The world from above

Image by depers.nl

Hoewel ik niet super intelligent ben (dom is anders, maar mijn specialiteiten liggen meer in mijn rechter hersenhelft, het creatieve deel), houd ik wel enorm van algemene ontwikkeling. Weetjes, feitjes, opmerkelijke dingen.. Quest is naast Flow mijn favoriete blad en lees ik ook altijd van voor naar achter. En hoewel ik niet overdreven geïnteresseerd ben in de ruimtevaart, doen de foto’s van ons eigen astronaut André Kuipers mij elke keer weer verwonderen.
Yep, that’s right, onze André die nu in de ruimte zit, heeft een eigen blog en zelfs een eigen Flickr account! Hij heeft gewoon een internetverbinding vanuit de ruimte (hoe bizar is dat?) en kan zo dus foto’s uploaden die hij vanuit zijn ruimteschip maakt. Hieronder een paar van mijn favoriete foto’s, voor meer foto’s kun je zijn Flickr pagina bekijken en voor achtergrond informatie kun je zijn blog lezen!

Translation: Sometimes I’m kinda geeky, I love facts and interesting things. At the moment our Dutch astronaut André Kuipers is in space for an ISS expedition. He is also blogging and photographing from space! You can read his blog here and check his flickr page here. Below some of my favorite pictures he has taken from space. I can’t stop looking at them.

England, Paris, Belgium, The Netherlands, Denmark, Germany and the Northern Lights over the polar region.
Floating space food.
Holland from above, at night.

The Earth by night with the Orion constellation rising on the horizon.

Comet Lovejoy by Cdr Dan Burbank.

Christmas in space.

All images by André Kuipers and ESA/NASA

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Lana.

  Echt prachtige foto’s, vooral die eerste met het Noorderlicht = super! Thanks for sharing :).

 2. lies

  ja jeetje dat is wel echt heel erg tof.
  trouwens, ben blij dat je weer beter bent! je posts zijn weer heerlijk

 3. Jaaa hoe bizar is dat he?! Gewoon internet… in de RUIMTE. Ik vind het echt wel bijzonder dat de mens uberhaupt in de ruimte kan zijn!

 4. des

  ik zag de foto’s ook online, en vind ze zo mooi! lijkt me heel echt apart, als je dat zo van bovenaf ziet

 5. Noor

  Ja, ik volg hem ook, via Twitter. Fascinerend is het!

  Ik vind het ook cool dat het blikje “space food” heet. Verder geen indicatie wat je precies eet, but who cares, lol, it’s ~*space food*~ :P

 6. Marina

  I have to say WOOOW! I love your blog, so cool, so lovely, so inspirational!

Geef een reactie