Washi Tape

Washi tape, soms ook masking tape genoemd is speciale Japanse tape. Het voelt heel papierachtig aan en ondanks dat het prima plakt, kun je de tapes voorzichtig loshalen zonder lijmresten achter te laten en op nieuw gebruiken. Ze zijn er in verschillende ontwerpen en maten, zelf gebruik ik ze vooral om mijn post mee op te leuken en afspraken in mijn agenda te highlighten. Maar je kunt veel meer met washitape! Het plakt bijna overal goed op, en omdat het gemakkelijk weg te halen is kun je gewoon experimenteren. Wat dacht je van deze vaasjes bijvoorbeeld?

(ph src: decorblog8)
De tapes op de eerste foto’s zijn van mij. Ik bestel ze meestal online, bij de volgende webshops: eennieuwavontuur.com, oldstuffshop.nl en bl-ij.nl. De laatste heeft ook een winkel in Arnhem, verder weet ik nog niet zo goed waar je washi tape kunt kopen buiten internet om. Voor goedkope deals kun je ook altijd nog kijken op ebay.com op etsy.com. Op etsy woden soms ook kleine rolletjes aangeboden (met minder aantal meters tape) waardoor je eerst kunt uitproberen welke tapes je leuk vindt. Er zijn nog wel andere Nederlandse webshop die tape aanbieden (zoals psikhouvanjou en juffrouwzonderzorgen) maar deze zijn aanzienlijk duurder!
Maar zoals je al aan mijn (voorlopige) blogdesign had opgemerkt is er ook digitale washi tape! Een stuk goedkoper en gemakkelijk te gebruiken. Ik vond onderstaande tapesetjes op Puglypixel.com.
Klik op de plaatjes om naar de pagina te gaan om ze te downloaden.
Met deze digitale tape strips kun je al digitale foto’s beplakken!
Heb je geen photoshop? Hier vind je een handige uitleg hoe je de tapes met het gratis online programma pixlr.com bewerkt.
Translation: I love Japanese Washi tape! You can see my ‘stash’ on the first two pictures. I use them to decorate my mail, but there are many more ways to use your washi tape (see decor8blog picture). I usually buy them online, in Dutch webshops or via etsy/ebay.
There are also digital ‘washi tapes’! Download your free tape strips from puglypixel.com by clicking on the images. Use them to decorate your pictures. If you don’t have Photoshop, you can use a free online programma pixlr.com. Here is an tutorial: click.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Myrthe

  Super leuk. Ik heb vorige week toevallig ook mijn eerste twee rolletjes besteld. Het zijn de stipjes geworden. :)

 2. Nicole

  echt heel leuke patroontjes staan er op! ik vond het ook leuk dat je ze op de brief had gedaan die je naar mij had gestuurd :)
  liefs!

 3. Jamilla

  Hm dat is echt heel leuk, ik heb het gelijk gedownload!

 4. Lana.

  Leuk idee die digitale versie :), ga ze gelijk even downloaden! Leuken de boel gelijk een stukje op. Thanks for sharing ;)!

 5. Ik heb een tijdje terug ook eens 2 rolletjes gekocht, en ik ben fan! Ik gebruik het voornamelijk voor cadeautjes in te pakken, maar ik zou nog wel een grotere voorraad willen met meer kleurtjes en printjes!

 6. Caithlin

  Ik zat naar je layout kijken en ik weet wel een oplossing voor je probleempje met de header en navbar. Als je van de navbar en je header samen één groot plaatje maakt (dus niet de nav knoppen apart zoals je nu hebt) dan ziet het er al beter uit. Vervolgens kun je de nav-items aanklikbaar maken met een img map. Ik heb dat zelf ook vaak gebruikt in layouts, het is eigenlijk heel makkelijk. http://webdesign.about.com/od/imagemaps/a/aabg051899a.htm <– daar kun je een tutorial vinden. De coords van je img map kan je vinden door je header in paint te openen en dan zie je rechtsonder twee coordinaten. Xx

 7. Hi!

  I tagged you for the Kreativ blogger award!
  Read the post on my blog for more information!

  Love Katrien
  From bowsarecute.blogspot.com

 8. Marlou

  wat leuk! die digitale ook…ga ze gelijk proberen :)

  ps: heb je m’n post ondertussen al gekregen?

Geef een reactie