Recipe: Apple Hotpot

Gisteren kwamen mijn schoonouders eten, dus wilde ik wel iets lekkers op tafel hebben staan! Ik ben niet echt een keukenprinses (doe mij maar snel & simpel) en helaas was het ook geen weer om te bbqen. Uiteindelijk besloot ik deze Appel Jachtschotel te maken. Ziet er prachtig uit, maar is toch vrij simpel! 
Een heerlijk gerecht wat zowel in de winter als in het voorjaar kan door de frisse appeltjes, en goed geschikt voor een etentje omdat je de schotel lang van te voren klaar kan maken. Zodra de gasten arriveren zet je het in de oven klaar, en dan heb je er verder geen omkijken meer naar!

Ingrediënten
– 800 gr kruimige aardappelen
– 50 gr boter
– 500 gr rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 1 prei, in halve ringen
– 350 gr champignons, in kwarten
– 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
– 1 el worcestershiresauce
– 4 braeburn appels
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 gr boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak het 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree en de worcestershiresauce toe en verwarm het geheel nog 2 min., schep het vervolgens in een ingevette ovenschaal.Giet de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en het kookvocht tot een grove puree met de pureestamper. Breng het geheel op smaak met peper en zout.Snijd 2 appels in vieren, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng ze door de puree en verdeel over het gehakt. Snijd de 2 appels ongeschild in plakjes van 2 mm en verwijder de pitjes. Leg de plakjes vervolgens als een soort dakpannetjes tegen elkaar op de puree.
Stop de schaal in de oven en bak de schotel in ongeveer 25 minuten gaar.


Translation: Yesterday my in-laws came over for dinner and I made this delicious apple hotpot for them. I hope you enjoy it as much as we did!

Ingredients:
– 800 gr crumbling potatoes
– 50 gr butter
– 500 gr minced meat
– 2 onions, shredded
– 1 leek, in half rings
– 350 gr mushrooms, in quarters
– 1 can (70gr) tomato purée
– 1 ts worcestershiresauce
– 4 braeburn apples

Preparation:
Preheat the oven at 200 degrees celsius (392 F). Skin the potatoes and cut them into pieces, cook them for about 20 minutes. In the meantime, heat 25 gr butter in a pan and fry the minced meat. Add the onions, leek and mushrooms and fry for about 4 minutes. Add the tomato purée and the worcestershiresauce and fry for another 2 minutes, then put it in a baking dish.
Pour off the potatoes (but keep 100ml). Stamp the potatoes with 25 gr butter and the fluid until it is a coarse purée (add a little bit of salt and pepper to your taste).
Cut 2 apples in quarters, skin them, remove the core and cut them into little pieces. Mix them into the purée and the minced meat. Cut the other 2 apples unskinned in thin slices of 2 mm and remove the pits. Place the slices on top of the purée. Put the baking dish in the oven for about 25 minutes.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Masha

  Dit is nou echt geweldig! Denk dat ik het ga maken voor mijn ouders :) Super bedankt voor het recept!

 2. Marijke

  Volgens mij hebben wij al die ingrediënten in huis, ga ik morgen zeker maken dus! :)

 3. Sylvia

  Ik houd niet van warme appel, maar ik moet zeggen dat het er erg lekker uitziet ;)

 4. Masha

  Ooh trouwens, ik wil dit graag maken, maar voor hoeveel personen is dit recept?

Geef een reactie