Last minute Christmas gifts guide

Nog steeds geen cadeautjes voor kerst gekocht? Ja, dan zou ik ‘m ook flink stressen. Maar geen nood, je hebt nog 2 volle dagen en met de volgende simpele tips (die je ook nog eens niet te veel geld kosten) regel jij toch nog even snel die kerstcadeautjes!

(ph src: Blonde Desgins)

1. Hot Chocolate in a jar
Je zag hem al eerder voorbij komen, deze warme chocolade melk in een potje. Het idee is simpel, regel wat lege potjes (ga desnoods langs de buren, iedereen heeft wel wat lege glazen potjes staan), koop een grote zak chocolade melk poeder en eventueel wat leuke extra’s. Bijvoorbeeld cacaodruppels, mini marshmellows, een mini stroopwafeltje of een chocolaatje. Net wat jij wil. Doe alle ingrediënten laag voor laag in het potje, print deze labels en you’re good to go. Iedereen houdt toch van warme chocolade melk?

2. Customized notebook
Afgelopen week zag je al de tutorial van bovenstaand boekje, eerder dit jaar stond er ook al een op mijn blog. Notitieboekjes ‘pimpen’ is simpel. Bij HEMA hebben ze geweldige notitieboekjes voor een paar euro, die zich prima lenen om gepimpt te worden. Verder kun je alles low budget houden. Gebruik oude landkaarten om een reisdagboekje te versieren. Wil je een kookschriftje cadeau doen? Gebruik dan oude kooktijdschriften (bijvoorbeeld de gratis tijdschriften van supermarkten). Je kunt natuurlijk ook iets moois tekenen of een mooie quote op de voorkant schrijven. Ik denk dat iedereen zo’n mooi zelfgemaakt cadeau wel kan waarderen, en notitieboekjes komen altijd van pas. Altijd.

(ph src: ilovedoodle)
3. Recycled gifts
Mocht je echt low on cash zijn, dan is dit wellicht een optie. Of wanneer je echt geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.. recycle je eigen cadeautjes! Misschien heb je nog een cadeau in huis staan wat toch niet zo goed bij je paste. Wie weet is het juist het perfecte cadeau voor je moeder. Check je boekenkast, als je het boek al uit hebt kun je het best doorgeven. En ach, dat kookboek kun je ook wel missen.. En een DVD minder in je collectie maakt ook niet uit toch? Je kunt ook nog kijken of je nog kleren hebt die niet meer passen, wie weet maak je er je nichtje blij mee. En voor je vader kun je altijd nog kijken of je een flesje wijn hebt staan. Beter dan niets toch? Let wel op dat er bij deze ‘gerecyclede’ cadeautjes geen oude kaartjes of namen (‘Gefeliciteerd met je 14e verjaardag!’) in staan. Of dat je een cadeautje wat je ooit van je moeder kreeg, weer terug geeft aan je moeder..
(ph src: prikkelsbv)
4. Het kerstpakket
Super leuk en simpel: stel een kerstpakket samen! Hier kun je het zo duur maken als je zelf wilt, door allemaal kleine goedkope dingetjes te kopen lijkt het samen toch heel wat. Tegenwoordig kun je van alles in de supermarkt vinden (zeker Albert Heijn), veel moeite kost dit pakket dan ook niet. Koop wat om te lezen (tijdschrift, boek), make-up voor de vrouw (nagellakjes, crèmes) en douchegel voor de man, nog iets lekkers erbij en je hebt al een heel pakket. Je kunt het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Nog wat tips om er bij te stoppen: thee, hot chocolate sticks, sjaal, wanten, schrijfwaren, snoep, (geur)kaarsen, een leuke kop of mok, een likeurtje.

(ph src: Mommy knows)
5. Coupon booklet
Voor als je écht niks te besteden hebt: het tegoedbonnenboekje. Vertel erbij dat de bonnen pas geldig zijn vanaf 2012 (wanneer jij weer geld hebt) ;-). Je kunt ze zelf maken, maar als je googelt op ‘free printable holiday coupon template’ krijg je ook veel voorbeelden. Of gebruik die hierboven. Ook hier geldt weer: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Geef je het aan je moeder? Dan kun je er bonnen in doen als ‘het hele huis poetsen’ of ‘1 lekker diner’. Voor je vader maai je natuurlijk het gras of poets je z’n auto. Maar zo’n boekje kun je ook aan je vriend geven, met tegoedbonnen voor een etentje of een avondje film.
(ph src: pippijewelry)
6. Food!
Liefde gaat door de maag, dus wanneer jij aan komt zetten met een heerlijk zelfgebakken taart/quiche/erwtensoep/kalkoen/*vul zelf in* word je vast hartelijk onthaald. Voordeel van dit cadeau is dat je zelf natuurlijk ook mee eet, dus het is ook een cadeautje voor jezelf! Je kunt ook voor kleine hapjes gaan of wafels. Als het maar zelfgemaakt is, dan is het altijd goed.
Hopelijk lukt het met deze tips om toch nog een cadeautje te kopen! Had je al cadeautjes? Laat het dan weten in de reacties, misschien doen anderen nog inspiratie op. Fijne feestdagen!
Translation: Haven’t bought your Christmas presents yet? Don’t worry, with these easy (and cheap!) last minute gift ideas you’ll find a perfect present for everyone. Make a hot chocolate in a jar (everybody loves hot chocolate right?), or customize a notebook (make a travelers notebook for someone who travels a lot or a cooking notebook for someone who loves to cook). You can also ‘recycle’ your old gifts, and make someone else happy with it. Perhaps you have a DVD or a book you have already seen/read?
Or compose a little package with a magazine, choclate and bodylotion (and things like that). If you’re broke there’s always the option to make a coupon booklet. Google ‘free printable holiday coupon template’ and you’ll find lots of templates to make your own coupon booklet. And last but not least: bake a pie! Homemade food is always good. Please use google translation for full translation of this article.
Happy holidays!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Dina

  hihi ik maak voor verjaardagen vaak eten. En dat wordt gewaardeerd zeg ik je!

 2. Laura

  Wat een leuke tips! Gelukkig heb ik alles al in huis :D!

 3. Marlou

  o dat eerste <3
  ik ben echt een sucker voor warme chocomel, dus dat zou GEWELDIG zijn. jammer dat we geen kerst vieren dus ik het ook niet kan krijgen :D

 4. Voor kerst doe ik nooit aan cadeautjes, maar niemand die nee zal zeggen tegen zo’n glazen pot hot chocolate. Superleuk idee! :D

 5. Stéphanie

  Leuke dingen allemaal! Het is dat wij met kerst niet aan cadeautjes doen..

 6. Deborah

  die glazen pot vind ik echt geweldig!! ga ik echt een keertje doen!

  En dat recyclen doe ik stiekem best vaak. ben niet de makkelijkste met cadeau’s dus ik krijg nog weleens iets waar ik niets aan heb hahaha

  groetjes!

 7. Kiki

  Wat een goede tips! Ik vind het altijd leuk om een persoonlijk kerstpakket te maken/krijgen. En zo’n pot is ook echt cool. liefs

Geef een reactie