Recipe: Scones & Clotted cream

Zoals beloofd, hier nog de recepten van de heerlijke scones en clotted cream (recept voor cupcakes stond al eerder op mijn blog, hier). Voor de scones moet je redelijk veel ingrediënten in huis hebben, maar als je vaker bakt heb je waarschijnlijk alles al in huis. Zo niet, dan heb je nu een mooi voorraadje aangelegd om vaker te bakken!
Het is eigenlijk heel simpel maar zo ontzettend lekker! Bij de scones en clotted cream serveer je het best ook nog lekkere jam.
Translation: As promised, here the recipes of the delicious scones and clotted cream I made yesterday. They are in Dutch, so please use google translate to translate them to your language.
 Scones (8 stuks)
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 1/2 tl bakpoeder
– 1/2 tl zout
– 50 gr boter of margarine
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 el suiker
– 3/4 dl melk
– 1 ei
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom en voeg daarbij de vanillesuiker en suiker toe. Voeg daarna de boter in kleine stukjes gesneden toe. Klop het ei samen met de melk los, bewaar 1/2 el en voeg de rest bij het deegmengsel. Kneed het geheel samen (maar niet al te soepel!) en rol het dan uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek 8 rondjes met een diameter van ongeveer 6 cm uit het deeg, leg ze op het bakblik en bak ze ongeveer 10 minuten lichtbruin in de oven.
Clotted cream
– 1 bekertje slagroom (125 ml)
– 1/2 bakje mascarpone (125 gr)
Klop de slagroom, voeg stuk bij stuk de mascarpone toe als de slagroom een beetje stijf begint te worden. Daarna verder kloppen tot je een stijve crème hebt.
Eet smakelijk!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Nicole

  jaaaa, scones zijn zo lekker! als ik dit zie krijg ik er echt zin in.

 2. Noor

  Scones, met clotted cream, jam, én lemon curd. Echt. Lemon. Curd. Zo doen ze dat ook bij Coffyn trouwens. Ik heb het dus niet zelf bedacht, maar ik wil nooit meer anders :)

 3. Myrthe

  Zó lekker. En het doet me altijd denken aan vakanties in Engeland met kleine, onontdekte theehuisjes in tuinen.

 4. Nadiye Meral

  Ah bedankt voor het clotted cream recept. Ik ben altijd opzoek naar cream dat een beetje lijkt op het engelse. Omdat als ik mijn vriend opzoek me altijd volprop met cream en het hier eigenlijk niet bestaat. hehe, thnx! x

 5. laura

  oe lekker. Ik had laatst wales cakes gemaakt, ook zoooo heerlijk.

 6. Caroline

  Er gaat niks boven de clotted cream uit Zuid-Engeland. Daar hebben ze echt de beste! :) Maar dit is zeker het proberen waard!

 7. Loes

  Ah wat fijn dat je het recept er op hebt gezet! Ik was al benieuwd hoe clotted cream gemaakt werd. Een tip: scones met anijs en lavendel! At het laatst bij de Bakkerswinkel en het was echt heerlijk!

 8. Esmée

  Ik heb beide nog nooit gehad, maar als ik dit zie denk ik dat ik het ook maar eens ga proberen!

 9. Maaike

  Ik wil al een tijd scones maken. Ik had ze ooit in Londen gegeten, zo lekker!

 10. Kira De Mol

  Ziet er zo goed uit. Zelf heb ik ze nog nooit gegeten, maar ik ga ze morgen, op m’n vrije dag, klaarmaken. Ben benieuwd of ze gaan lukken !

Geef een reactie