DIY: Fold & Mail

Een tijdje terug ontving ik voor mijn letter writing project een speciale brief van Marlou. Op het eerste gezicht zag het eruit als een envelop, maar toen ik hem openmaakte zat er geen brief in. De envelop wás de brief! Deze envelop briefjes worden ook wel Fold & Mail, of postalettes genoemd. Ideaal voor korte briefjes, en doordat je de envelop als brief gebruikt weegt de post nauwelijks iets (scheelt in verzendkosten).
Deze Fold & Mail zijn heel gemakkelijk zelf te maken, volg de instructies op de foto’s en binnen 5 minuten heb jij je eigen Fold & Mail. Nu nog iemand bedenken om hem naar toe te sturen..
De enveloppenmal kocht ik voor een ‘prikkie’ op Etsy.com, maar je kunt ook een envelop gebruiken als mal (even openvouwen en overtrekken).
Translation: A little while ago I received a special letter from Marlou for my letter writing project. It was an envelope and letter in one. These are called Fold & Mail, or postalettes. They are easy to DIY! Just follow the steps above. I bought my envelope mal at Etsy.com, but you can also use an envelope (just fold it open).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Katrien

  super leuk! :) Ik heb even op etsy gezocht voor zo’n envelope mal, maar vind niet meteen iets, weet je soms nog bij welke verkoper je het kocht? :)

 2. Marijke

  Wat leuk!!! En inderdaad, die dikkere bladeren uit de flow zijn daar ideaal voor. Echt heel leuk :).

 3. Laura

  Ohw wouw dat ziet er gaaf uit! Bedankt voor de DIY!

  (en ik bied me wel aan hoor om het naar te versturen :P)

 4. Caroline

  Elke keer als ik die mal zie, wil ik hem bestellen. Moet het binnenkort echt eens gaan doen!

 5. Raya

  Super leuk om te maken denk ik en zeker om te krijgen! Origineel is het zeker!

 6. Jamilla

  Oh wat leuk, zoiets heb ik nog nooit gezien. Ga ik zeker een keer proberen te maken!

 7. Alhana

  I didn’t know of postalettes (never received one) but I find this very interesting. Thank you for posting!

 8. Laura

  wauw, je blog is er qua lay-out en inhoud heel erg op vooruit gegaan! ik hou van die ‘scrapbook’-achtige stijl! en ik heb een zwak voor mooie lettertypes ;)

Geef een reactie