Traveling in time

Een tijdje terug stuitte ik op twee oude paspoorten van mijn vader, uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Mijn vader is na de middelbare school gaan reizen. Liftend ging hij door Europa om uiteindelijk uit te komen in India en Nepal. Hij is ook in het midden-oosten, Afghanistan en Iran geweest. Als kind vond ik het altijd super leuk om zijn avonturen te aan te horen, zo zat hij ooit in een gammel vliegtuig in India dat 2 stops verder neerstortte. In Nepal deelde hij een hostelkamer met een Canadese zanger die na een nummer 1 hit te hebben behaald met al z’n geld naar Nepal vertrok en daar van de drugs genoot. In Palestina was hij ooit net op tijd vertrokken, het werd steeds onrustiger en daardoor werd het lastiger het land te verlaten.
Ik heb hem eens aangeraden de reis nog eens over te doen (met mij als persoonlijke fotograaf natuurlijk!) en er dan een boek over te schrijven, want zo interessant is het allemaal wel!
Toen ik zijn oude paspoorten uit die tijd vond, raakte ik weer een beetje verloren in de nostalgie. Het zijn prachtige overblijfselen van zijn reis, al die stempels! Ik houd van reizen, van oude dingetjes en van mooie stempels.. nou, zie hier een combinatie van dit alles!

Translation: Last week I found two old passports of my dad, they are from the 1970’s. After highschool, my dad traveled a lot, through Europe but also through the middle east and India and Nepal. I always love listening  to his stories about his adventures, and looking at these passports makes it all real. I love traveling, I love old things and I love stamps. Here you can see all these things combined!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Sophie

  Wat een leuke post! Jou vader heeft echt veel opmerkelijke dingen meegemaakt tijdens zijn reizen, leuk.
  Wel gaaf dat je vader die paspoorten nog had, en niet heeft weggegooid.

 2. Noor

  Zo jammer dat ze tegenwoordig niet meer overal stempelen. Hoe leuk zou het zijn als je ook gewoon een stempel kreeg als je Frankrijk binnenkwam, hihi. Dan kun je precies zien waar je allemaal bent geweest. Ik bewaar mijn oude paspoorten ook, alleen kom ik per keer niet veel verder dan misschien 1, of 2 stempels.

 3. Bibiane

  Ik mocht mijn oude paspoort niet bijhouden. In mijn nieuwe staan nu 4 stempels. Hopelijk mag ik dat wel bijhouden

 4. Maaike

  Leuk! @Noor: kan wel! Gewoon aan de desbetreffende douane vragen of je een stempel mag, ook binnen de EU kan dat. Doen ze niet moeilijk over.

 5. Annemijn

  Oh, supervet! Dat verhaal van dat Indiase vliegtuig vindt ik wel een beetje eng trouwens haha.

 6. Ann

  Wat een toffe vader heb jij! En heel leuk om te zien die oude paspoorten. In mijn oude paspoort zitten ook best veel stempels, ben er stiekem wel trots op haha.

 7. Masha

  Wauw super gaaf! Ik ga ook zeker mijn paspoorten bewaren :)

 8. Marlou

  o wat heerlijk!! kan je geen verhalen van hem delen op je blog? :) dat zou ik leuk vinden. / ik kreeg vanmiddag ‘365 dagen onderweg’ van m’n mama, een Floortje Dessing boek over heeeeel veeeel reizen & ik heb nog nauwelijks iets gelezen, maar m’n wanderlust is echt enorm alleen al door de foto’s en stempels op de kaft.

  mijn paspoort moet ook bijna ingeleverd :( maar gelukkig kan je er van die gaatjes in laten maken ja. niet dat ik veel bijzonders heb, maar mijn visum voor India en stempels naar Kroatië – met treintje in de stempel! (als je met de bus of auto gaat krijg je een bus of auto :)) – wil ik toch niet kwijt.

 9. 77235

  oude paspoorten zijn zo gaaf! ik ben een stempel verzamelaar hahaah

 10. elisse

  Wauw heel mooi zijn die boekjes ook, ik kan me zo voorstellen dat bij je vader ook allerlei herinneringen boven komen wanneer hij erdoor bladert.

 11. Danique

  wauw, wat een prachtige stempels allemaal! en mooie reis, ben ook benieuwd naar de verhalen!

 12. Wauw, dit is echt kostbaar! Zo leuk dat hij dat allemaal heeft kunnen doen! Jammergenoeg, lijkt dit steeds meer onmogelijk in onze tijd :(

 13. Ik heb voor marokko ook een paspoort moeten maken, en hoe blij was ik met mijn eerste stempeltje haha! En nu kan het verzamelen beginnen ;)

Geef een reactie