Pinterest

Ik heb al twitter, tumblr, facebook, blogspot.. what’s next? Pinterest! Pinterest bestaat al een tijdje, aanvankelijk liet ik het links liggen omdat het te veel op tumblr zou lijken. Maar laatst verdiepte ik me in Pinterest en ging er een wereld voor me open! 

Pinterest is net als tumblr een plek waar je mooie afbeeldingen kunt vinden. Alleen is Pinterest meer gericht op het ‘verzamelen’ van deze afbeeldingen. Alle posts worden ‘getagged’, zodat ze goed terug te vinden zijn. Vervolgens maak je verschillende boards (zie het als een moodboard, of een categorie) zodat alles overzichtelijk blijft. Handig wanneer je gaat verhuizen, en je een moodboard wil maken voor je nieuwe interieur. Of als je gewoon van verzamelen houdt.
Pinterest werkt heel gemakkelijk, je kunt zelf plaatjes toevoegen aan Pinterest (gaat heel gemakkelijk met de bookmarklet) of plaatjes ‘repinnen’, eigenlijk gewoon kopiëren naar jouw board.
Zelf ben ik een tijdje terug begonnen met Pinterest omdat er vooral veel leuke creatieve dingen op rondzwerven. Ik heb nu nog niet zoveel ‘pins’ maar ik begin er meer aan te wennen om telkens wanneer ik iets moois zie, op de ‘pin it’ knop te drukken en het op te slaan. Ook handig: hij slaat de bron erbij op, zodat je later altijd de juiste credits kunt toevoegen, mocht je het plaatje op je blog gebruiken.
Daarnaast kun je andere mensen ook volgen, handig wanneer iemand een goede smaak heeft. Hoef je de plaatjes alleen nog maar te ‘repinnen’!
Zo ziet mijn Pinterest er nu uit. Beetje kaal nog, maar daar wordt dus aan gewerkt! Klik hier om hem ‘live’ te zien. Mocht je nu enthousiast geworden zijn en ook willen gaan ‘pinnen’, dan kun je je aanmelden op Pinterest.com. Helaas duurt het vaak even voordat je ‘toegelaten’ wordt. Beter werkt het om een uitnodiging te krijgen van iemand die al Pinterest heeft. Dan word je gelijk toegelaten en kun je meteen aan de slag. Als je een uitnodiging van mij wilt ontvangen, laat dan je emailadres achter in de comments, dan voeg ik je zo snel mogelijk toe. Mocht je al Pinterest hebben, laat het me dan weten dan ga ik alle Pinterests bekijken!
Translation: A couple of weeks ago I discovered Pinterest. At first I thought it was just another Tumblr like website but when I gave it a second look I actually liked it and made a pinterest account (click here to see it). It is just perfect to collect images and make moodboards. If you want to join Pinterest, you need an invite. If you want an invite, just leave your email addres below in the comments and I’ll send you an invite!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 44 reacties

 1. Ik ken het al een hele tijd, zit er ook vaak op maar heb zelf geen account. Maar ik heb er zeker al handige dingen op gevonden!

 2. Ik ken het al een hele tijd, zit er ook vaak op maar heb zelf geen account. Maar ik heb er zeker al handige dingen op gevonden!

 3. Ik heb het eventjes gehad, maar ik vond het te verwarrend: én bloggen én tumblren én pinteresten. Dus heb ik em maar terug weggedaan haha.
  Die van jou is wel heel leuk anders, ik kijk ook wel graag op andermans pinterests, altijd leuke inspiratie daar!

 4. Anonymous

  ik zou ook wel graag uitgenodigd willen worden! nikkie _ jessen@ hotmail . com zonder de spaties ;)

 5. Jennifer

  Ik gebruik het al een tijdje, vind het heel erg handig en je vind er super leuke plaatjes :)

 6. elisse

  Potvolkoffie! Gij kunt gedachten lezen! Ik heb mij vandaag aangemeld maar moet dus ook nog wachten tot Pinterest mij accepteert.. Maar als dat proces door jou nog wat versneld kan worden: graag! bijgebrekaanbeter (at) hotmail.com

 7. Anonymous

  Hoi Marlous,

  weer dezelfde anoniem (vanwege het feit dat ik geen account heb). Ik wil je van harte bedanken voor het uitnodigen én voor het snel reageren! liefs, P

 8. Rina

  Cool! You have a pinterest account too :) Off to follow your boards now!

