DIY: Shirts

Shirts zijn perfect om mee te DIY-en. Het voorjaar komt er weer aan, en gaan de truien en vesten uit en mag je shirt weer gezien worden! Hieronder een paar shirt DIY’s om uit te proberen (of sla ze op via pinterest zodat je ze niet vergeet!).

Translation: Here are some easy and quick t-shirt DIY’s. Click the links for tutorials.

1. Printed tees
De meest bekende t-shirt DIY: zelf t-shirts bedrukken! Koop een basic shirt bij H&M, print een afbeelding op transfer papier en strijk dit op je shirt. Nadeel is vaak dat deze afbeeldingen snel vaal worden of scheuren. Voor mooier resultaat bestel je via een website. Kies een shirt, upload je afbeelding naar keuze en dan wachten tot je bestelling wordt geleverd. Bij Vistaprint kun je goedkoop een t-shirt bedrukken (op dit moment zelfs met extra korting!).
2. Glitter collars
Deze DIY is snel en gemakkelijk, je pimpt alleen de kraag. Gebruik lijm en glitters of naai pailletten op de kraag. En als je shirt te klein is, kapot of gewoon niet meer leuk, knip je de kraag eraf zodat je die op andere shirts kan dragen. De tutorial van bovenstaande kraag vind je hier.
3. Grocery bag
Iets heel anders dan een shirt: een boodschappentasje! Heel eenvoudig gemaakt van een oud shirt dat je vast nog wel in huis hebt liggen. Als je hem opvouwt is hij klein en weegt hij bijna niks, zodat je hem altijd bij je kunt hebben. Hoef je niet meer overal plastic tasjes aan te nemen, en dat is weer goed voor het milieu! Tutorial vind je hier.
Photo by Mycakies
4. Recycled scraps
Nog een DIY waarmee je je oude shirts kunt gebruiken. Deze bandjes maak je gemakkelijk van reepjes stof die je uit oude shirts knipt (uitgebreidere uitleg hier). Gebruik ze vervolgens als ketting, riem, haarband, armband.. of hang ze op in huis als slingers. Gebruik vrolijke gekleurde shirts voor de zomer, en maak bijvoorbeeld slingers voor in de kerstboom van rode shirts.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Lana.

    Wat een leuke ideeën en vrij simpel ook om te doen :).

  2. Enzo

    Dit is echt super cool zeg!

Geef een reactie