Ghost Towns

Zoals ik laatst al zei, houd ik wel van algemene feitjes en spannende mysteries. Een van mijn favoriete ‘mysteries’ zijn Ghost towns, verlaten dorpen en steden. Meestal zijn de steden verlaten om economische reden (zo ontstonden er veel dorpen tijdens de ‘gold rush’ in Amerika, maar verdwenen de inwoners weer net zo snel toen er geen goud meer te halen viel) of door natuurlijke of menselijke rampen. Wat achter blijft zijn prachtige ‘real life musea’ van jaren terug. Hieronder een selectie foto’s van Ghost Towns.

Translation: I have always had a thing with abandoned places and Ghost Towns. They fascinate me. Below a selection of some famous ghost towns.

Bodie, California USA
A typical gold mine town in the 19th century. Click here for more pictures.
Images via Artgrin
Prypyat, Ukraine
Abandoned after the great Chernobyl disaster.
Images via Listverse.com
Katoli World, Taiwan
Not a town, but still fascinating: an abandoned themepark. The themepark was closed in 1999, after an earthquake destroyed the park. There are a lot of abandoned themeparks in Asia.
Images via Doobybrain
Kowloon Walled City, Hong Kong
This city residented 33,000 people within 6.5 acre! It was controlled by criminals and had high rates of prostitution, gambling and drugs use. More information about this bizarre city here.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Jessi

  Zonde van al die onbewoonbare ruimtes. Maar het brengt wel prachtige foto’s met zich mee!

  Ik ben ook eens foto’s gaan trekken in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis. Een beetje eng in het begin, maar wel enorm spannend. Met mooie foto’s tot gevolg :)

 2. Marlou

  ik weet nooit of ik het nou naar moet vinden (die poppen in tsjernobyl! ah!) of juist heel mooi, maar het geeft vast en zeker een enorme kick :) in Estland was ik in wat huisjes die niet meer echt huis te noemen waren en ik was nonstop bang dat ik of door de grond zou zakken of het huis in zou storten (of een zombie-bewoner op me af zou komen rennen), maar het is wel echt GAAF. in Berlijn zit ook zo’n pretpark geloof ik, daar zou je makkelijk heen kunnen ;)

  en op deze livejournal die ik jaaaren lang heb gevolgd staan ook heel veel van zulke (geweldig mooie) foto’s: http://shxtgun.livejournal.com/

 3. Beetje eng maar zou graag ook eens foto’s gaan trekken op zo’n plaatsen.

 4. Danique

  jaaa awesome altijd! die laatste woo! ik ben vorig jaar naar een leeg pretpark (spreepark) in Berlijn geweest, die was ook cool :)

 5. Gaaf zeg! wel een beetje engig. maar wat een super foto’s brengt dat op.
  xoxo

 6. Marijke

  En Doel, België! Doordat er een kerncentrale in Doel staat, moest iedereen uit het dorp verhuizen en nu is het een spookdorp. Ik wil er al een tijdje foto’s gaan nemen, moet ik echt eens doen eigenlijk!

 7. Laura

  Oew wouw dat ziet er wel heel gaaf uit zo die foto’s! Je zou er bijna zelf rond willen dwalen hihi!

 8. Laura

  Oew wouw dat ziet er wel heel gaaf uit zo die foto’s! Je zou er bijna zelf rond willen dwalen hihi!

 9. elisse

  Bangelijk he, vind dat ook super interessant/mooi/bevreemdend om naar te kijken.

 10. Jennifer

  Zonde van alle gebouwen maar ik vind het wel mooi vooral oude kastelen en villas. Ik de zomer ga ik best vaak fotos maken op zulke lokaties :D

 11. Esther

  ik ben in Bodie geweest, echt heel raar/leuk om te zien! heel fascinerend, zeker die laatste vind ik :)

 12. Lisa

  Ik vind dit altijd heel erg interessant er uit zien. Maar ook een beetje eng.

 13. MRSKA

  Die kinderbedjes grijpen me nog het meest aan. Ik ben ook altijd geïnteresseerd in dit soort verhalen en foto’s, maar het heeft ook wel weer iets engs.

 14. Inderdaad, dit brengt bijzondere foto’s maar vreemd blijft het wel. Vooral die in Hong Kong, mijn hemel wat groot!

 15. Ik vind het ook wel wat hebben, die verlaten plekken. In België heb je Dadipark, een verlaten recreatiepark.

 16. Fascinerend he. Ik ben al eens gaan ronddwalen in een verlaten fabriek, heel eng (ik had de hele tijd schrik om junkies tegen te komen, en de politie controleert daar ook regelmatig op indringers, oeps), maar ook heel erg spannend en fijn. Charleroi is blijkbaar ook de moeite, daar is heel erg veel verlaten industrie. Zou ik ook eens naar toe moeten!

 17. Jamilla

  Fascinerend maar creepy!

 18. Nathalie

  Intrigerend en een beetje eng tegelijkertijd! Zou wel eens naar Bodie in California willen!

 19. Olga

  Dat ziekenhuis op die foto vind ik eng.. dat heb ik altijd als er poppen in beeld komen, want die weten de engheidsfactor behoorlijk te versterken..

Geef een reactie