 9. Ik ben meteen al ‘volger’ geworden en pas op want het werkt zeer verslavend :)

 10. Anonymous

  studio meez, dat klopt verslavend en zelfs leuker dan tumbrl

 11. Annemijn

  Klinkt leuk! Maar omdat ik al een weheartit én tumblr-account heb ga ik dit maar niet óok nog doen..

 12. Marijke

  Ja het werkt eigenlijk heel goed! Beste cadeau ooit :). En ik heb al om een uitnodiging voor pinterest gevraagd, ziet er iets leuk uit!

 13. Caithlin

  Ik heb sinds gisteren een weheartit account, dus heb genoeg voorhanden. Voorlopig geen pinterest voor mij! Maar vind het wel leuk om naar de plaatjes van andere mensen te kijken!

 14. des

  ik heb er ook een, maar doe er weinig mee. Ik kom er vooral om inspiratie op te doen eigenlijk.

 15. Sanne

  Ik heb nooit het nut van Pinterest ingezien maar jij laat het wel erg interessant kijken :) Ben volgens mij ooit eens toegelaten maar heb er nooit wat meegedaan. Misschien toch maar eens een kijkje nemen.

 16. Sewon

  I’d love an invite! collectingmaps [at] gmail.com

  P.S. You look absolutely gorgeous in your NYE photos! Congrats on your anniversary, as well.

 17. lies

  ohh die geitenkaasmuffins wil ik een keer maken! klinkt heel lekker. en wat zat je haar mooi met dat soort bruidsmeisjeskapsel. en ik vind ook dat je er prachtig uitzag met oud en nieuw, gelukkig nieuwjaar :)
  ben wel benieuwd naar pinterest, had t zelfde als jij idd met ah ik heb al tumblr.

 18. lies

  en trouwens bedankt voor je grote compliment haha :)

 19. Anonymous

  Ik wil ook wel graag uitgenodigd worden, alsjeblieft :) x_danseresje_x(at)hotmail.com Dankjewel alvast en je hebt echt een superleuke, inspirerende blog!

 20. LoR@

  Ik ben in afwachting van mijn uitnodiging. Ik zou het erg fijn vinden mocht ik er van jou eentje mogen ontvangen. Alvast bedankt. zonnebloem 1 @ hotmail . com (zonder de spaties)

 21. hee ik zou super blij zijn met dat je me wil toevoegen. ! ben een nieuwe volger van je .

  francabraaksma[@]hotmail.com
  zonder haakjes natuurlijk :D

  groetjes Franca

 22. Myrthe

  Hooi, zou je mij ook willen uitnodigingen? Alvast hartstikke bedankt! En ik vind je blog erg leuk en inspirerend!

  Groetjes, Myrthe

 23. Anonymous

  Hallo,
  Je hebt me straks een uitnodiging gestuurd (aan lieske.kaal@hotmail.com), waarvoor heel erg bedankt :P

  Maar weet je ook hoe je je dan aan moet melden. Ik vul namelijk via de link die ik heb gekregen mijn een gebruikersnaam, mijn emailadres en een wachtwoord in. Daarna klik ik op Create Account, en daarna opent er een nieuwe pagina waarin er precies hetzelfde staat en zo blijft het maar doorgaan, steeds wordt ik doorverwezen naar precies dezelfde pagina.

 24. JS.

  Pinterest is echt geweldig, nu heb ik niet meer tientallen plaatjes op mijn computer opgeslagen haha! Lees ik er nou overheen of staat er geen link naar jouw pinterest? Zou je wel willen volgen!

 25. Isabel

  Ik heb via Pinterest een uitnodiging aangevraagd, maar heb nog geen uitnodiging gekregen.
  Zou ik via jou een uitnodiging kunnen krijgen?
  Mijn e-mail adres is: isabelcrapels@hotmail.com
  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Isabel

 26. Isabel

  Bedankt voor je uitnodiging. Ik heb me direct aangemeld, dus binnenkort ga ik beginnen met pinnen! Bedankt!

  Groetjes,
  Isabel

Geef een reactie