbeeld een ticket van de bioscoop, of gebruik een bonnetje van de supermarkt. Zo heb je 2 herinneringen in 1! Maak een mooi etiket en plak die op de pot (tip: zoek op google naar ‘free printable label’). En dan aan het eind van het jaar maak je je potje open en ga je nog eens terug door het jaar langs al je herinneringen.

Je kunt natuurlijk ook aparte potjes maken, een potje voor de vakantie, een potje voor een familieweekend, eentje speciaal voor je lover en jou.. Voor kortere periodes kun je natuurlijk kleinere potjes gebruiken. Het leuke is dat dit veel minder werk kost, je hoeft ook niet élke dag een herinnering in het potje te stoppen (dus je hoeft ook niet op te geven als je 1 week geen berichtjes hebt geschreven) en qua voorbereidend werk hoef je dus alleen een pot te zoeken (en eventueel een label te maken)!

Translation: Another really nice but simple DIY: Memories in jar. I wrote about Jar DIYS and One line a days before and this is a perfect combination of both. The only thing you need for this DIY is a jar and memories. Write down your most precious memories for a year and put them in the jar. On NYE you open the jar and read all the great memories you’ve made throughout the year. You can also make special jars like a jar with memories of your vacation or a jar with all the great memories with your boyfriend?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Caroline

  Wat leuk! Dit ga ik echt doen. Super leuk om na een jaar alle dingen die je hebt meegemaakt terug te lezen. Ga je denk ik ook best bewust van leven!

 2. Echt tof gevonden! Wel een goed idee inderdaad.
  Ik heb ooit zoiets cadeau gegeven aan mijn exvriendje, maar dan gewoon allemaal lieve briefjes :) Doet me daar een beetje aan denken!

 3. Dat is leuk! Ik heb wel potjes met herinneringen, maar dat zijn echt losse spulletjes, zoals kaartjes van concerten, geld uit Noorwegen, kleine dingetjes, maar geen geschreven briefjes.

 4. Annemijn

  Heel leuk! Alleen denk ik dat ik dat steeds ga vergeten, maar wel een superleuk idee!

 5. Saskia

  Erg leuk!
  Het doet me denken aan z’n doosje die je dan vol stopt met allemaal dingen en die dan begraaft in de grond en dan over zoveel jaar weer op graaft :)

  En wat betreft die sokken, het zit wel vreemd ik moet er echt aan wennen! Het lijken net handschoenen aan je voeten haha :)

 6. Elle

  Dit is echt super! Ik was van plan zoiets te doen met mn bucketlist, maar ik ga er ook een doen met herinneringen! :D

 7. Marijke

  Leuk idee! Misschien zelfs nog beter als dat ‘one line a day’ dagboek :).

 8. Laura

  Ik was deze op een andere blog ook al tegen gekomen maar hij blijft leuk! Ik moet snel ook nog maar even opzoek naar een potje!

 9. Ann

  Super leuk! Ik heb wel al een doos met allemaal kaartjes van hotels en zo en bioscooptickets plak ik altijd in m’n agenda haha maar dit ga ik ook doen!

 10. Caithlin

  Ik zag ook een keer op tv dat ze kinderen een “memory box” gaven, waar ze dan allemaal mooie herinneringen in stopten. Super leuk voor later!

 11. lies

  oeh dit is echt een leuk idee voor een cadeautje vind ik!
  en wat leuk om te zien wat jij voor degene die je had, en je secret santa voor jou heeft gemaakt!
  die foto’s van die hot chocolate party zijn ook echt heerlijk, lekker sfeertje :)

 12. Nathalie

  OHH! Ik had me laatst bedacht dat ik volgend jaar zoiets wilde gaan doen, maar ik was het alweer helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering! Super leuk idee!

 13. pourlecoeur

  ik kwam deze gisteren ook al op een andere site tegen, super leuk idee :)
  xo, cheyenne

 14. Anonymous

  Uhmm hoe kan het dat ik geen plaatjes zie?

Geef een reactie