Music: Walk off the Earth

Nou was Somebody that I used to know van Gotye sowieso al een bijzonder mooi nummer, maar deze cover slaat echt alles. Een cover door de Canadese band Walk off the Earth waarbij 5 mensen op dezelfde gitaar spelen en zo het hele nummer coveren. Ze maken wel meer gekke covers met veel loops (stukjes die telkens herhaald worden) of waarbij ze tijdens het spelen afwisselen van instrument. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de cover Karma Police. Qua zang vind ik als Radiohead fan het origineel mooier, maar toch is de cover zeer bijzonder.
WOTE schijnt een hele hit te zijn op youtube en hebben zelfs onlangs hun platencontract getekend, dus het leek me wel de moeite waard ze met jullie te delen. Kenden jullie ze al?

Translation: I recently came across this video, a cover of Gotye’s Somebody that I used to know. It’s a beautiful song, but what makes this cover so special is the fact that all 5 band members are playing on the same guitar! They have more special covers like that, for example Karma Police. I prefer the original version but I do like this crazy cover, they are very talanted. Had you heard of WOTE before?


Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Nadiye Meral

  ja die kende ik al! Super leuk, hij is ook echt zoveel meer bekeken dan de orginele cover! Yehhh :>

 2. Mirthe

  Heel vet! Vooral die van Gotye. Ik vind die van Radiohead minder, maar dat komt omdat ik ook een grote Radiohead fan ben denk ik, haha. Ga je naar ze toe in oktober?

 3. Des

  he, ik wist niet dat ze meer liedjes hadden? ik heb die van gotye inderdaad al tig x gezien op fb, maar de andere liedjes ga ik ook eens luisteren

 4. Anonymous

  haha ja die van gotye heb ik ook afgelopen maand(en) heeeel vaak gezien op fb/tumblr, en toen kwam mn moeder er een paar weken geleden ook nog mee en die zei al tegen me dat ik meer filmpjes moest kijken (schijnbaar ook met t neefje van die jongen?) maar heb t nooit gedaan. vind die cover van radiohead wel goed zeg! en dat meisje kende ik van the creepshow, superleuk om te zien wat voor andere projecten ze allemaal doet

Geef een reactie