DIY: travelers notebook

Mijn schoonzusje gaat volgend jaar voor een paar maanden naar Australië, dus leek het me leuk om een soort reisdagboekje cadeau te geven met kerst. Ik kon alleen niet echt een leuke vinden, dus wat doe je dan? Juist, dan maak je hem gewoon zelf! Eerder dit jaar maakte ik al een ander DIY notitieboekje, en ik zag nu dat de geweldige notitieboekjes met kartonnen kaft weer binnen waren bij HEMA. Deze boekjes hebben een stevige, mat kartonnen kaft die je heel gemakkelijk als ondergrond kan gebruiken. Je kan er op tekenen, stempelen, plakken. Ze zijn er in 2 maten, klein (€1,95) en medium (zie foto, €2,95). Ik heb er gelijk een paar ingeslagen want ik maak er vast nog meer. Ze zijn gelinieerd, hebben een elastiek en achteraan zit een stevig ‘zakje’ waar je eventueel nog losse briefjes in kan doen.

Voor deze DIY heb je eigenlijk heel weinig nodig. Ik scheurde een pagina uit een hele oude mavo bosatlas, maar wie weet vind je nog een mooie kaart bij de kringloop/marktplaats. Verder gebruikte ik mijn washitape, postzegels en poststempels. Ik had op het boekje na alles al in huis, maar mocht je op zoek zijn naar deze spullen: stempels vind je hier, tape vind je hier, het touw is van Divine Twine en postzegels kun je in mijn shop kopen. Daarnaast hebben ze veel van deze dingetjes ook op Etsy.com.

Vervolgens moet je gewoon je fantasie gebruiken, dit is wat ik er van gemaakt heb. Natuurlijk een kaart van Australië en verder veel poststempels uit verschillende landen (lijkt een beetje op paspoort stempels) en postzegels en airmailtape hebben ook wel met reizen te maken vind ik. Super simpel dus!

Translation: My sister in law will go to Australia for a couple of months in 2012, so I decided to make a travelers notebook for her. It’s really easy, I only bought the plain notebook. I tore a page (with a map of Australia of course) out an atlas and used vintage stamps and other travel related things. You can find the stamps I used and the air mail tape on Etsy.com

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Dina

  Super leuk idee, zat ook aan zoiets te denken voor als ik aanstaande zomer in Oost-Europa ga reizen :)

 2. Jolien

  Echt een héél leuk kadootje, het is heel mooi geworden. In mijn dorp is vorige week ook net een hema geopend, ik ga daar zeker eens kijken voor de schriftjes! Ik heb al heel vaak zo’n soort schriftjes vast gehad maar ze waren telkens zó duur :( deze zijn perfect dus!

 3. Lana.

  Wat leuk :), zal je schoonzusje zeker heel blij mee zijn! Ik heb die kartonnen schriften in alle maten in die kleur en in het zwart, vind ze zo leuk haha!

 4. Annemijn

  Heel leuk! Mijn notitieboekje heb ik gewoon ‘gekaft’ met een oude kaart, staat ook heel leuk!

 5. S.

  wauw superleuk van je! mooi gedaan ook !

 6. Anonymous

  oh heel erg leuk! is er ergens in nijmegen een winkel waar men leuke stempeltjes of het touw kan kopen?

Geef een reactie