DIY: hex nut bracelet

Een hele tijd terug ontdekte ik een supertoffe DIY op honestlyWTF.com, waarbij je bovenstaand armbandje kon maken. Met de lente in het vooruitzicht besloot ik er een vrolijke variant van te maken met zachte kleurtjes. Het is een hele simpele DIY, het moeilijkste was misschien nog wel het strak houden van de vlecht en de moertjes.

Ik gebruikte DMC borduurgaren, te koop bij o.a. Pipoos in de kleuren 352, 840 en 964. Je hebt ongeveer een halve meter per kleur nodig, afhankelijk van de dikte van je pols. De mini moertjes kocht ik op Ebay, bij deze verkoper. In de bouwmarkt zijn nauwelijks gouden moertjes te vinden, en al helemaal niet zulke kleine. Mocht jij een Nederlands adresje weten waar ze te vinden zijn, laat het me dan weten! Ik gebruikte 18 moertjes in totaal.

En dan is het vooral vlechten, vlechten en nog eens vlechten! HonestlyWTF heeft alle stappen heel duidelijk gefotografeerd, voor een uitgebreide tutorial klik je hier. Hieronder zie je het eindresultaat, samen met mijn Follow your Bliss bandje. Past goed bij elkaar, niet? Ik heb nog veel garen over dus ik ben van plan om ook nog ‘gewone’ vriendschapsbandjes te gaan knopen.

Translation: Today I made a braided hex nut bracelet! I followed honestlyWTF’s DIY, which can be found here. I used DMC twine (in colors 352, 840 and 964) and mini hex nuts which I bought on Ebay here. It’s super easy but oh so beautiful!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Nicole

  Ziet er erg leuk uit, en inderdaad helemaal niet moeilijk! Ik ga het ook eens proberen :)

 2. Marijke

  Heel mooi! Ik ga bij onze plaatselijke Gamma is kijken of ze zo’n kleine moertjes hebben, of wie weet heeft mijn papa er wel :).

 3. Des

  jeuh! weer zo’n makkelijke, en leuke!, diy!

 4. Super leuk zeg! Ook de kleuren combinatie vind ik zelf erg leuk :) Kzou het leuk vinden als je eventjes op mijn blog kijkt XXX

 5. Ella

  Echt heel erg leuk, heb dit idee al op verschillende andere sites gezien, het is echt zo leuk! Wil ik ook eens proberen :)
  x Ella

Geef een reactie