Ik heb al twitter, tumblr, facebook, blogspot.. what’s next? Pinterest! Pinterest bestaat al een tijdje, aanvankelijk liet ik het links liggen omdat het te veel op tumblr zou lijken. Maar laatst verdiepte ik me in Pinterest en ging er een wereld voor me open! 

Pinterest is net als tumblr een plek waar je mooie afbeeldingen kunt vinden. Alleen is Pinterest meer gericht op het ‘verzamelen’ van deze afbeeldingen. Alle posts worden ‘getagged’, zodat ze goed terug te vinden zijn. Vervolgens maak je verschillende boards (zie het als een moodboard, of een categorie) zodat alles overzichtelijk blijft. Handig wanneer je gaat verhuizen, en je een moodboard wil maken voor je nieuwe interieur. Of als je gewoon van verzamelen houdt.
Pinterest werkt heel gemakkelijk, je kunt zelf plaatjes toevoegen aan Pinterest (gaat heel gemakkelijk met de bookmarklet) of plaatjes ‘repinnen’, eigenlijk gewoon kopiëren naar jouw board.
Zelf ben ik een tijdje terug begonnen met Pinterest omdat er vooral veel leuke creatieve dingen op rondzwerven. Ik heb nu nog niet zoveel ‘pins’ maar ik begin er meer aan te wennen om telkens wanneer ik iets moois zie, op de ‘pin it’ knop te drukken en het op te slaan. Ook handig: hij slaat de bron erbij op, zodat je later altijd de juiste credits kunt toevoegen, mocht je het plaatje op je blog gebruiken.
Daarnaast kun je andere mensen ook volgen, handig wanneer iemand een goede smaak heeft. Hoef je de plaatjes alleen nog maar te ‘repinnen’!
Zo ziet mijn Pinterest er nu uit. Beetje kaal nog, maar daar wordt dus aan gewerkt! Klik hier om hem ‘live’ te zien. Mocht je nu enthousiast geworden zijn en ook willen gaan ‘pinnen’, dan kun je je aanmelden op Pinterest.com. Helaas duurt het vaak even voordat je ‘toegelaten’ wordt. Beter werkt het om een uitnodiging te krijgen van iemand die al Pinterest heeft. Dan word je gelijk toegelaten en kun je meteen aan de slag. Als je een uitnodiging van mij wilt ontvangen, laat dan je emailadres achter in de comments, dan voeg ik je zo snel mogelijk toe. Mocht je al Pinterest hebben, laat het me dan weten dan ga ik alle Pinterests bekijken!
Translation: A couple of weeks ago I discovered Pinterest. At first I thought it was just another Tumblr like website but when I gave it a second look I actually liked it and made a pinterest account (click here to see it). It is just perfect to collect images and make moodboards. If you want to join Pinterest, you need an invite. If you want an invite, just leave your email addres below in the comments and I’ll send you an invite!

Gerelateerd

44 reacties op “Pinterest

 1. Ik heb het eventjes gehad, maar ik vond het te verwarrend: én bloggen én tumblren én pinteresten. Dus heb ik em maar terug weggedaan haha.
  Die van jou is wel heel leuk anders, ik kijk ook wel graag op andermans pinterests, altijd leuke inspiratie daar!

 2. Potvolkoffie! Gij kunt gedachten lezen! Ik heb mij vandaag aangemeld maar moet dus ook nog wachten tot Pinterest mij accepteert.. Maar als dat proces door jou nog wat versneld kan worden: graag! bijgebrekaanbeter (at) hotmail.com

 3. Hoi Marlous,

  weer dezelfde anoniem (vanwege het feit dat ik geen account heb). Ik wil je van harte bedanken voor het uitnodigen én voor het snel reageren! liefs, P

 4. Ik heb sinds gisteren een weheartit account, dus heb genoeg voorhanden. Voorlopig geen pinterest voor mij! Maar vind het wel leuk om naar de plaatjes van andere mensen te kijken!

 5. Ik heb nooit het nut van Pinterest ingezien maar jij laat het wel erg interessant kijken :) Ben volgens mij ooit eens toegelaten maar heb er nooit wat meegedaan. Misschien toch maar eens een kijkje nemen.

 6. ohh die geitenkaasmuffins wil ik een keer maken! klinkt heel lekker. en wat zat je haar mooi met dat soort bruidsmeisjeskapsel. en ik vind ook dat je er prachtig uitzag met oud en nieuw, gelukkig nieuwjaar :)
  ben wel benieuwd naar pinterest, had t zelfde als jij idd met ah ik heb al tumblr.

 7. Ik wil ook wel graag uitgenodigd worden, alsjeblieft :) x_danseresje_x(at)hotmail.com Dankjewel alvast en je hebt echt een superleuke, inspirerende blog!

 8. Ik ben in afwachting van mijn uitnodiging. Ik zou het erg fijn vinden mocht ik er van jou eentje mogen ontvangen. Alvast bedankt. zonnebloem 1 @ hotmail . com (zonder de spaties)

 9. Hooi, zou je mij ook willen uitnodigingen? Alvast hartstikke bedankt! En ik vind je blog erg leuk en inspirerend!

  Groetjes, Myrthe

 10. Hallo,
  Je hebt me straks een uitnodiging gestuurd (aan lieske.kaal@hotmail.com), waarvoor heel erg bedankt :P

  Maar weet je ook hoe je je dan aan moet melden. Ik vul namelijk via de link die ik heb gekregen mijn een gebruikersnaam, mijn emailadres en een wachtwoord in. Daarna klik ik op Create Account, en daarna opent er een nieuwe pagina waarin er precies hetzelfde staat en zo blijft het maar doorgaan, steeds wordt ik doorverwezen naar precies dezelfde pagina.

 11. Pinterest is echt geweldig, nu heb ik niet meer tientallen plaatjes op mijn computer opgeslagen haha! Lees ik er nou overheen of staat er geen link naar jouw pinterest? Zou je wel willen volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *