Paper doilies


photo by Elena Kovyrzina

Ineens zie je ze overal opduiken, deze papieren taartranden ook wel ‘paper doilies’ genoemd. Normaliter worden ze gebruikt om stukken taart of gebakjes op te serveren, maar eigenlijk zijn de doilies met hun kanten randjes veel te mooi voor. En daarom zijn er ook een heleboel andere dingen die je er mee kunt doen!

Translation: These paper doilies are used to serve pie on. But these beautiful papers can be used in many more ways!


Photo by Michaels.com

1. Gift wrapping
Gebruik paper doilies bij het inpakken van cadeautjes en pakketjes. Het maakt het cadeau gelijk een stuk schattiger!

2. Jar labels
De paper doilies lenen zich ook als perfecte etiketten voor op potten. Gebruik ze als voorraadpot, recept-in-een-pot, theelichthouder of als drankje. Rietje erin en gaan! Met een etiket van een paper doily ziet het er meteen feestelijk uit.

3. Light string
Een goede reden om je kerstversiering nog even te laten hangen: maak er deze mooie slinger van! Door de luchtige papieren doilies kan de kerstverlichting prima in de zomer blijven hangen.
Photo by design.mein

4. DIY Envelope
Ideale DIY voor snailmail lovers, een envelop van paper doilies! Heel schattig en de gaatjes verklappen al een beetje wat de inhoud van de envelop is.
Paper doilies koop je zeer goedkoop (€2 voor 250 stuks, verschillende maten) bij de groothandel (Makro, Hanos). Mocht je daar nooit kopen kun je ook in kookwinkels kijken, of zelfs knutselwinkels (al zal het daar een stuk duurder zijn!). Ook kun je Ebay of Etsy proberen, vaak heb je daar meer keuze aan vormen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Mylene

  Wat schattig zeg. Vooral dat envelopje en die slingers zijn leuk!

 2. Oh wat leuk! Ik herinner mij van vroeger dat wij dat hadden, al gebruikten wij dat nooit en volgens mij knutselde ik daar ook mee? Ik moet dat eens onderzoeken haha.
  Fijne post!

 3. Caithlin

  Simpele manier om van alles te pimpen! Ik vind het erg leuk als label op een verpakking :)

 4. Laura

  Oew gaaf! Ik had ze laatst ook bij de Action zien liggen, misschien maar een keertje mee nemen!

 5. Anonymous

  Waaauw! Super ideeen zeg :) Die taartranden zijn zo gedetailleerd, van waar zijn ze? Bij de action verkopen ze het ook maar minder gedetailleerd..

Geef een reactie