Cupcake recipe

Vanmiddag besloot ik weer eens te gaan bakken, een van mijn favoriete zondagmiddag bezigheden. Met kerst heb ik allerlei cupcake spulletjes gekregen, dus ik besloot om cupcakes te maken met toefjes botercreme erop. Ik gebruikte dit simpele recept van Cupcakerecepten voor de cupcakes:

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

 Dit recept is voor 12 cupcakes, al waren de cupcakes wel aan de kleine kant. Ik denk dat met 10 vormpjes de verhoudingen beter zijn.
Voor de topping gebruikte ik zowel topping van Wilton uit een tube als zelfgemaakte botercreme volgens dit recept van Cupcakes-maken:
 • 250 gram poedersuiker
 • 250 gram zachte boter
 • 2 eetlepels heet water
 • 1 theelepel vanille extract
In plaats van vanille extract gebruikte ik vanille suiker en dat werkte ook helemaal prima! Ik moet nog wat oefenen met de spuitzak maar al met al ben ik wel blij met het resultaat. Ze zijn mooi en heel erg lekker!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Nicole

  oehh ziet er lekker uit! ik vind het ook altijd leuk om te maken :)
  liefs!

 2. Myrthe

  Hé die Ikea-vormpjes heb ik ook haha :) En ze zien er heuulll lief uit!

 3. Caithlin

  Mijn huisgenootje is nu ook cakejes aan het bakken. Mmm, alleen die geur is al zo fijn! Die van jou zien er ook uit om op te vreten!

 4. 77235

  meeeeh toen ik in australie zat, had ik een hele cupcake bake set gevonden in de keuken. in de nieuwe keuken is er helemaal niks aka 6 maanden geen cupcakes maken

Geef een reactie