Ice skating

Vandaag was mijn vader jarig, en wat is nou leuker om te doen op je verjaardag dan schaatsen op je privé natuurijs schaatsbaan? Juist, niets! Vroeger toen je nog elke winter buiten kon schaatsen, hebben we veel geschaatst. Ik ben zelfs in het bezit van een heus schaatsdiploma! Nu, met oude botte ijshockeyschaatsen ging het niet optimaal (combinoren zijn toch het fijnst, mocht je nog een schaatsaankoop overwegen) maar het ging. Ik heb sinds jaren eindelijk weer op natuurijs geschaatst!
Translation: The Dutch and iceskating.. they go back a long way. The Dutch invented the steel ice skates, and when the temperatures go down in winter, everyone is waiting eagerly for the lakes to freeze. Last couple of years we didn’t had the opportunity to go iceskating on natural ice, but since the cold hit Europe we finally can go iceskating again!
My dad lives in a wetland so we created our own private skating rink. Today was my dad’s birthday and we celebrated it by ice skating all day and drinking hot chocolate afterwards.

Painting of Dutch iceskaters by Avercamp

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Ice Pandora

  lolling about your ‘schaatsdiploma’ haha :P
  Ik heb allang niet geschaatst! En happy birthday to your dad ^^
  Lovely photos as usual xx

 2. Marlou

  aaaaa zo fijn <3
  en ja, Noren. ik heb van de week ook op ijshockeyschaatsen geschaatst en aangezien ie-dereen hier goede schaatsen schijnt te hebben voelde ik me echt een kluns. met het excuus “ik ben geen noorderling, dus hoef niet goed te kunnen schaatsen!” kwam ik gelukkig een eind, maar toch vrij gênant. ha.

 3. Jessi

  Zo leuk!!! Ik heb ook nog zitten schaatsen op een vijver, maar dan zonder schaatsen aan. Ook niet echt optimaal, haha :D

 4. Caithlin

  Super chill dat jullie zelf een stukje water hebben! Dan kan je pas relaxed schaatsen.

 5. Annemijn

  Gefeliciteerd! Wat handig, een privé-ijsbaan ;) Leuke foto’s!

 6. Myrthe

  Wat een lieve foto die tweenna (???) laatste :) En schaatsen is zo fijn!

 7. Sanne

  Wat een prachtige foto’s :) Vroeger ging ik ook altijd schaatsen met mijn moeder. Heerlijk :) Ik vind schaatsen een van de fijnste vormen van beweging maar ik heb het al jaren niet meer gedaan. Heel zonde eigenlijk.

 8. des

  wat een leuke foto’s :). En die schilderij..ik herinner me opeens dat die in het klaslokaal hing, toen ik nog in groep 3 zat!

Geef een reactie